ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λιποθυμία στην Βουλή και φωνές κατά της Αστυνομίας (Pics, Vids)

Έντονες επικρίσεις από Κίνημα ΕνΕργώ και κόμματα για την συμπεριφορά των οργάνων της τάξης

Σκηνές έντασης σημειώθηκαν την Δευτέρα 29/07 έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων στην Λευκωσία, όπου πλήθος κόσμου μαζεύτηκε για να διαμαρτυρηθεί σε σχέση με τις εκποιήσεις. Πολίτες και μέλη της Αστυνομίας ήρθαν σε αντιπαράθεση, μέχρι που τα πνεύματα οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα την λιποθυμία μιας γυναίκας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος ΕνΕργώ, Λευτέρης Γεωργίου, με ανάρτησή του στο facebook, δημοσιοποίησε τις σκηνές έντασης που εκτυλίχθηκαν, επικρίνοντας την Αστυνομία, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε βία: «ούτε οι τούρκοι δεν θα μας συμπεριφερόταν έτσι».

Επικριτική για την στάση των μελών της Αστυνομίας είναι και η ανάρτηση της ΕΔΕΚ, η οποία μέσω facebook, επίσης δημοσιεύει φωτογραφίες από την σκηνή και την στιγμή της λιποθυμίας της γυναίκας.

Χαρακτηριστικά, το Γραφείο Τύπου του Κινήματος αναφέρει τα εξής:

«Πολλές φορές ο υπερβολικός ζήλος φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Τα μέλη της αστυνομικής δύναμης θα μπορούσαν να επιτρέψουν τους πολίτες που διαμαρτύρονταν για τις εκποιήσεις να παραμείνουν ειρηνικά, όπως είχαν δηλώσει, στο πεζοδρόμιο έναντι της Βουλής και να μην επιχειρηθεί η εκδίωξή τους».

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, με σύντομη ανακοίνωσή του, περιγράφει το πώς συνέβησαν τα γεγονότα, επικρίνοντας κι αυτό με την σειρά του τους χειρισμούς εκ μέρους της Αστυνομίας:

«Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να «προστατεύσουν» τη Βουλή από τους ειρηνικούς διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας για την αναπομπή των νομοθεσιών που αφορούν τις εκποιήσεις, δυστυχώς φαίνεται ότι παρασύρθηκαν από υπέρμετρο ζήλο.

Οι διαδηλωτές θέλησαν να παραμείνουν στον χώρο και να συνεχίσουν την ειρηνική τους διαμαρτυρία, ωστόσο αντί οι αστυνομικοί να το επιτρέψουν αυτό, φροντίζοντας να παραμείνουν στο πεζοδρόμιο απέναντι από τη Βουλή, επέλεξαν να τους εκδιώξουν με τη βία.

Αποτέλεσμα τούτου είναι να υπάρξουν τραυματισμοί, εκ των οποίων η μια τραυματίας στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για να λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει δημόσια και με τον πιο έντονο τρόπο την στάση που επέδειξε η Αστυνομία, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να παρακωλύει διαμαρτυρίες που εκφράζονται με τον πιο ειρηνικό τρόπο σε δημόσιο χώρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X