ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Κρούσματα σε οίκους ευγηρίας

Επίσημη ενημέρωση

Στην καθιερωμένη πλέον δημοσιογραφική διάσκεψη από λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι ενημερώνουν για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, ο Δρ. Λοϊζου ρωτήθηκε για κρούσματα σε οίκους ευγηρίας, με τον Επιστημονικό Διευθυντή, της Διεύθυνσης Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ να αναφέρει ότι εντοπίστηκαν 2-3 κρούσματα.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να τηρούνται πολύ αυστηρά όλα τα μέτρα. Τα άτομα που φροντίζουν τους ηλικιωμένους θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προτασίας. Υπάρχει και το πρόγραμμα των 20,000 τεστ, τα οποία θα πρέπει οι υπεύθυνοι αυτών των οίκων να εκμεταλλευτούν και να εξετάσουν το προσωπικό τους» σημείωσε επίσης.

Προηγουμένως ανέφρε ότι: «Χθες το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ειδικές οδηγίες για την προφύλαξη των ατόμων που διαμένουν σε Στέγες Αναπήρων και Ηλικιωμένων. Οι οδηγίες αυτές αφορούν τόσο τον τρόπο νοσηλείας ή φιλοξενίας αυτών των ατόμων όσο και ειδικά αυστηρά μέτρα για τους εργαζόμενους. Εννοείται φυσικά ότι περιλαμβάνουν και την καθολική απαγόρευση του επισκεπτηρίου εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις που αναγράφονται ρητά».

«Ευτυχώς στην Κύπρο σε αντίθεση με άλλες χώρες έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να προστατεύσουμε αυτές τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού. Σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, όπου ο ιός έχει στην κυριολεξία θερίσει τους οίκους ευγηρίας. Στην αποτυχία αυτή αυτών των χωρών αποδίδεται και ο πολύ μεγάλος αριθμός θανάτων καθώς και ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των θανόντων. Γνωρίζω ότι σαν κοινωνία τρέφουμε μεγάλη αγάπη και φροντίδα στους παππούδες και τις γιαγιάδες. Ακριβώς όμως επειδή τους αγαπάμε, μένουμε μακριά τους» σημείωσε επίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X