ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: «Ο διοργανωτής υποσχέθηκε ότι δεν θα γινόταν η διαμαρτυρία»

Βρέθηκαν βόμβες μολότοφ κοντά στο σημείο της διαμαρτυρίας

24news team

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκαν τα έκτροπα που σημειώθηκαν από μερίδα πολιτών στην Λεμεσό, μετά την λήξη ειρηνικής διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα για κορωνοϊό, από εκατοντάδες πολίτες.

Για τα όσα συνέβησαν, κλήθηκε να τοποθετηθεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής (15/11) φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ «Τομές στα Γεγονότα».

Αρχικά, ερωτηθείς για το πότε ενημερώθηκαν στην Αστυνομία, για την εν λόγω διαμαρτυρία ο κ. Παπαθεοδώρου είπε: «Πριν μερικές μέρες ήρθαν κάποια πληροφορίες στην αντίληψή μας ότι ενδεχομένως η διαμαρτυρία να μην ήταν ειρηνική και ως εκ τούτου ως Αστυνομία, την Παρασκευή προβήκαμε σε έρευνες στη γύρο περιοχή και ανακαλύψαμε κάποιες βόμβες μολότοφ καθώς και κάποια δοχεία με εύφλεκτα υγρά».

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο διοργανωτή της διαμαρτυρίας ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, είχε εντοπιστεί και προειδοποιηθεί. Μάλιστα, ο ίδιος υποσχέθηκε στις Αρχές ότι δεν θα πραγματοποιείτο η διαμαρτυρία.

Ο κ. Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε και για το κατά πόσο επιτρέπονται τέτοιου είδους συναθροίσεις – διαμαρτυρίες σε πόλεις που βρίσκονται υπό το καθεστώς του lockdown. Ο Αρχηγός εξήγησε ότι στη βάση του τελευταίου διατάγματος, δεν επιτρέπονται ωστόσο φαίνεται να υπάρχει κάποιο «παραθυράκι» στη βάση του προηγούμενου διατάγματος, το οποίο κάνει αποδεκτές τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, αφού ο διοργανωτής έρθει σε επαφή με την Αστυνομία και τηρούνται τα μέτρα.

Ο διοργανωτής να σημειώσουμε ότι βρίσκεται υπό σύλληψή και όπως σημείωσε ο Αρχηγός: «Εμείς ήρθαμε σε επαφή μαζί του (σ.σ. προηγουμένως) και ο ίδιος ανάφερε ότι δεν θα γινόταν η εκδήλωση».

Ερωτηθείς ο Αρχηγός γιατί η Αστυνομία δεν ξήλωσε τις υποδομές που στήθηκαν για την εκδήλωση ώστε να την αποτρέψει ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε: «Αντιλαμβάνεστε ότι μέσα σε τόσο κόσμο δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ποιοι ήταν τα πρόσωπα που ήρθαν να διεξάγουν την ειρηνική τους διαμαρτυρία και ποιοι ήρθαν με άσχημες διαθέσεις για να προκαλέσουν την οχλαγωγία».

Το «καλό» όπως το χαρακτήρισε ο Αρχηγός, είναι ότι τα επεισόδια άρχισαν όταν οι πλείστοι των διαδηλωτών είχαν αποχωρήσει και ως εκ τούτοι η Αστυνομία κατάφερε να επιβάλει την τάξη και να προβεί σε συλλήψεις.

Για το αν θα προκύψουν νέες συλλήψεις, ο Αρχηγός ανάφερε ότι πιθανότατα θα υπάρξουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση