ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Τον έδεσαν, τον κτύπησαν και τον λήστεψαν - 12χρόνια στη φυλακή 28χρονος

Το Κακουργιοδικείο τον βρήκε ένοχο

Ποινή φυλάκισης 12 χρόνων επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό σε 28χρονο Γεωργιανό, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για τη ληστεία και τη διάρρηξη κατοικίας ηλικιωμένου , που διαπράχθηκε πριν τρία χρόνια στο χωριό Παραμύθα, με λεία περί τις 120 χιλιάδες ευρώ.

Όπως επισημάνθηκε από το δικαστήριο, οι περιστάσεις διάπραξης του αδικήματος της ληστείας, στις 11 Αυγούστου 2017, ήταν επιβαρυντικές για τον 28χρονο, αφού με άλλα δυο πρόσωπα πρόταξαν εναντίον του 73χρονου κυνηγετικό όπλο κατά την επιστροφή του στο σπίτι και ακολούθως τον έδεσαν χειροπόδαρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, έδεσαν τα χέρια του πίσω από το σώμα με ζώνες και τα πόδια του με σύρμα ηλεκτρικού εργαλείου, σε διάδρομο γυμναστικής, ενώ τον κτύπησαν στην πλάτη προκαλώντας του τραύματα.

Το μαρτύριο του θύματος, προστίθεται, κράτησε περίπου 3,5 ώρες, με τους δράστες να το εγκαταλείπουν δεμένο «αδιαφορώντας πλήρως για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις σε αυτό».

Ο 73χρονος κατάφερε τελικά να λύσει τις ζώνες από τα πόδια του και μετέβη σε γειτονικό του πρόσωπο όπου χρειάστηκαν πέντε λεπτά για να απομακρυνθεί το σύρμα από τα χέρια του.

Οι δράστες, μεταξύ αυτών και ο 28χρονος, απέσπασαν χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 124,350 ευρώ τα οποία δεν εντοπίστηκαν, ενώ σημειώνεται ότι μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο, ο κατηγορούμενος διέρρηξε και κατοικία στη Λεμεσό, από όπου έκλεψε δυο ρολόγια αξίας 1,400 ευρώ.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον 28χρονο διαδοχικές ποινές φυλάκισης δέκα και δυο ετών για το αδίκημα της ληστείας και της διάρρηξης αντίστοιχα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X