ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Ο λόγος στη Ζέτα για πιθανές απολύσεις Κυπρίων

Ο λόγος στην Ζέτα

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης σε επικοινωνία που είχε το πρωί με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ενημερώθηκε, και ακολούθως ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής, ότι σήμερα ή αύριο η Υπουργός Εργασίας με απόφαση της, ή σχετικό διάταγμα, θα καθορίσει μεταξύ άλλων απαγόρευση απολύσεων από επιχειρήσεις που θα τύχουν επιδότησης στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Βότση, η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καθορίσει πως για κάθε μήνα που επιδοτεί το κράτος, ο εργοδότης θα είναι υποχρεωμένος να διατηρεί τους εργαζόμενους (να μην απολύει) για τον χρόνο που επιδοτήθηκε επί 2 + 1. Δηλαδή αν επιδοτηθούν για 2 μήνες, θα ισχύει η εργοδότηση για τουλάχιστον 5 μήνες, αν επιδοτηθεί για 3 μήνες θα διατηρεί τους εργαζόμενους για 7 , αν επιδοτηθεί για 4 μήνες τότε θα διατηρεί τους εργαζόμενους για 9 μήνες κοκ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

Ο κ. Βότσης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών για την επικοινωνία του με την Υπουργό, γενικά και ειδικά τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, ο οποίος από χθες βράδυ ζητούσε έντονα να ενημερωθεί για το θέμα της διαφύλαξης εργασιακών θέσεων. Ο κ. Περδίκης ζήτησε είτε να περιληφθεί σχετική διάταξη στο νόμο - ομπρέλα που ψηφίστηκε και με τον οποίο ρυθμίζονται οι εξουσίες της Υπουργού Εργασίας να αποφασίσει σε σειρά θεμάτων για εργασιακά ζητήματα και επιδόματα, είτε να περιληφθεί στις σημειώσεις του Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού που ψηφίστηκε, επιφύλαξη για την απαγόρευση των απολύσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Περδίκης ζητούσε να ενημερωθεί από χθες βράδυ αν η Υπουργός Εργασίας έστειλε στη Βουλή, αυτό που υποσχέθηκε για το θέμα της απαγόρευσης των απολύσεων.

Ο κ. Βότσης διαβεβαίωσε περαιτέρω τον κ. Περδίκη ότι ούτε ο ίδιος, ούτε και άλλα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και της Βουλής γενικότερα θα επιτρέψουν να αναιρεθεί η δέσμευση για το 2X+1.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X