ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός - Καρναβάλια: Στο Δικαστήριο πολίτες

Παρέλαση προσώπων στο Τμήμα για τα καρναβάλια

24news team

Να ταυτοποιήσει πρόσωπα που βρίσκονταν στην καρναβαλίστικη εκδήλωση της Κυριακής (14/3) στο παλιό Λιμάνι Λεμεσού, προσπαθεί η Αστυνομία. Οι ανακριτές έχουν μαζέψει αρκετό οπτικοακουστικό υλικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο επεξεργάζονται. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news ήδη προέκυψε καταγγελία ενός προσώπου που έχει ταυτοποιηθεί από το συγκεκριμένο υλικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετά πρόσωπα έχουν κληθεί στο Τμήμα για κατάθεση, σχετικά με τις εκδηλώσεις. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα ότι η Αστυνομία αναμένεται να σχηματίσει φακέλους εναντίον προσώπων για να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου. Εναντίον των εν λόγω προσώπων διερευνώνται μεταξύ άλλων αδικήματα που αφορούν τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, συμμετοχή σε παράνομη εκδήλωση και άλλα. 

Θυμίζουμε ότι προηγουμένως οι καταγγελίες που αφορούν τις εν λόγω εκδηλώσεις, είχαν φτάσει τις 40. Οι 28 από αυτές έγιναν στον συνωστισμό που επικράτησε στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού όπου καταγγέλθηκαν και δύο υποστατικά παράβαση των Διαταγμάτων για την Λοιμοκάθαρση. Τα συγκεκριμένα μαγαζιά λειτουργούσαν παρά την απαγόρευση πουλώντας ποτά στους παρευρισκόμενους. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση και οι εικόνες συνωστισμού που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, θυμίζουμε ότι προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων τόσο από ειδικούς, όσο και από το Υπουργείο Υγείας αλλά και από πολίτες. 

Η Αστυνομία έκανε λόγο για συμμετοχή πέραν των 1.500 ατόμων στην εκδήλωση. 

Καταχωρείται στο Δικαστήριο η πρώτη υπόθεση πολίτη για συμμετοχή στο καρναβαλίστικο πάρτι 

Για παραβάσεις του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, καταχωρείται αύριο, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η πρώτη υπόθεση πολίτη που αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην καρναβαλίστικη μαζική συνάθροιση της Κυριακής, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, πρόκειται για 29χρονη, η οποία αναγνωρίστηκε μέσα από οπτικό υλικό και η οποία ανακρινόμενη παραδέχθηκε συμμετοχή και απολογείται.

Η υπόθεση αναμένεται να καταχωρηθεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου και αφορά αδικήματα όπως η μη χρήση προστατευτικής μάσκας, η συμμετοχή σε παράνομη συνάθροιση και η διακίνηση μετά τις 21:00 και χωρίς αποστολή μηνύματος sms.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση