ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

11 νεκροί και 633 κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες η Κύπρος.

Οι ασθενείς που νόσησαν ή νοσούν ανήλθαν στους 633 , έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Κυριακής, 12 Απριλίου, για 17 νέα κρούσματα.

Tα θύματα της πανδημίας είναι μέχρι στιγμής 11. 

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

21:40 - 65χρονος στην Αστόρια, ο πρώτος Κύπριος της Αμερικής που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο 65χρονος εστιάτορας από την Αστόρια Πίτερ Παναγιώτου, που είναι και ο πρώτος Κύπριος της Αμερικής που πέθανε από την πανδημία. Ο Πανίκος Παναγιώτου, γεννήθηκε στο χωριό Καλλέπεια της Πάφου το 1954 και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες για σπουδές. Ήταν απόφοιτος του Κολλεγίου Κουίνς και καταλείπει τη σύζυγό του Μπίμπι Γιασίν, τα πέντε τους παιδιά, τα δύο εγγόνια, μία αδελφή και τέσσερις αδελφούς στην Κύπρο. Ο Πανίκος Παναγιώτου ήταν μέχρι το 2015 συνεταίρος με τον Κρητικό Ανδρέα Κουτσουδάκη, στο εστιατόριο Gee Whiz Diner στην Τραϊμπέκα του Νότιου Μανχάταν. Έχοντας αγοράσει άλλο εστιατόριο στην ίδια περιοχή, οι δύο συνεταίροι και φίλοι για πάνω από 30 χρόνια, χώρισαν. Όμως η μοίρα έπαιξε ένα παράξενο παιγνίδι, αφού έφυγαν από τη ζωή με διαφορά λίγων μόνο ημερών από τον κορωνοϊό.

Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου σε ηλικία 59 ετών. Τις τελευταίες μέρες ήταν διασωληνωμένος σε νοσοκομείο του Στάτεν Αϊλαντ. Ο φίλος και συνέταιρός του γνώριζε ότι νοσηλευόταν στην εντατική και ανησυχούσε. Δεν έμαθε όμως ποτέ για το θάνατο του Ανδρέα Κουτσουδάκη, καθώς στις 26 Μαρτίου εισήχθη και ο ίδιος στη μονάδα εντατικής θεραπείας και έφυγε τελικά από τη ζωή στις 5 Απριλίου από πνευμονία, σε ηλικία 65 ετών. Ο Παναγιώτου ήταν πρώτος εξάδελφος της αείμνηστης Πόπης Μαυρογιάννη, συζύγου του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

«Πάντα θα θυμόμαστε πόσο γλυκός και πόσο σπουδαίος άνθρωπος ήταν, η επιτομή της πραγματικής ευγένειας, του ανθρώπινου πλούτου και της αυθόρμητης και ανυπόκριτης αγάπης για τον συνάνθρωπο, των ανθρωπίνων αξιών, του σεβασμού. Η αγκαλιά του ήταν ανοιχτή για όλους, η ψυχή του ευαίσθητη, η γενναιοδωρία του απίστευτη, η συμπόνια που ένιωθε για τον άλλο απεριόριστη, η καρδιά του μεγάλη», δήλωσε ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Επιθυμία της οικογένειας είναι οι όποιες δωρεές στη μνήμη του να ενισχύσουν την ερανική εκστρατεία που ξεκίνησαν τα παιδιά του Ανδρέα Κουτσουδάκη ή σε όποιον άλλο οργανισμό θα διαθέσει προστατευτικό εξοπλισμό στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό.

20:59 - Ελπίδες στη Νέα Υόρκη ότι έχει κορυφωθεί η επιδημία

Η φονική πορεία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζεται, ωστόσο από τη Νέα Υόρκη που είναι πλέον το παγκόσμιο κέντρο της πανδημίας, συνεχίζουν να έρχονται τα καλά νέα. Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της πολιτείας μειώθηκε στους 53, σε όλη την πολιτεία, όπου συνολικά 18.707 νοσηλεύονται από κορωνοϊό. 189 ήταν τα άτομα που εισήχθησαν με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κυβερνήτης υπέγραψε διάταγμα επεκτείνοντας τα τεστ για την διακρίβωση αντισωμάτων του κορωνοϊού που θεωρητικά δίνουν ανοσία σε όσους τα έχουν.

Επίσης επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις ότι παρά τα καλά νέα η επιστροφή της πολιτείας στη φυσιολογικότητα καθυστερεί, ο Αντριου Κουόμο είπε πως θα είναι πολύ δύσκολο η Νέα Υόρκη – που έχει έλλειμμα 10-15 δις - να τα καταφέρει χωρίς επιπλέον ομοσπονδιακή βοήθεια.

Τα καλά νέα που έρχονται από τη χώρα, κάνουν περισσότερο ασταθή τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος ενώ την περασμένη εβδομάδα μιλούσε για αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, την Κυριακή άρχισε πάλι να μιλάει για διερεύνηση της πιθανότητας τα μέτρα να αρθούν την 1η Μαΐου.

20:37 - Στους 1,198 οι νεκροί και στα 56,956 τα κρούσματα από κορωνοϊό στην Τουρκία

20:34 - Πέντε εξιτήρια δόθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς

20:13 - Τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε υπεραγορά της Λευκωσίας

19:48 - Είναι κοινός εχθρός ο κορωνοϊός, σχολιάζει ο Ακιντζί για τις επικρίσεις που δέχθηκε

«Ο κορωνοϊός είναι ένας κοινός εχθρός που απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ο κόσμος όλος είναι υποχρεωμένος να αγωνιστεί από κοινού απέναντι σε αυτόν. Σε αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να υπάρχει ο διαχωρισμός Τ/κ – Ε/κ, χριστιανού – μουσουλμάνου» αναφέρει σε ανάρτησή του σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, αντιδρώντας στα σχόλια και τις επικρίσεις που δέχθηκε μετά την ανακοίνωση της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, από τον οποίο ζήτησε ιατρική βοήθεια.

19:20 - Ιταλία: 431 οι νεκροί σε 24 ώρες - Κάμψη σε θύματα - κρούσματα

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει μείωση σε σχέση με χθες ( 602 κρούσματα) ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι ο χαμηλότερος από τις 19 Μαρτίου. Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας (για ένατη συνεχή ημέρα) ,όπως και στα νοσοκομεία, συνεχίζουν να περιορίζονται.

Οι δε θεραπευμένοι, σήμερα, μειώνονται στους 1677. Πρόκειται, στην πλειοψηφία τους, για ελπιδοφόρα μηνύματα, τα οποία δεν επιτρέπουν, όμως, να περιοριστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 431 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.092 νέα κρούσματα. 1677 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

18:36 - Πάνω από 10.000 θάνατοι στο ΗΒ

Ξεπέρασαν τις 10.000 τα θύματα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας που καλύπτουν έως τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά το 24ωρο ως εκείνη την ώρα δηλώθηκαν ακόμα 737 θάνατοι στη χώρα, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 10.612.

Πρόκειται για μείωση του αριθμού των νέων θανάτων σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις ημέρες, που περιλαμβάνουν και το αρνητικό ρεκόρ των 980 θανάτων σε ένα 24ωρο.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας αφορούν μόνο θανάτους ασθενών στα νοσοκομεία και όχι στην κοινότητα και σε οίκους ευγηρίας.

18:28 - Κύπρος: Κρούσματα σε οίκους ευγηρίας

18:04 - Νέος θάνατος στην Κύπρο - Απεβίωσε 82χρονη με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό 

18:02 - 17 νέα κρούσματα στην Κύπρο - 633 το σύνολο

17:59 - 33 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 98 οι νεκροί (2.114 συνολικά τα κρούσματα)

17:45 - Κενένα νέο κρούσμα στα Κατεχόμενα - Έγιναν 164 τεστ 

15:55 - Στις 197.377 οι ηλεκτρονικές δηλώσεις λογαριασμού για τα ειδικά σχέδια στήριξης του Υπουργείου Εργασίας

Στις 197.377 ανήλθαν οι ηλεκτρονικές δηλώσεις στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού για τα ειδικά σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας ανήλθαν στις 9.069, για την Ειδική Άδεια Φροντίδας Παιδιών στις 14.348 και για το Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων στις 21.593.

Επιπλέον, οι ηλεκτρονικές αιτήσειςαπό επιχειρήσεις/εργοδότες για τα Σχέδια Πλήρους και Μερικής Αναστολής Εργασιών της Επιχείρησης και παροχής Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος ανήλθαν στις 22.528 και αφορούν 154.093 εργοδοτουμένους.

15:42 - Εξιτήριο για Μπόρις Τζόνσον

15:08 - Τους 98 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ όπου νοσηλεύονταν ένας 85χρονος και ένας 87χρονος.

Οι δύο άτυχοι ηλικιωμένοι έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά στο ΝΙΜΤΣ νοσηλεύονται 13 ασθενείς με κορωνοϊό.

14:21 - Σταθερά παραμένουν τα νούμερα ασθενών με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

Στους 24 ανέρχονται και σήμερα οι ασθενείς που νοσηλεύονται στον 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού, την ώρα που τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ, μέχρι το μεσημέρι, στον 5ο όροφο του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού, νοσηλεύονταν 24 άτομα που θεωρούνται ως ύποπτα περιστατικά, ενώ δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής που επιβεβαιωμένα έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.Στον 1ο όροφο του νοσοκομείου, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ τέσσερις ασθενείς, από τους οποίους οι δυο έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, ενώ οι άλλοι δυο παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

14:00 -Στις 11.000 οι αιτήσεις για ειδικά επιδόματα με λανθασμένα στοιχεία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός Εργασίας

Στις 11.000 ανέρχονται οι αιτήσεις για ειδικά επιδόματα που διέθεταν λανθασμένα στοιχεία, ενώ αρχικά, αυτές οι περιπτώσεις ξεπερνούσαν τις 20.000, αλλά μειώθηκαν ύστερα από «πολύ προσπάθεια» του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία ανέφερε παράλληλα ότι την Μεγάλη Τρίτη θα αρχίσει η καταβολή των ειδικών επιδομάτων στους δικαιούχους για να ολοκληρωθεί μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη που είναι ανοικτές οι τράπεζες.

13:25 - Στο Θάλαμο Υπόπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου 88χρονος με βεβαρημένο ιστορικό

13:15 - Σε τεστ για κορωνοϊό υποβάλλεται από το πρωί όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

13:05 - Για δύο ασθενείς με κορωνοϊό σε Γηροκομείο της Αραδίππου, κάνει λόγο το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας

12:25 - Πήγαν στην εκκλησία και τους... μάζεψε η Αστυνομία

12:10 - Συνολικά 29 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς

12:00 - Δεν δέχεται νέα περιστατικά το Απολλώνειο

Κλειστό στην εισαγωγή νέων περιστατικών φαίνεται να είναι το Απολλώνειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που δίνει το τηλεφωνικό κέντρο του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου από την Κυριακή δεν γίνονται νέες εισαγωγές ασθενών. Όπως αναφέρεται η ιδιωτική κλινική δεν θα δέχεται νέους ασθενείς για δυο μέρες επειδή πραγματοποιείται απολύμανση. Ωστόσο δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που επέβαλαν την απολύμανση του νοσηλευτηρίου.

11:30 - ΕΕ και Κύπρος επιστρατεύουν έρευνα και καινοτομία για αντιμετώπιση της πανδημίας

Η ανάγκη λήψης συντονισμένων μέτρων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για αντιμετώπιση της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19 και διαφύλαξη της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, τέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Έρευνας των κρατών μελών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου, υπό την Προεδρία της Υπουργού Επιστημών και Παιδείας της Κροατίας, Blazenka Divjak. Την Κύπρο εκπροσώπησε στην τηλεδιάσκεψη ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, οι αρμόδιοι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές για την αξιοποίηση της επιστημονικής έρευνας και καινοτόμων λύσεων για ανταπόκριση, τόσο στις άμεσες όσο και στις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κρίσης.

11:00 - Πότε θα είναι κλειστές οι υπεραγορές

10:23 - Τρεις νέοι θάνατοι στην Ελλάδα

10:20 - Συγκλονίζει Κύπριος νοσηλευτής: «Μήπως το κόλλησα εγώ;Πρώτη φορά νοιώθω τέρας...»

09:52 - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αυτοί πρέπει να μείνουν σε καραντίνα μέχρι το τέλος του 2020

09:44 - Τέσσερις ασθενείς στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δρα Ιωσήφ Μουτήρης ανέφερε πως μια ασθενής διακομίσθηκε χτες στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου. Πρόκειται όπως είπε,για γυναίκα 83 ετών με συμπτωματολογία λοίμωξης αναπνευστικού, ενώ σημείωσε στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών νοσηλεύεται ήδη 78χρονος Ε/κ με επίσης αναπνευστικά προβλήματα και ακόμη δύο πρόσωπα ένας άντρας 68 ετών και μια 76χρονη γυναίκα επίσης με λοίμωξη αναπνευστικού.Ο Επιστημονικός Διευθυντής για COVID – 19 εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των υπόπτων περιστατικών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο από το περασμένο Σάββατο που λειτούργησε η μονάδα δεν παρουσιάζει αυξητική τάση αλλά παρατηρείται μια σταθερότητα,σημειώνοντας πως η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη.Επεσήμανε δε, πως η εκπαίδευση του προσωπικού για αυτοπροστασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.Σε σχέση με τα περιστατικά κορωνοϊού που σχετίζονται με επαγγελματίες υγείας ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως αυτά θα συνεχιστούν να υπάρχουν σποραδικά επειδή οι επαγγελματίες υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

09:20 - Έφυγε από τη ζωή έπειτα από επιπλοκές γυναίκα στο Νοσοκομείο Αναφοράς

09:10 - Κορωνοϊός: Πώς η μικρή Ισλανδία έβαλε τα γυαλιά στους μεγάλους

08:30 - Δίνουν «γραμμή» τα δείγματα από εργαζόμενους σε υπεραγορές φούρνους και τράπεζες (pics)

08:00: Η χώρα που ξεπέρασε την Ιταλία σε νεκρούς

07:50- 111 καταγγελίες παγκύπρια για διακίνηση από τους 4518 ελέγχους (11 Απριλίου, 2020, μεταξύ ωρών 1800 – 0600)

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X