ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LIVE: Οι αριθμοί δίνουν ελπίδες - 5 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

H Κύπρος είναι υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανήλθαν στα 795, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Πέμπτης 23 Απριλίου, για 5 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 13.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ποιος ήταν ο ασθενής «μηδέν» την Κύπρο;

Ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κληθείς να απαντήσει, το απόγευμα της Τετάρτης (22/4), για το ποιος ήταν ο ασθενής «μηδέν» στην Κύπρο, ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ο Βρετανός που νοσηλευόταν στην Εντατική του νοσοκομείου Πάφου.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

22:35 - Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα - 115 νέοι θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία ξεπέρασε σήμερα τις 100.000, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Συνολικά 101.790 μολύνσεις έχουν καταγραφεί στη χώρα από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τον Φαχρετίν Κοτζά.

Η ασθένεια προκάλεσε τις τελευταίες 24 ώρες 115 θανάτους και 3.116 νέα κρούσματα, ανέφερε ο υπουργός με ανάρτησή του στο twitter.

Συνολικά στη χώρα 2.491 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με την Covid-19.

22:30 - Γαλλία: Στους 21.856 οι νεκροί - 516 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Με 516 νέους θανάτους που καταγράφηκαν την Πέμπτη, η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία έχει προκαλέσει 21.856 θανάτους από τις αρχές Μαρτίου, αλλά ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται για 15η ημέρα σήμερα, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση της Υγείας.

Η επιδημία της Covid-19 ήταν αιτία θανάτου για 13.547 ασθενείς στα νοσοκομεία, δηλαδή 311 περισσότερους θανάτους σε 24 ώρες, και για 8.309 ενοίκους οίκων ευγηρίας (Ehpad) και άλλων προνοιακών ιδρυμάτων (+205), διευκρινίζει η Γενική Διεύθυνση Υγείας σε ανακοίνωση.

22:25 - «Πρόωρη άρση μέτρων θα οδηγήσει σε ξαφνική επανεμφάνιση ιού»

22:00 - Δώδεκα δείγματα λήφθηκαν από το Κέντρο Υγείας του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας

Δώδεκα δείγματα λήφθηκαν από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται αύριο από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ πρόκειται για δώδεκα επαγγελματίες και εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας από τους οποίους λήφθηκαν δείγματα στο πλαίσιο των δειγματοληψιών από το προσωπικό του ΟΚΥπΥ.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ μέχρι στιγμής λήφθηκαν από το ΓΝ Πάφου 477 δείγματα εκ των οποίων τα 6 όπως έχουν ανακοινωθεί και παλαιότερα , εντοπίστηκαν θετικά και αφορούν πέντε εργαζόμενους στην κουζίνα και έναν επαγγελματία υγείας νοσηλευτή.

Στο μεταξύ δύο ασθενείς νοσηλεύονται στο θάλαμο υπόπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

21:45 - Πέραν των 4,000 εξετάσεων σε προσωπικό του ΟΚΥπΥ, 8 θετικά κρούσματα

Μέχρι σήμερα έγιναν 4,066 δειγματοληψίες από το προσωπικό του ΟΚΥπΥ για covid 19 και εντοπίστηκαν οκτώ κρούσματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφόρηση από τον ΟΚΥπΥ, λήφθηκαν 1,193 δείγματα από Γ. Ν. Λευκωσιας, 429 από Μακάρειο Νοσοκομείο, 835 από Γ. Ν. Λεμεσού, 477 από Γ. Ν. Πάφου, 629 από Γ. Ν. Λάρνακας, 152 από Νοσοκομείο Τροόδους και 351 από Γ. Ν. Αμμοχώστου.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ανακοινωθεί 8 θετικά κρούσματα.

20:55 - Επαναλειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Επαναλειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια από τη Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, σύμφωνα με Διάταγμα του Υπουργού Υγείας που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Πρόνοια που αφορούσε την απαγόρευση των επισκέψεων σε ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτήρια για αντιμετώπιση ψυχρών (μη επειγόντων) περιστατικών αφαιρέθηκε από το Διάταγμα, και, ως εκ τούτου, οι Κλινικές/Τμήματα θα μπορούν να πραγματοποιούν ραντεβού για περιστατικά που δεν είναι επείγοντα.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το Διάταγμα, αναστέλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και για ασθενείς των οποίων η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει και δεν τίθεται κίνδυνος ή απειλή για την ανθρώπινη ζωή.

20:15 - Κανένα νέο κρούσμα στα κατεχόμενα

Ο "υπουργός υγείας" Αλί Πιλί σε γραπτή δήλωση ανέφερε πως σήμερα διεξήχθησαν 352 διαγνωστικές εξετάσεις για κορωνοϊό και δεν βρέθηκε κανένα θετικό κρούσμα. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών στα κατεχόμενα ανέρχεται στα 108.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Πιλί είπε πως εξετάστηκαν εργάτες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και το κατεχόμενο Τρίκωμο, καθώς και άτομα που μετέβησαν στα νοσοκομεία αναφοράς με συμπτώματα. Επίσης εξετάστηκαν για κορωνοϊό άτομα που είχαν έρθει από το εξωτερικό και ήταν σε καραντίνα καθώς και επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

19:50 - Ένα εξιτήριο σε ασθενή με κορωνοϊό δόθηκε σήμερα από το Νοσοκομείο Αναφοράς

Ένα εξιτήριο δόθηκε σήμερα σε ασθενή με κορωνοϊό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Το εξιτήριο δόθηκε σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου όπου θα παραμείνει μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή του. Στο Κέντρο Αποκατάστασης φιλοξενούνται σήμερα 64 άτομα.

Μέχρι τις επτά απόψε από τους 16 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, οι τρεις βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η γενική κατάσταση υγείας όλων ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται ως σταθερή.

Από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 127 εισαγωγές και δόθηκαν 100 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν.

18:40 - Νέο κρούσμα σε υπεραγορά στην Λευκωσία

18:25 - Κύπρος - Όλες οι πληροφορίες για τα νέα κρούσματα

18:05 - Κορωνοϊός- Ελλάδα: 55 νέα κρούσματα -125 νεκροί

18:00 - 5 νέα κρούσματα από τα 2322 τεστ 

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

3 Άτομα από ιχνηλάτηση

1 Άτομο από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων

1 Κρούσμα εργαζόμενου στον ΟΚΥπΥ – Επαγγελματίας υγείας στο Κέντρο Υγείας στο Ακάκι

7 ασθενείς νοσηλεύονται  διασωληνωμένοι

«Ο σημερινός μικρός αριθμός δείχνει ότι η αχτίδα φωτός μεγαλώνει και ότι η χαλάρωση των μέτρων θα γίνει με ασφάλεια και μεγαλύτερη ταχύτητα» ανέφερε ο Δρ. Κωστρίκης.

17:55 - «Αύξηση στα κρούσματα με την χαλάρωση των μέτρων»

17:30 - Λεμεσός: Έφυγαν οι πιστοί... έμειναν τα οχήματα (Φωτογραφίες)

16:59 - Δύο ασθενείς στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου

Δύο ασθενείς νοσηλεύονται στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου σύμφωνα με τον δρα Ιωσήφ Μουτήρη Επιστημονικό Διευθυντή για το covid- 19 στο ΓΝ Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρ Ιωσήφ Μουτήρης ανέφερε πως πρόκειται για 94χρονη γυναίκα και 83χρονο άντρα .

Οι άλλοι δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν στο θάλαμο είναι αρνητικοί στο τεστ για τον κορωνοϊό. Ο ένας πήρε εξιτήριο ενώ μία ασθενής ηλικίας 85 ετών παρόλο που ήταν αρνητική στο τεστ , κρατήθηκε για νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου, είπε ο δρ Μουτήρης.

Σε σχέση με το λεγόμενο κρούσμα 0, εξέφρασε την άποψη πως προήλθε από εκδρομείς , μέλη του προσωπικού του Νοσοκομείου, που ταξίδεψαν περί τα τέλη Φεβρουαρίου σε προορισμούς μεταξύ αυτών και στο Μιλάνο. "Η μετέπειτα μελέτη των κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Πάφου, καταδεικνύει πως τα κρούσματα ήταν πολλαπλά και δεν προήλθαν από ασθενή κατάκοιτο στο κρεβάτι, αλλά από άτομα που διακινούνταν μέσα στο Νοσοκομείο", κατέληξε.

16:50 - Πέθανε 63χρονος στο Θριάσιο - Στα 125 τα θύματα

Ένας 63χρονος άντρας έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης στο Θριάσιο Νοσοκομείο κι έγινε, έτσι, το 125ο θύμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Αιτία θανάτου του άτυχου 63χρονου, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, η πολυοργανική ανεπάρκεια, η σηπτική καταπληξία και η ισχαιμική νέκρωση εντέρου, που προκλήθηκαν από τη λοίμωξη Covid-19.

Νωρίτερα σήμερα, έχασαν τη μάχη ένας άντρας 90 χρονών που νοσηλεύοταν τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ένας 88χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠ και είχε υποκείμενα νοσήματα (ΧΑΠ και υπερλιπιδαιμία) και για ένας 76χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και έπασχε, επίσης, από υποκείμενα νοσήματα (ρευματοειδή αρθρίτιδα) ενώ υποβαλόταν και σε αιμοκαθάρσεις.

Από τους 125 νεκρούς οι 32 είναι γυναίκες και οι 93 άνδρες.

16:15 - Αυτά είναι τα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων

15:25 - Νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας - Tι αφορά

14:43 - Ολοκληρώθηκε η συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, το Women’s EURO 2021, μεταφέρεται για το 2022

14:37 - Από 25 Απριλίου ξεκινά η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα, είπε ο Α. Γεωργιάδης

14:15 - Θετικό περιστατικό κορωνοϊού στον Χειρουργικό Θάλαμο Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

14: 00 - Κύπρος: Η ζωή μας μετά την καραντίνα - Οι μάσκες και τα μπάνια στη θάλασσα

13:50 - Λεμεσός: Πιστοί και ιερέας κλείστηκαν σε εκκλησία - Αρνούνται να βγουν

12:51 - Καλύφθηκαν τα ραντεβού για δειγματοληψία για τα προγράμματα Υπ. Υγείας

Τα ραντεβού για δειγματοληψία για το SARS-COV-2 (COVID-19) που εμπίπτουν τόσο στο κρατικό πρόγραμμα για τη διενέργεια 20,000 σε εργαζόμενους, όσο και για το πρόγραμμα της υποχρεωτικής δειγματοληψίας σε εργαζόμενους του λιανικού εμπορίου, βάσει των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, και τα οποία είναι σε ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, έχουν ολοκληρωθεί, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Σε σχετική ανακοίνωση το Ινστιτούτο ευχαριστεί το κοινό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και να το διαβεβαιώνει ότι συνεχίζει να συμμετέχει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

12:20 - Αξιέπαινη η προσφορά των ΜΚΟ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, λέει το ΠΣΣΕ

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) σε μήνυμά του αναφέρει ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι αξιέπαινη η προσφορά των ΜΚΟ που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες και τα προγράμματα τους στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αλλά και οι εξειδικευμένες δράσεις που έχουν αναπτύξει οι εθελοντές για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Oι εθελοντές, σημειώνει, έχουν για ακόμη μία φορά αποδείξει ότι ο εθελοντισμός μπορεί, ως βασικός εταίρος του κράτους και συμπαραστάτης των ευπαθών ομάδων, να συμβάλει και σε αυτόν τον αγώνα και σε αυτή την κρίση.

Διαβεβαίωσε ότι καμία ΜΚΟ δεν είναι μόνη της όταν αγκαλιάζεται από την μεγάλη οικογένεια του ΠΣΣΕ, με μέλη τις παγκύπριες οργανώσεις/ΜΚΟ και των Επαρχιακών Συντονιστικών Συμβουλίων Εθελοντισμού (ΕΣΣΕ) στα οποία μέλη είναι ΜΚΟ/Εθελοντικές Οργανώσεις/Συμβούλια και Επιτροπές Κοινοτικού Εθελοντισμού σε επαρχιακό/τοπικό επίπεδο.

12:11 - Σημαντική αύξηση στον όγκο δεδομένων δικτύου λόγω Covid-19

Σημαντικά αυξήθηκε ο όγκος δεδομένων σταθερού και κινητού δικτύου λόγω των μέτρων κατά του Covid-19.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των τελευταίων τριών μηνών (Δεκεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020) ο όγκος δεδομένων σταθερού δικτύου αυξήθηκε κατά 51% (-2% έναντι της εβδομάδας 6-12 Απριλίου 2020) και ο όγκος δεδομένων κινητού δικτύου κατά 38% (-5% έναντι της εβδομάδας 6-12 Απριλίου 2020).
 
Έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των τελευταίων τριών μηνών (Δεκεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020) ο όγκος λεπτών σταθερού δικτύου αυξήθηκε κατά 24% (-6% έναντι της εβδομάδας 6-12 Απριλίου 2020) και ο όγκος λεπτών κινητού δικτύου κατά 37% (-1% έναντι της εβδομάδας 6-12 Απριλίου 2020)

Τα σχετικά γραφικά βρίσκονται εδώ.

Οι παροχείς δεν έχουν παρατηρήσει συμφόρηση σε κανένα σημείο του σταθερού και κινητού τους δικτύου.

11:30 - «Σαρώνουν» τις επιχειρήσεις τροφίμων οι Υγειονομικές - 34 παραβιάσεις

10:55 - Χωρίς ούτε ένα σύμπτωμα πολλοί άνθρωποι με Covid-19

10:50 - Συνολικά 17 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

10:45 - Κύπριος επιδημιολόγος: «Aπαράδεκτη η φυλάκιση του πληθυσμού»

10:40 - Πλήρης τήρηση των περιοριστικών μέτρων στην Π. Χρυσοχούς, λέει ο Δήμαρχος

10:30 - Ιδιαίτερη προσέγγιση από κυβέρνηση, ζητούν τα κέντρα αναψυχής Αμμοχώστου

Τα κέντρα αναψυχής ζητούν ιδιαίτερη προσέγγιση από την κυβέρνηση όσον αφορά τα μέτρα στήριξης τους, αναφέρει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου (Σ.Ι.Κ.Κ.Α.).

Σε δελτίο Τύπου του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «μετά από τηλεδιασκέψεις και συζητήσεις με τα μέλη του και μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό, ο Ο.Σ.Ι.Κ.Κ.Α σημειώνει πως τα μέχρι σήμερα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, δεν ικανοποιούν τα κέντρα αναψυχής Αμμοχώστου τα οποία είναι στον αναπνευστήρα. Η κυβέρνηση καλείται να συνειδητοποιήσει ότι η Αμμόχωστος ζει και αναπνέει από τον τουρισμό με κύριο χαρακτηριστικό την εποχικότητα».

10:00 - Τ/κ ΜΜΕ: Συνολικά 241 Κύπριοι της Βρετανίας έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό

09:30 - Το μήνυμα του Υπ. Υγείας

08:30 - Παρέμβαση Υπουργού Υγείας στο θέμα των τεστ εργαζομένων στο λιανεμπόριο, ζητά η ΠΟΒΕΚ

08:00 - Οι καταγγελίες σε 12 ώρες - Η πόλη με τους περισσότερους παραβάτες

07:50 - 26  ασθενείς χθες στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου, οι δεκάεξι στάληκαν σε ιδιωτικές κλινικές

07:30 - Συνέρχεται σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο - Ενημερώνονται οι Πολιτικοί Αρχηγοί

Μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 11.30 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Αναμένεται να ζητηθούν οι απόψεις ενώ θα αναλυθεί το κυβερνητικό πλάνο.

07:09 - Τα 2,7 εκατομμύρια πλησιάζουν τα περιστατικά Cοvid-19 ανά το παγκόσμιο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X