ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τον εξαπάτησε γυναίκα που γνώρισε στο internet - Τα χρήματά του έκαναν «φτερά»

Ο 32χρονος ζήτησε εξαργύρωση της όταν αυτή έφτασε τα 389.357 δολάρια Αμερικής

ΚΥΠΕ

Είδε τα χρήματα που επένδυσε σε κρυπτονόμισμα να πολλαπλασιάζονται 32χρονος στη Λεμεσό, ο οποίος ωστόσο αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης, όταν του ζητήθηκε καταβολή φόρου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, στις 17 Ιουλίου, ο 32χρονος γνώρισε διαδικτυακά σε ιστοσελίδα γνωριμιών εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, μια κοπέλα, η οποία του πρότεινε να επενδύσει σε συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

Μεταξύ 25 Ιουλίου με 3 Αυγούστου, ο παραπονούμενος πραγματοποίησε 11 μεταφορές χρημάτων από λογαριασμό του, συνολικού ύψους 25,080 δολαρίων Αμερικής, τα οποία ακολούθως μετέφερε σε λογαριασμό του δόθηκε, με σκοπό να επενδυθούν σε κρυπτονόμισμα.

Παρακολουθώντας την πορεία της επένδυσης του, μέσω εφαρμογής που του στάλθηκε, ο 32χρονος ζήτησε εξαργύρωση της όταν αυτή έφτασε τα 389.357 δολάρια Αμερικής.

Τότε, όπως κατήγγειλε, του ζητήθηκε καταβολή φόρου ίσου με το 10% του ποσού και ο ίδιος ζήτησε αποκοπή του φόρου από το σύνολο του ποσού, αλλά του δηλώθηκε πως έπρεπε πρώτα να καταβληθεί ο φόρος.

Όταν ο παραπονούμενος ανέφερε πως δεν διέθετε το χρηματικό ποσό του φόρου, του προτάθηκε από την διαδικτυακή του γνωριμία, όπως του αποστείλει 10 χιλιάδες δολάρια Αμερικής και να καταβάλει αυτός τα υπόλοιπα.

Ο 32χρονος αντιλήφθηκε τότε ότι έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης και κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X