ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ματσάκης: «Η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους είναι απλά παραφροσύνη»

Η ύφεση των κρουσμάτων, το εμβόλιο και το καλοκαίρι

24news team

Ο ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης, έχει έντονη άποψη στο θέμα της πανδημίας και δεν διστάζει συχνά-πυκνά να την εκφράζει, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Ματσάκης σε πρόσφατη ανάρτησή του επικεντρώνεται στο θέμα των εμβολιασμών και το κατά πόσο αυτή είναι η αιτία της πτώσης των κρουσμάτων. Μάλιστα, δίνει έμφαση και στο γεγονός πώς είναι καλοκαίρι κάτι, που όπως ο ίδιος υποστηρίζει, οδηγεί στην ύφεση των οποιονδήποτε περιστατικών γρίπης καθώς και ασθενειών που σχετίζονται με αυτήν όπως και ο κορωνοϊός.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Κάθε χρόνο το καλοκαίρι, όλες οι μεταδοτικές ιώσεις του αναπνευστικού, μπαίνουν σε ύφεση. Αυτό ισχύει για όλα τα είδη και μορφές της γρίπης και τις παρόμοιες με τη γρίπη ιώσεις, όπως την ίωση του κορωνοϊού».

Εν κατακλείδι, ο ιατροδικαστής τονίζει πώς το μέτρο χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι απλά… παραφροσύνη, «Μέτρα όπως η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους τώρα, είναι απλά παραφροσύνη».

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Ματσάκη

«ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Τα έχω πει χίλιες φορές, τα ξαναλέω και τώρα: ΚΑΘΕ χρόνο το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΟΛΕΣ οι μεταδοτικές ιώσεις του αναπνευστικού, μπαίνουν σε ΥΦΕΣΗ. Αυτό ισχύει για όλα τα είδη και μορφές της γρίπης και τις παρόμοιες με τη γρίπη ιώσεις, όπως την ΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.

Γι' αυτό, ήταν αναμενόμενο και έτσι συμβαίνει, έχουμε στην Κύπρο καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι, δραστική μείωση των "κρουσμάτων" και ελαχιστοποίηση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία ατόμων με κορωνοϊό.

Ο κύριος, με διαφορά, λόγος που έχουμε αυτή την ύφεση, είναι οι ΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ.

Οι εμβολιασμοί μπορεί να βοήθησαν, αλλά σε μικρό βαθμό. Αυτό καταδεικνύεται από τους έξεις δύο λόγους:

1. Η σημαντική ύφεση άρχισε όταν τα ποσοστά των πλήρως εμβολιασμένων ήταν μικρότερα από 20% του πληθυσμού.

2. Πέρσι το καλοκαίρι που είχαμε ολοκληρωτική ύφεση, ΔΕΝ είχαμε ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ πολίτη.

ΟΠΟΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΔΕ ΟΤΙ, ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΟΣΗΣΗΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟ-ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ. ΚΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ, ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟ), ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΝΑ ΞΑΝΑ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ.

ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ Η ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση