ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Το πρωί «χαμός» την νύχτα «πανικός» (pics)

Οι δύο όψεις του κέντρου της Λευκωσίας

Ο φόνος που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (23/2) στην οδό Ρηγαίνης στο κέντρο της Λευκωσίας, με θύμα τον Ahmed Bin Talib, 24 ετών από το Πακιστάν, φαίνεται να ήταν άλλη μια τρανή απόδειξη ότι τα βράδια - τουλάχιστον - το κέντρο της Λευκωσίας, δεν είναι τόσο φιλόξενο και ασφαλές.

Εδώ και αρκετό καιρό, αναπτύχθηκε η φήμη ότι στο κέντρο της πρωτεύουσας, δημιουργήθηκαν «εγκληματικές ομάδες» κυρίως από αλλοδαπούς, οι οποίοι προσπαθούν να ελέγξουν την περιοχή.

Στην βάση αυτού, θυμίζουμε και τον φόνο 29χρονου από το Καμερούν, που διαπράχθηκε στις 19 Μαΐου 2019. Ο 29χρονος είχε εντοπιστεί σε λίμνη αίματος στην Πλατεία Σολωμού τα ξημερώματα. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, κίνητρο των αλλοδαπών δραστών, ήταν το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φόντο τα ναρκωτικά.

Το πρωί της Τρίτης (25/2) αλλά και το βράδυ της ίδιας ημέρας, το 24news, βρέθηκε στο κέντρο της Λευκωσίας για αυτοψία.

Όπως διαπιστώθηκε, τα πρωινά, η περιοχή «σφύζει» από ζωή, ωστόσο τα βράδια δεν συμβαίνει το ίδιο.

Το πρωί, το κέντρο της Λευκωσίας, επισκέπτονται ντόπιοι, αλλοδαποί, αλλά και τουρίστες αφού πρόκειται για εμπορικότατη περιοχή, γεμάτη καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται και ο κεντρικός σταθμός των αστικών λεωφορείων.

Πάντως, ακόμη και μετά την εγκληματική ενέργεια που σημειώθηκε λίγα 24ωρα προηγουμένως σε δρόμο της περιοχής, δεν φαίνεται να επηρεάστηκε η μεγάλη, πρωινή επισκεψιμότητα της περιοχής.

Ωστόσο, τα βράδια δεν συμβαίνει το ίδιο.

Συνομιλώντας την Τρίτη (25/2) με πρόσωπα που είτε εργάζονται, είτε επισκέφθηκαν την περιοχή, μας αναφέρθηκε ότι το κύριο πρόβλημα στο κέντρο της Λευκωσίας, εντοπίζεται τις βραδινές ώρες.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες νιώθουν πιο ασφαλείς υπό το φως του ήλιου, παρά όταν πέφτει το σκοτάδι. 

Όπως μας εξηγήθηκε, πολλές φορές, ομάδες αλλοδαπών μαζεύονται σε σημεία της περιοχής καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Μάλιστα, οι συμπλοκές μεταξύ τους, είναι συχνό φαινόμενο.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που είδαν το φως της δημοσιότητας οι καβγάδες μεταξύ αλλοδαπών. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η κατάσταση ξέφυγε και πρόσωπο προέταξε μαχαίρι, τραυματίζοντας, άλλο. 

«Η κατάσταση αυτή, όπως είναι αναμενόμενο, τρομοκρατεί τον κόσμο» σχολίασε πολίτης στην ιστοσελίδα μας.

Πάντως, η Αστυνομία όπως είναι γνωστό περιπολεί τις συγκεκριμένες περιοχές και μάλιστα, κατά καιρούς διενεργεί επιχειρήσεις, από τις οποίες σημειώνονται και συλλήψεις.

Όπως διαπιστώσαμε με την παρουσια μας στον χώρο, το βράδυ της Τρίτης (25/2) οι περιπολίες της Αστυνομίας, με οχήματα, ήταν αρκετά συχνές (σ.σ. εμφανίστηκαν τουλάχιστον 10 φορές σε διάστημα σχεδόν τριών ωρών από τις 21:00 - 00:00).

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το ίδιο βράδυ, υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία και στην περιοχή του 'Όχι', όπου γίνονταν ελέγχοι, κυρίως, για αλκοτέστ και νάρκοτεστ. 

Όσον αφορά τις εγκληματικές ομάδες που δρουν είτε στην συγκεκριμένη περιοχή, είτε γενικότερα, τα μέλη της Δύναμης, θυμίζουμε ότι έχουν σαφείς οδηγίες, όταν εντοπίζονται άτομα που πιθανόν να σχετίζονται, να ανακόπτονται και να ερευνώνται σχολαστικά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X