ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Η πρώτη εβδομάδα άρσης των μέτρων κατεβάζει... ρολά, θετικά

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

24news team

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξαν τις πύλες τους:

-Κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες

- Λιανικό εμπόριο – επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων , εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Υγείας

-Λαϊκές αγορές, πλανοδιοπώληση

(Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο αριθμός ανήλθε στα 892, (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός είναι μονοψήφιος και η αισιοδοξία, μεγαλώνει.

Τα θύματα της πανδημίας στην Κύπρο, είναι 15.

Στις 21 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην της Γ Λυκείου, η οποία αρχίζει μαθήματα στο σχολείο από τις 11 του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας σύσκεψης στο Προεδρικό. (Διαβάστε όλες τις αποφάσεις ΕΔΩ)

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

20:15 - Ιταλία: Μείωση σε θανάτους και κρούσματα

Νέα μείωση στον αριθμό θανάτων και κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στην Ιταλία. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών είναι 218.268. Οι νεκροί έφτασαν τους 30.395. Παράλληλα, 103.031 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την Παρασκευή το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 217.185 και είχαν χάσει την ζωή τους 30.201 άνθρωποι ενώ 99.023 είχαν θεραπευθεί.

20:05 - Κανένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 στα κατεχόμενα το Σάββατο

Ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί, ανακοίνωσε ότι από 1.988 τεστ που έγιναν το Σάββατο δεν βρέθηκε κανένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 108, ενώ ένας ασθενής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση.

Είπε ακόμη ότι βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα των τεστ PCR για 123 άτομα από τα 138 για τα οποία υπήρχε θετική ένδειξη στο γρήγορο τεστ, ενώ εκκρεμούν άλλα 15.

Σύμφωνα με τον κ. Πιλλί, 4 άτομα που υποβλήθηκαν στα γρήγορα τεστ (rapid test) εντοπίστηκαν ότι είναι θετικοί και θα υποβληθούν και σε τεστ PCR.

19:30 - Ισπανία: Λιγότεροι οι θάνατοι 

Ο αριθμός των νέων θανάτων από κορωνοϊό που καταγράφηκαν στην Ισπανία έπεσε στους 179 σήμερα, Σάββατο, από 229 χθες, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι 26.478 από 26.299 χθες και εκείνος των διαγνωσμένων κρουσμάτων 223.578 από 222.857 μία ημέρα νωρίτερα.

17:56 - Ένας ακόμα θάνατος – 19 νέα κρούσματα - 28 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Ανακοινώθηκαν σήμερα 19 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη Ελλάδα, 11 εκ των οποίων αφορούν συρροές κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.710, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες. Από αυτά, 603 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1358 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 28 πρόσωπα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

17:20 - Ο πιο θετικός αριθμός κρουσμάτων

16:16 - Δέκα ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά δέκα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Από τους δέκα ασθενείς οι δύο νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση.

Ο ένας από τους δύο ασθενείς της Μονάδας νοσηλευόταν στο γυναικολογικό τμήμα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Η μεταφορά του στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας κρίθηκε απαραίτητη για προληπτικούς λόγους.

Χθες επέστρεψε ασθενής ο οποίος ενώ αρχικά νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αναφοράς, διακομίστηκε στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου αφού παρουσίασε επιπλοκές στην υγεία του.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της Λευκωσίας, παρουσίασε βελτίωση και επέστρεψε στο νοσοκομείο Αμμοχώστου για αποθεραπεία.
Σημειώνεται ότι έγινε σχολαστική απολύμανση του δευτέρου ορόφου, καθώς αυτός αναμένεται να επαναλειτουργήσει από την ερχόμενη εβδομάδα για την περίθαλψη ασθενών της επαρχίας Αμμοχώστου.

15:48 - Πάνω από 274.000 οι νεκροί - Πλησιάζουν στα 4 εκατομμύρια τα κρούσματα (14:00)

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 274.617 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές στις 14:00 ώρα Ελλάδας σήμερα, Σάββατο.

Περισσότερα από 3.946.130 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 195 χώρες και εδάφη από την έναρξη της panδημίας. Τουλάχιστον 1.293.700 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει.

15:25 -Ανάρρωσαν σχεδόν οι μισοί που νόσησαν από κορωνοϊό - ΠΙΝΑΚΕΣ

14:30 - Έτρεξαν στις παραλίες του Πρωταρά - Ποιοι αγνοούν τα μέτρα (pics)

14:00 - Με πιστή εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων η επιστροφή των μαθητών, διαβεβαίωσε ο Προδρόμου

Μιλώντας στην εξ αποστάσεως τηλεδιάσκεψη – παρουσίαση προς τους διευθυντές/διευθύντριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, καθώς και μέλη της διευθυντικής ομάδας των σχολείων, η οποία είχε ως στόχο την επιμόρφωση και ενημέρωση των στελεχών των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, για το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 11 Μαΐου και περιελάμβανε παρουσίαση από την Δρα Ζωή – Δωροθέα Πανά, Λέκτορα Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς την Πολιτεία, που παρ' όλες τις δυσκολίες εργάζονται εθελοντικά και αποτελούν παράδειγμα υποδειγματικής συμπεριφοράς.

Τόνισε ότι οι αποφάσεις που έχει πάρει η Κυβέρνηση, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς, αλλά και για τον τομέα της εκπαίδευσης έχουν ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών, οι οποίοι σε όλη αυτή τη διαδρομή στήριξαν και ενημέρωσαν σωστά την Κυβέρνηση.

Υπενθύμισε τη διευκρίνιση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι δηλαδή οι αποφάσεις έχουν ληφθεί στη βάση των δεδομένων και ότι η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων είναι υπό την αίρεση των συνθηκών που θα ισχύουν την ώρα της εφαρμογής.

13:30 - H πανδημία «παγώνει» θέσεις και προαγωγές στο Δημόσιο

12:30  - 585 νέα κρούσματα COVID19 στο Βέλγιο, 76 θάνατοι και 76 εισαγωγές σε νοσοκομεία

12:00 - Με τάξη και ασφάλεια η επαναλειτουργία της λαϊκής αγοράς στο Δήμο Λεμεσού

Την ικανοποίηση του για το τρόπο επαναλειτουργίας της λαϊκής αγοράς στο χώρο στάθμευσης Επαμεινώνδα, στην οδό Αιόλου εξέφρασε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος μετέβη στην λαϊκή αγορά για να επιθεωρήσει αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.«Υπάρχει τάξη, ασφάλεια, ηρεμία, ο κόσμος ψωνίζει. Είναι πρωτόγνωρες αυτές οι συνθήκες και χρειάζεται πάρα πολλή προσπάθεια για να συνηθίσει και ο κόσμος και οι έμποροι ότι για κάποιο χρονικό διάστημα θα ζούμε κάτω από αυτές τις ελεγχόμενες συνθήκες» είπε ο Νίκος Νικολαΐδης.Ο Δήμαρχός Λεμεσού, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου προσπάθησαν όλη την βδομάδα να χαράξουν ένα σωστό σχεδιασμό για την επαναλειτουργία της αγοράς, αφού περίφραξαν, απολύμαναν τον χώρο και επικοινώνησαν με τους παραγωγούς για να τους ενημερώσουν διεξοδικά για τις νέες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργαστούν.Ο κ. Νικολαΐδης, ανέφερε ότι οι παραγωγοί συνεργάστηκαν με τον Δήμο για να μπορέσουν να παρέχουν στους καταναλωτές μια σωστή υπηρεσία και είπε ότι ο κόσμος κατάλαβε τα περιοριστικά μέτρα και ψωνίζει χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα.

11:45 -  Αυτοί οι μαθητές δεν θα πληρώσουν για τη μετακίνηση τους με λεωφορείο

11:15 - Το μήνυμα του Προέδρου για την Ημέρα της Ευρώπης: «Aντιμετωπίζουμε έναν αόρατο εχθρό» (vid)

11:00 - Έχεις απορίες για το άνοιγμα των σχολείων στην Κύπρο; Ρώτα τον Υπουργό

10:30 - Πώς προετοιμάζονται τα σχολεία στην Κύπρο να υποδεχθούν τους μαθητές

10:00 - Κορωνοϊός: Το καλό, το κακό και το άσχημο σενάριο

09:30 - 33 ασθενείς νοσηλεύονται στο ΓΝ Πάφου και μία εισαγωγή στο Παιδιατρικό θάλαμο

09:00 - Στις 105 οι καταγγελίες πεζών και οδηγών για παραβιάσεις περιοριστικών μέτρων

Η Αστυνομία προέβη σε 105 καταγγελίες πεζών και οδηγών για παραβιάσεις των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού μετά από 3160 ελέγχους που διενεργήθηκαν παγκύπρια από τις έξι χθες το απόγευμα μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί.Η Αστυνομία προέβη επίσης σε 481 ελέγχους σε υποστατικά παγκύπρια, την ίδια χρονική περίοδο, χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε καταγγελία.

08:30 - Ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια παγκοσμίως ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση