ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

26 κρούσματα στην Κύπρο - Όλες οι εξελίξεις

Μάχη με το χρόνο να μην εξαπλωθεί ο ιός

Ανησυχία επικρατεί τόσο στην κοινωνία όσο και στις Αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου αφού μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας (κορωνοϊού) έφθασαν τα 26.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την Τετάρτη 11 Μαρτίου, κήρυξε τον κορωνοϊό πανδημία, τρεις μήνες μετά την εμφάνισή του. Η τελευταία φορά που ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία ήταν το 2009 με την γρίπη Η1Ν1.

Δραστικά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (13/3) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Κλειστά θα είναι τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μέχρι την 10η Απριλίου.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

21:57 - Απαγόρευση των επισκεπτηρίων σε όλα τα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ

20:40 - Κορωνοϊός: Κλείνει το Νοσοκομείο Πάφου το επιβεβαιωμένο κρούσμα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν για ενάμιση μήνα στην Εντατική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, είναι Βρετανός. Την νόσο COVID-19 του την μετέδωσε επισκέπτης, επίσης βρετανικής καταγωγής, ο οποίος τον επισκέφθηκε.

20:25 - Κορωνοϊός: 5 νέα κρούσματα - Στα 26 η Κύπρος

20:10 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Τέλος τα αντισηπτικά... άρχισε η «μαύρη αγορά»

19:31 - Νέες οδηγίες προς ταξιδιώτες - Σε καραντίνα όποιος επιστρέψει

18:04 -Μέτρα λαμβάνει το Καλό Χωριό Λ/σου μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

17:42 - Κούσιος: «Θα υπάρξουν πολλά άλλα κρούσματα...»

16:30 - Δεν πάνε στα σχολεία οι καθηγητές – Αντιδρούν στην ΟΛΜΕΚ

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης ενημέρωσε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απόφαση της Γραμματείας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

15:38 - Πολύ περιορισμένη η κίνηση στα σημεία διέλευσης μετά και τις αποφάσεις στα κατεχόμενα

Έρημα παρουσιάζονται το Σάββατο (14/3) τα σημεία διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα, μετά και την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιτρέψει την είσοδο στα κατεχόμενα μόνο σε "υπηκόους" του ψευδοκράτους.

Ελάχιστη κίνηση παρατηρήθηκε το πρωί στα οδοφράγματα της οδού Λήδρας και του Αγίου Δομετίου. Στον Άγιο Δομέτιο υπήρξαν αυτοκίνητα που προσπάθησαν να περάσουν, αλλά η Αστυνομία τα έστειλε πίσω. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

15:06 - Σύσκεψη για λήψη μέτρων και στα δικαστήρια

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης επικοινώνησε σήμερα 14 Μαρτίου 2020, το πρωί, με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και διευθετήθηκε μεταξύ τους συνάντηση την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, στις 9 το πρωί, στο Ανώτατο Δικαστήριο. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

14:52 - Το καλό σενάριο: Λήξη της πανδημίας τον Ιούνιο

14:11 - Το Υπουργικό εγκρίνει την Κυριακή το πακέτο μέτρων για την οικονομία

Συνέρχεται στις 11:00 την Κυριακή σε έκτακτη συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει τα μέτρα που προτείνουν Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Εργασίας για αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσει και θα εγκρίνει τα μέτρα που προτείνονται από το Υπουργείο Οικονομικών και αφορούν τα οικονομικά μέτρα για στήριξη της Οικονομίας του τόπου, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού και άλλα», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κούσιος.

Σημειώνει ακόμη ότι περαιτέρω θα συζητήσει και θα εγκρίνει το πακέτο μέτρων που προτείνεται από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τις θέσεις εργασίας, τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, των γονέων που θα πρέπει να απέχουν από την εργασία τους για φύλαξη των παιδιών τους, καθώς και τη στήριξη των ατόμων που αναγκαστικά θα πρέπει να απέχουν από τις εργασίες τους λόγω της κρίσης που προέκυψε με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις αξιολογήσεις που γίνονται καθημερινά, δυνατόν να απασχοληθεί και με άλλα μέτρα που αφορούν την πρόληψη επέκτασης του κορωνοϊού», καταλήγει.

13:35 - Συγκαλείται Yπουργικό την Κυριακή

Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, αύριο Κυριακή, για συζήτηση και έγκριση του πακέτου μέτρων για απάμβλυνση των προβλημάτων που προκύπτουν από την επιδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Υπουργικό αύριο για συζήτηση και έγκριση μέτρων για στήριξη της οικονομίας, επιχειρήσεων, τουρισμού. Πακέτο μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις, τις θέσεις εργασίας, στήριξη ευπαθών ομάδων, των γονέων και ατόμων που αναγκαστικά θα πρέπει να απέχουν από τις εργασίες τους», αναφέρεται σε ανάρτηση της Προεδρίας στο Twitter.

13:10 - Παιδοβουλή: Kαλεί τα παιδιά να παραμείνουν περιορισμένα

Η Παιδοβουλή με ανακοίνωσή της το Σάββατο καλεί τα παιδιά να παραμείνουν περιορισμένα στο σπίτι τους, να μην εκτίθενται σε κίνδυνο και να ακολουθούν τις οδηγίες του ΥΠΠΑΝ σε σχέση με την συνέχιση της εκπαίδευσής τους.

Ακολούθως η Παιδοβουλή αναφερόμενη στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων μέχρι τις 10 Απριλίου (ημερομηνία που τα σχολεία κλείνουν για τις διακοπές του Πάσχα, άρα η επιστροφή στα σχολεία υπολογίζεται για τις 27 Απριλίου) δηλώνει ότι η εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας για εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι ένα θετικό βήμα για το οποίο όμως υπάρχουν αρκετές προκλήσεις.

Σημειώνοντας ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει ικανοποιητικά την δια ζώσης διδασκαλία με τα σημερινά δεδομένα, εκφράζει την άποψη ότι το Υπουργείο πρέπει να προβεί άμεσα σε μείωση της εξεταστέας ύλης, ειδικά για τα παγκύπρια εξεταζόμενα μαθήματα και αυτό το μέτρο πρέπει να ανακοινωθεί αμέσως προκειμένου οι μαθητές, και οι γονείς, να καθησυχαστούν.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι πρέπει να εξεταστεί και κάθε άλλο πιθανό μέτρο αναπλήρωσης των χαμένων μαθημάτων, συμπεριλαβανομένης και της επέκτασης του σχολικού έτους.

Διευκρινίζοντας ότι στα όσα αναφέρεται αποτελούν μια πρώτη αντίδραση στα όσα εξαγγέλθηκαν καθώς κανείς δεν γνωρίζει για πόσο θα διαρκέσει τελικά η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, προσθέτει ότι θα ήταν πρώιμο να προβούμε σε οποιεσδήποτε τελικές εισηγήσεις, πριν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ώστε να γνωρίζουμε τον ακριβή διδακτικό χρόνο που θα χαθεί.

12:05 - Κούσιος: Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το πακέτο στήριξης της οικονομίας

11:55 - Κλείνουν τα γραφεία του ΔΗΚΟ μέχρι νεωτέρας 

11:50 - Ακυρώθηκαν πτήσεις της Tui Airways από και προς το αεροδρόμιο Πάφου

11:10 - Σε καλή κλινική κατάσταση τα επτά κρούσματα

Καλή η κλινική κατάσταση των νέων περιστατικών που επιβεβαιώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο τα νέα περιστατικά, όσο και τα υπόλοιπα, παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

10:50 - Ελλάδα: Και τρίτος νεκρός από κορωνοϊό - 67χρονος από Ζάκυνθο

10:35 - Έκτακτη σύσκεψη Υπ. Παιδείας με εκπαιδευτικές οργανώσεις

Έκτακτη σύσκεψη θα έχει σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις οποίες θα ενημερώσει σε σχέση με τα μέτρα που αποφασίστηκαν σε ό,τι αφορά την λειτουργία των σχολείων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι της Πάφου στις 16 και 17 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή του δικηγορικού συλλόγου Πάφου σε έκτακτη συνεδρία της χτες 13.3.2020, αποφάσισε ομόφωνα, όπως καλέσει τα μέλη του Δ.Σ.Πάφου να απέχουν από όλες τις δικαστικές εμφανίσεις σε όλες τις διαδικασίες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για τις ημερομηνίες 16/03/2020 και 17/03/2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου, προτρέπονται ειδικότερα όπως:

(α) Απέχουν από τις δικαστικές διαδικασίες κάθε φύσης και όπως απέχουν εν γένει από τον χώρο του Δικαστηρίου, εκτός αν είναι απόλυτα αναγκαίο.

(β) Ειδοποιήσουν και παροτρύνουν τους πελάτες, τους διαδίκους σε πολιτικές δίκες, μάρτυρες σε πολιτικές δίκες, κατηγορούμενους, κατηγόρους, μάρτυρες και παραπονούμενους σε ποινικές διαδικασίες, να μην προσέρχονται στο Δικαστήριο κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες.

(γ) Να μην προσέρχονται οι ίδιοι ή υπάλληλοί τους στα πρωτοκολλητεία για καταχωρήσεις, εκτός αν είναι επείγουσας φύσης.

10:10 - Δεύτερος θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα

08:55 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Άρχισαν να... τηρούν τον νόμο - Καμία καταγγελία

Σε εγρήγορση και η Αστυνομία μετά τα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Οι Αρχές με στόχο να τηρούνται στο νησί τα έκτακτα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησαν εφόδους σε διάφορα υποστατικά παγκύπρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ελέγχθηκαν 267 υποστατικά. Όπως μας αναφέρθηκε από τους ελέγχους δεν έγινε οποιαδήποτε παραβίαση που προνοεί ο νόμος.

08:45 - Έκλεισαν σχολεία αλλά... - «Ακατανόητη απόφαση....»

Αντιδράσεις εκ μέρους της ΠΟΕΔ προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για παράταση του κλεισίματος των σχολείων παγκύπρια μέχρι τις 10 Απριλίου, αλλά τη συνέχιση της λειτουργίας τους, προνοώντας ότι εκπαιδευτικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό των σχολείων θα προσέρχεται κανονικά στην εργασία του. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

08:00 - Όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος (Δες ΕΔΩ)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση