ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μείωση στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουμε 28 νεκρούς στους δρόμους

ΚΥΠΕ

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουμε 28 νεκρούς στους δρόμους, ενώ πέρσι την αντίστοιχη χρονική περίοδο είχαμε 37, είπε, σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, εκφράζοντας την ελπίδα ως το τέλος του χρόνου να μην υπάρχει άλλη θανατηφόρα οδική σύγκρουση.

Ερωτηθείς για τους τροχονομικούς ελέγχους που διεξάγει η Αστυνομία, ο κ. Ανδρέου είπε ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο υπήρχε αυξημένη δραστηριότητα, όπως γίνεται καθημερινώς φυσικά, από μέλη της Αστυνομίας και της Τροχαίας σε παγκύπρια βάση, σε αυτοκινητόδρομους και δευτερεύων οδικό δίκτυο.

Σημείωσε ότι έχουν προχωρήσει σε πέραν των 500 καταγγελιών, με τις κύριες καταγγελίες να αφορούν υπερβολική ταχύτητα, ενώ έχουν εντοπιστεί και κάποιοι να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή διεξάγεται μια νέα εκστρατεία με το ευρωπαϊκό δίκτυο Τροχαίας Roadpol, μια συντονισμένη επιχείρηση που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με επίκεντρο τους οδηγούς που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών.

«Περαιτέρω, γίνονται επίσης τροχονομικοί έλεγχοι και για άλλα θέματα που αφορούν τροχαίες παραβάσεις ακριβώς για να αποτρέψουμε τις σοβαρές οδικές συγκρούσεις και θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, που να πούμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε 28 νεκρούς στους δρόμους, πέρσι την αντίστοιχη χρονική περίοδο είχαμε 37, δηλαδή ακόμα μια περαιτέρω μείωση. Ευελπιστούμε ως το τέλος του χρόνου να μην υπάρχει άλλη θανατηφόρα οδική σύγκρουση», συμπλήρωσε.

Πέρσι, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, «είχαμε μια μείωση γύρω στο 18% και φέτος ευελπιστούμε να είναι ακόμα περισσότερη και αυτό έχει τη σημασία του και από τους τροχονομικούς ελέγχους που διεξάγει η Αστυνομία καθ’ όλο το 24ωρο , καθώς επίσης και τις σταθερές και κινητές κάμερες που βρίσκονται στους δρόμους που υποβοηθούν βασικά το έργο της Αστυνομίας».

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση