ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία «χτυπά» την Κύπρο (Live Εικόνα)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Κακοκαιρία επικρατεί σε ολόκληρη την Κύπρο από νωρίς το πρωί αφού σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Να σημειωθεί ότι, σε ισχύ μέχρι τις 17:00 το απόγευμα βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες.

Βίντεο από «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ»  

Περιοχές χωρίς ρεύμα

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με αρκετές περιοχές να είναι χωρίς ρεύμα. Συνεργεία της ΑΗΚ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια αποκατάστασης το συντομότερο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Λόγω έντονων βροχοπτώσεων, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά την Καλαβασό, παρατηρείται συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα.

Γενικότερα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Χαμηλή πίεση επηρεάζει σήμερα την περιοχή ενώ σταδιακά από την Τετάρτη αναμένεται ασθενής ψηλή πίεση.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να σημειωθεί και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη

Απόψε ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αρχικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ αργότερα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ωστόσο σταδιακά θα καταστεί κυρίως αίθριος. Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, κυρίως με ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο κατά τι τριήμερο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση