ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

17 νέα κρούσματα - 179 συνολικά και 5 νεκροί

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Πέντε θύματα από τον κορωνοϊό μετρά πλέον η Κύπρος και 179 επιβεβαιωμένα κρούσματα έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το Σάββατο (28/3) για 17 νέα περιστατικά.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση του ιού, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Εξάλλου, σε ισχύ βρίσκονται από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, 24 Μαρτίου, 2020 και μέχρι τη 13η Απριλίου, 2020, τα μέτρα που αφορούν στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών τα οποία έλαβε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου (28/3), στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 23 άτομα, εκ των οποίων τέσσερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δέκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, τρία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εφτά στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών αυτών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη. Επίσης, ένα άτομο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Λεμεσού χωρίς να είναι διασωληνωμένο.

Στο νοσοκομείο αναφοράς, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου δηλαδή, νοσηλεύτηκαν 45 ασθενείς με τη νόσο COVID-19, εκ των οποίων όπως ακούσατε από τον κ. Κωστρίκη, τα 15 έχουν αποθεραπευτεί, ενώ άλλα εφτά μεταφέρθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία στις ΜΕΘ Λευκωσίας και Λεμεσού.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

20:40 - Ξεκινούν οι αιτήσεις για ειδική άδεια για γονείς

20:02 - Ενα νέο κρούσμα στα κατεχόμενα, 62 στο σύνολο

Ένα νέο κρούσμα ανακοίνωσε ο "υπουργός υγείας" Αλί Πιλλί στις 7 απόψε, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 62.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του στον "Μπαϊράκ" ο κ. Πιλλί ανέφερε ότι σήμερα έγιναν 171 διαγνωστικοί έλεγχοι και βρέθηκε θετικό αποτέλεσμα μόνο σε μία περίπτωση. Δεν είπε σε ποια περιοχή εντοπίστηκε το νέο κρούσμα ή τι εθνικότητας είναι, λέγοντας μόνο ότι στην περιοχή της Καρπασίας παραμένουν 13 τα κρούσματα.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 1.021 τεστ, πρόσθεσε, και τα 62 έχουν βγει θετικά.

Σύμφωνα με τον κ. Πιλλί, 32 ασθενείς συνεχίσουν την θεραπεία, δύο βρίσκονται στην εντατική. Ανέφερε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των Τκ που έχουν επαναπατριστεί το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται σε υποχρεωτικό περιορισμό 14 ημερών σε διάφορα ξενοδοχεία είναι 866 και η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

19:48 - Λεμεσός: Συγγενείς ύποπτου κρούσματος αναστάτωσαν Αστυνομικό Σταθμό

19:40 - Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αίτηση για το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι έχει δημοσιευτεί σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας η Απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τρόπο καταβολής του Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας (Απόφαση με Αρ. 2 του 2020) (Κ.Δ.Π. 128/2020). Στην εν λόγω Απόφαση επισυνάπτεται ως Παράρτημα Ι και η σχετική αίτηση που θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά όσοι θα αιτηθούν για το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας.

Η αίτηση για το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας (ΕΕΑ2) θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy το συντομότερο δυνατόν.

Προτρέπονται οι ενδιαφερόμενοι να μελετήσουν τα στοιχεία της αίτησης, έτσι ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως για την υποβολή της.

19:27 - Ένας ιατρός, ένας εργάτης και μια ασθενής τα τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που σχετίζονται με το ΓΝ Πάφου

19:04 - ΥΠΟΙΚ και Κεντρ.Τραπεζίτης ζητούν να ψηφιστούν τα νομοσχέδιια για 2δις εγγυήσεις και αναστολή δόσεων ως κατατέθηκαν

18:30 - Τα ποσοστά των κρουσμάτων ανά επαρχία

18:04 - Ελλάδα: 95 νέα κρούσματα - 1.061 συνολικά και 32 νεκροί

18:00 - Ανακοινώθηκαν 17 νέα κρούσματα στην Κύπρο 

17:54 - Επικαιροποιημένα μέτρα από το Τμήμα Φυλακών

Στα πλαίσια εφαρμογής των Μέτρων πρόληψης του μεταδοτικού ιού κορωνοϊού, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών θεωρεί σκόπιμο να ενημερώσει για τα επικαιροποιημένα Μέτρα που έχουν ληφθεί από τις 10.3.2020, τα οποία ανάλογα με τις εξελίξεις αναθεωρούνται, και ευχαριστεί το προσωπικό, τους κρατούμενους και το κοινό για τη συνεργασία τους και την πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες που εκδίδονται από τη Διεύθυνση, προσβλέποντας στη συνέχιση της συνεργασίας όλων, και την πλήρη συμμόρφωση με τις επικαιροποιημένες οδηγίες.

17:30 -  Γραμμή ενημέρωσης πολιτών για τα μέτρα περιορισμού στη μετακίνηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Πολιτική Άμυνα θέτουν από αυτή τη στιγμή στη διάθεση των πολιτών νέα γραμμή ενημέρωσης για όλα όσα θέλουν οι πολίτες να ρωτήσουν σχετικά με τα νέα μέτρα περιορισμού στη μετακίνηση αλλά και σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τα μέτρα στα πλαίσια της προσπάθειας πρόληψης και προστασίας από τον ιό COVID-19

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο 22 421600 και 22 495666, καθημερινά από τις 8 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.

Μαζί θα τα καταφέρουμε!

16:55 - Το ευχαριστώ του Υπουργού Υγείας στους επαγγελματίες υγείας

15:50 -  Συνεργασία νοσοκομείων αναφοράς Κύπρου και Ισραήλ για τον COVID-19

Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και το Ιατρικό Κέντρο Sheba του Ισραήλ, ως τα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19 σε Κύπρο και Ισραήλ, αρχίζουν συνεργασία για ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σχετικά με τα περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία και τις θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η συνεργασία προωθείται μετά από εισήγηση που κατέθεσαν ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Sheba.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τη σύνδεση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με την αντίστοιχη του Ιατρικού Κέντρου Sheba για την ανταλλαγή πρωτοκόλλων θεραπείας και εμπειριών για την καλύτερη υποστήριξη των ασθενών.

15:43 - Έντονες σκέψεις για περιορισμούς

15:40 - Νοσοκομείο Λάρνακας: Ευχάριστα νέα για 180 δείγματα ιατρικού προσωπικού

Αρνητικά είναι και τα 180 δείγματα ιατρικού προσωπικού, νοσηλευτών και ασθενών του Γενικού νοσοκομείου Λάρνακας που ήρθαν σε άμεση επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

15:16 - Συγκινητικό! Αποχαιρέτησαν με χειροκρότημα ασθενή που πήρε εξιτήριο (vid)

14:50 - Εσπευσμένα στην εντατική της Λεμεσού γυναίκα ασθενής με κορωνοϊό

14:00 - Διαδικτυακή πρόκληση με τίτλο #therightchallenge από την Επ. Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Μια νέα διαδικτυακή πρόκληση, με τίτλο #therightchallenge, που θα διαρκέσει για τις επόμενες 16 ημέρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανακοίνωσε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ζητούμενο είναι η ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο με την αγαπημένη δραστηριότητα μέσα στο σπίτι, παιδιών και ενηλίκων, η οποία θα συνοδεύεται από το hashtag #therightchallenge.Με αυτό τον τρόπο θα μαζευτούν ιδέες για δημιουργικές ασχολίες στο σπίτι, προστίθεται.

13:30 -  Με δωρεάν πτήση της Aegean έρχεται στην Κύπρο ιατρικό υλικό από Κίνα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε, σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Aegean κ. Ευτύχιο Βασιλάκη, ο οποίος γνωστοποίησε την ετοιμότητα της Aegean, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, να μεταφέρει, με δωρεάν πτήση από την Κίνα, ιατρικό υλικό και άλλο εξοπλισμό που κρίνονται αναγκαία από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και της Κυβέρνησης του προς τις εταιρείες Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια, για την ευγενή τους προσφορά προς τον κυπριακό λαό.

13:00 - Η διορία που έχεις για να πληρώσεις πρόστιμο για διακίνηση χωρίς δικαιολογητικό (και για τα υπόλοιπα διατάγματα για τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο )

12: 30 - 24 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

12:15 - Ξεκινά τη Δευτέρα η λειτουργία θαλάμου υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού στο ΓΝ Πάφου

12:00 - Έτοιμη να μεταφερθεί στην Κύπρο η κινεζική βοήθεια κατά COVID-19, λέει ο Πρέσβης Huang στο ΚΥΠΕ

11:30 - Λεμεσός: Πολίτες τηλεφωνούν στην Αστυνομία για να... ελέγξει όσους κυκλοφορούν

11:00 - Πρώτος θάνατος στα κατεχόμενα από κορωνοϊό

10:45 - Το μήνυμα του Υπ. Υγείας

10:30 -Τρεις πτήσεις αναχωρούν σήμερα από Λάρνακα, μεταφέροντας επιβάτες πίσω στις χώρες τους

Τρεις πτήσεις αναχωρούν σήμερα από το αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταφέροντας πίσω στις χώρες τους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο πτήσεις που αναχωρούν για την Αθήνα, της αεροπορικής εταιρείας Aegean και μια για Φρανκφούρτη, η οποία εκτελείται από την εταιρεία Lufthansa.

10:17 - Η Βουλή αναμένει από την Υπουργό Εργασίας απόφαση για απαγόρευση απολύσεων

10:00 - Σε 129 καταγγελίες μέσα σε 12 ώρες προέβη η Αστυνομία για παραβίαση του διατάγματος

09:30 - Κυπριακά Ταχυδρομεία: κατ’ οίκον παράδοση απλών μικροδεμάτων

Aπό την Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, οι Ταχυδρομικοί Διανομείς θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατ’ οίκον παράδοση όσο το δυνατόν περισσότερων απλών μικροδεμάτων, ανεξαρτήτως μεγέθους. Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να περιοριστεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η διακίνηση των πολιτών, η μετάβαση στα Ταχυδρομικά Γραφεία και η αναμονή εκεί για να γίνει το «μένω σπίτι» κάτι περισσότερο από ένα σύνθημα.Η διανομή θα γίνεται μεταξύ των ωρών 8 π.μ. – 1 μ.μ., από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.Τα αντικείμενα θα τοποθετούνται εντός του οικιακού γραμματοκιβωτίου αν είναι κατάλληλο ή εκτός γραμματοκιβωτίου, σε παραπλήσιο και όσο το δυνατόν ασφαλισμένο χώρο. Δεν θα παραδίδονται αντικείμενα των οποίων οι δικαιούχοι διαμένουν σε πολυκατοικίες στις οποίες δεν υπάρχει προσβάσιμο, κατάλληλο γραμματοκιβώτιο.

09:15 - Για πολιτικές εξόντωσης και αφανισμού χιλιάδων μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων κάνει λόγο η ΠΟΒΕΚ

Σε ανακοίνωση η ΠΟΒΕΚ διερωτάται "με ποια λογική η κυβέρνηση ενώ είναι έτοιμη να ρίξει στην αγορά και στους τραπεζίτες 4 δις ευρώ, συμπεριφέρεται με τέτοιο καταστροφικό τρόπο απέναντι στους χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίες που έχουν ιδρύσει εταιρεία, με τη μη ένταξη τους στα σχέδια στήριξης και επιδότησης της δικής τους εργασίας".

09:00 - Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών λόγω κορωνοϊού στην Κύπρο

 08:30 - Κάλυψη παθολογικών περιστατικών το Σαββατοκύριακο από τους ιδιώτες παθολόγους που ενισχύουν το ΓΝ Πάφου

Άρχισαν δουλειά οι δύο ιδιώτες ιατροί παθολόγοι που ήρθαν χθες στο ΓΝ Πάφου κατόπιν οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ενισχύσουν τα παθολογικά περιστατικά του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης.

08:00 - Στους 29 οι νεκροί στην Ελλάδα - Ακόμη μία απώλεια

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X