ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Ισχυρή αστυνομική δύναμη - Περιπολίες και με ελικόπτερα (vid)

Σε επιφυλακή η Αστυνομία

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει παραταχθεί στο κέντρο της Λεμεσού με σκοπό να αποτρέψει διαδηλώσεις όμοιες του περασμένου Σαββάτου.

Το πρωί η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας πραγματοποίησε περιπολίες από αέρος στη Λεμεσό. Ελικόπτερο της Αστυνομίας διενήργησε περιπολία στο πλαίσιο του ελέγχου των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον Covid-19.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο δράσης που τέθηκε σε εφαρμογή από την Αστυνομία περιλαμβάνει τον έλεγχο των σημείων ελέγχου εισόδου και εξόδου από και προς Λεμεσό και Πάφο σε καθημερινή βάση με τη συνδρομή ελικοπτέρων αλλά και drones.

Σε επιφυλακή η Αστυνομία

Η ηγεσία της Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες να γίνουν προληπτικές κινήσεις προκειμένου να ακυρωθούν εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από το διαδίκτυο. Στην προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της «Κ» τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας αναζητούν τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από το διαδικτυακό κάλεσμα για της συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο διοικητήριο Λεμεσού, στο δημαρχείο της Πάφου, στη Λάρνακα στην περιοχή των Φοινικούδων και στη Λευκωσία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, το Σάββατο στις 5 η ώρα το απόγευμα.

Συλλήψεις

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Αστυνομία θα προχωρήσει σε συλλήψεις των προσώπων που φέρονται ως διοργανωτές των εκδηλώσεων, στη βάση των σχετικών διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί. Συγκεκριμένα η Αστυνομία θα στηριχθεί στο τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Υγείας που αναφέρει: Λόγω αδήριτης ανάγκης για την προστασία της δημόσιας υγείας, που προκύπτει από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη ραγδαία αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των περιστατικών της ασθένειας COVID-19, απαγορεύονται μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2020 και ώρα 23.59 μ.μ., οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, υπαίθρια πανηγύρια και φεστιβάλ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Αυστηρό μήνυμα

Αντιμέτωποι με μέτρα θα βρεθούν και όσοι ανταποκριθούν στο διαδικτυακό κάλεσμα των αόρατων διοργανωτών. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι όπως τα μέλη της Αστυνομίας να μην χαριστούν στον οποιοδήποτε που δεν θα συμμορφωθεί με υγειονομικά μέτρα και να προχωρούν με την έκδοση των εξωδίκων ή και με καταγγελία όσων παρευρεθούν στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου. Η Αστυνομία μελετά ακόμα και το ενδεχόμενο των συλλήψεων, όπου οι περιστάσεις το επιτρέπουν.

Κάλεσμα στους πολίτες

Την ίδια ώρα η Αστυνομία με ανακοίνωσή της κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα. Αφού υπενθυμίζει τις πρόνοιες του τελευταίου υγειονομικού διατάγματος ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους για την πιστή εφαρμογή τους ξεκαθαρίζοντας: Όσα πρόσωπα εντοπίζονται να παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα ή να προβαίνουν σε ενέργειες που πιθανόν να υποκινούν άλλα πρόσωπα να παραβιάσουν τα διατάγματα ή να διαπράξουν αδικήματα, θα καταγγέλλονται ή θα καταχωρείται ποινική υπόθεση εναντίον τους ενώπιον Δικαστηρίου.

Πηγή: kathimerini.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Εικόνα αρχείου

Τα νέα σημεία για τα rapid test

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς ...
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ