ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα – Έφοδος της Αστυνομίας σε καταστήματα για παράνομα φάρμακα

Χειροπέδες σε 27χρονο

Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις έρευνας σε καταστήματα στη Λάρνακα, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών ουσιών, διενήργησαν σήμερα, μέλη της Αστυνομίας σε συνεργασία με λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις έρευνας διεξήχθησαν σε δύο καταστήματα στην επαρχία Λάρνακας, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων έρευνας, που είχαν εξασφαλιστεί, βάσει στοιχείων για παράνομη εμπορία ελεγχόμενων φαρμάκων, καθώς και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων για τα οποία δεν υπάρχει άδεια κυκλοφορίας. Στις έρευνες συμμετείχαν μέλη του Κλάδου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας και του ΟΠΕ Λάρνακας, και λειτουργοί των Φαρμακευτικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών, του Υπουργείου Υγείας.

Στο πρώτο κατάστημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις, 109 συσκευασίες προϊόντων που πιστεύεται ότι περιέχουν κανναβιδιόλη – CBD, καθώς και 13 συσκευασίες προϊόντων που πιστεύεται ότι περιέχουν την ουσία τετραϋδροκανναβινόλη – THC.

Ακόμη 72 συσκευασίες προϊόντων που πιστεύεται ότι περιέχουν κανναβιδιόλη – CBD, καθώς και άλλες 201 συσκευασίες προϊόντων που πιστεύεται ότι περιέχουν τετραϋδροκανναβινόλη – THC και εξαϋδροκανναβινόλη – HHC, ανευρέθηκαν στο δεύτερο κατάστημα και κατασχέθηκαν επίσης για περαιτέρω εξετάσεις.

Κατά την έρευνα στο δεύτερο κατάστημα, στην κατοχή του 27χρονου υπεύθυνου του υποστατικού, εντοπίστηκε μικροποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους 3.43 γραμμαρίων, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λάρνακα, τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας, και τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης.

Από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες κατακρατήθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών, άλλες 8 συσκευασίες προϊόντων με THC για περαιτέρω εξετάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση