ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετά τον σάλο...ελεύθερος ο Δρ. Σωτηριάδης

Το χρονικό της υπόθεσης

24news team

Μετά τον σάλο που προκάλεσε, ο Δρ. Σωτηριάδης, ως υποκινητής της πορείας ενάντια στα μέτρα του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και το συγκρότημα «ΔΙΑΣ», στις (18/7), και της σύλληψής του που ακολούθησε, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος.


Δρ Σωτηριάδης: Σχολίαζε δημοσίως τα έκτροπα στον «ΔΙΑ» πριν τη σύλληψη


Ακόμα ένας από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο είναι για παράνομη συνάθροιση, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος και για τον περί Λοιμοκάθαρσης νόμο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μιλώντας έξω από το Προεδρικό και απευθυνόμενος σε χιλιάδες πολίτες, ο γιατρός Σωτηριάδης εξέφραζε με πάθος και δυναμισμό τις απόψεις του κάνοντας λόγο για τα απαράδεκτα μέτρα από μέρους της Κυβέρνησης: «Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ανήθικο, έμμεσο εκβιασμό για να υποχρεώσει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, είτε το θέλουν είτε όχι», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Πιο κάτω η ομιλία του, σε βίντεο που αναρτήθηκε στα ΜΚΔ:

Η σύλληψη του γιατρού - επιδημιολόγου, έφερε αντιδράσεις με το κοινό να χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα. Συγκεκριμένα, υπήρξαν χρήστες που υποστηρίζουν τις θέσεις του γιατρού ή και το ότι η σύλληψή του είναι δικτατορική, αφού φιμώνεται η αντίθετη άποψη σε σχέση με την πανδημία και από την άλλη, μερίδα του κοινού, χλευάζει τις θέσεις του, υποστηρίζοντας ότι η σύλληψή του ήταν ορθή.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες προσώπων που καταζητούνται για εμπλοκή στα επεισόδια της Κυριακής. Δείτε εικόνες και ονόματα ΕΔΩ.


Χαμός στα social media για δρ Σωτηριάδη - Χωρίστηκαν σε «στρατόπεδα»


Ποιος είναι ο Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης

Ο Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και Διδακτορικό τίτλο στην Περιβαλλοντική Υγεία με εξειδίκευση στην Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Η.Π.Α. απέκτησε επίσης την ειδικότητα της Προληπτικής Ιατρικής μετά από κλινική άσκηση σε νοσοκομεία της Βοστώνης.

Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην ιατρική και επιδημιολογική έρευνα των καρδιαγγειακών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, ενώ ολοκλήρωσε κλινική εξειδίκευση στην Ιατρική της Εργασίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Δρ. Σωτηριάδης εργάστηκε ως συντονιστής επιτήρησης της Δημόσιας Υγείας και Ταξιδιωτικής Ιατρικής στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Από το 2005 μέχρι και το 2018 εργάστηκε στην Κύπρο ως Ιατρός Εργασίας - Επιδημιολόγος και ως επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Ιατρικού Κέντρου, του Αρεταίειου Νοσοκομείου, του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς και άλλων οργανισμών. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στην κλινική και επιδημιολογική έρευνα και έχει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά σε θέματα επαγγελματικής υγείας, επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας.

Σε ό,τι αφορά στην διδακτική εμπειρία του, έχει διδάξει Επαγγελματική Υγεία στη Νοσηλευτική Σχολή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Frederick, Επιδημιολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δημόσια Υγεία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Διοίκηση Μονάδων Υγείας" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και Περιβαλλοντική Επιδημιολογία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2019 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Κολλεγίου Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ από το ερχόμενο καλοκαίρι αναλαμβάνει καθήκοντα ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου μετά την πρόσφατη εκλογή του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X