ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λοχίας εκτός υπηρεσίας έσωσε παιδάκι από πνιγμό

Σε εστιατόριο στο Όμοδος εξελίχθηκε το συμβάν

Σωτήρια απέβη η έγκαιρη ανταπόκριση Λοχία της Αστυνομίας για 7χρονο παιδάκι - Του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και έσωσε τη ζωή του από πνιγμονή

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή 14 Ιουλίου, 2019, όταν οικογένεια με τα δύο ανήλικα τους παιδιά βρίσκονταν σε εστιατόριο στο Όμοδος για φαγητό. Σε κάποια στιγμή το 7χρονο κοριτσάκι της οικογένειας, άρχισε να μην αναπνέει, λόγω κατάπωσης φαγητού.
Αμέσως ο λοχίας της Αστυνομίας, ο οποίος ήταν εκτός καθήκοντος στο ίδιο εστιατόριο με την οικογένεια του, άκουσε τις φωνές των γονιών και προσέτρεξε για βοήθεια. Άμεσα το μέλος της Αστυνομίας, προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες Πρώτων Βοηθειών για διάνοιξη της αεροφόρου οδού. Με την πάροδο ενός λεπτού περίπου και τις ενδεδειγμένες ενέργειες του λοχία, το παιδάκι, το οποίο όπως φαίνεται είχε υποστεί πνιγμονή (απόφραξη τραχείας) από την κατάπωση φαγητού, επανέφερε τις αισθήσεις του.

Να σημειωθεί, ότι το εν λόγω μέλος της Αστυνομίας είναι κάτοχος πιστοποιητικού πρώτων βοηθειών, όπως και τα πλείστα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία κάθε τρία χρόνια παρακολουθούν σχετικά μαθήματα πρώτων βοηθειών από εκπαιδευμένο προσωπικό και αφού επιτύχουν στις σχετικές εξετάσεις του Συνδέσμου και Τάγματος Αγίου Ιωάννη, ανανεώνουν το Πιστοποιητικό Πρώτου Βοηθού που κατέχουν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X