ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Ζητούν την άμεση απελευθέρωση του Κούρδου συλληφθέντος

Τι αναφέρει ο Σύνδεσμος Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν

Ο Σύνδεσμος Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν καλεί τις κυπριακές αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τον Κούρδο, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατόπιν αιτήματος της γερμανικής Κυβέρνησης, η οποία δρα, όπως αναφέρει κατόπιν προτροπής της Τουρκίας.

«Προειδοποιούμε τις αρχές ότι αν συνεργαστούν με το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν και τον εκδώσουν στην Γερμανία ή Τουρκία, θα πυροδοτήσουν κύματα αντιδράσεων εδώ και διεθνώς που δεν θα έχουν τελειωμό», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν.

Αναφέρει ότι «οι ίδιες κυπριακές αρχές είχαν πρόσφατα παραχωρήσει στον άνθρωπο πολιτικό άσυλο ακριβώς λόγω των διωγμών που υπέστη και του κινδύνου που αντιμετωπίζει αν πέσει στα χέρια της Τουρκίας» και διερωτάται «αν θέλει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να συμμαχήσει με την Τουρκία ενάντια στον Κουρδικό λαό όπως συμμάχησε η Κυβέρνηση Χριστόφια ενάντια στον παλαιστινιακό λαό».

Αναφέρει επίσης ότι «οι εικασίες που διέρρευσαν στον Τύπο» που τον ζωγραφίζουν «ως ΄τρομοκράτη΄ ή ως ΄ύποπτο για τρομοκρατικές πράξεις' είναι προπαγάνδα της Τουρκίας που διοχετεύτηκε εδώ μέσω Γερμανίας».

Προσθέτει ότι υπάρχουν διεθνείς νόμοι με βάση τους οποίους πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και πάνω από όλους, όπως αναφέρει, είναι η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που αποτελεί το θεμέλιο της ύπαρξης των Ηνωμένων Εθνών και αναφέρει πως «κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και να του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες".

Ο Σύνδεσμος Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν καλεί κάθε δημοκρατικά και ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο, όπως αναφέρει, «να θυμηθεί το πόσα υποστήκαμε οι Κύπριοι και οι Κούρδοι στα χέρια του τουρκικού μιλιταρισμού και του σύγχρονου ισλαμοφασισμού».

«Η κοινή μας αντίσταση στον μιλιταρισμό δεν είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης και ελευθερίας, αλλά αποτελεί και τον μόνο δρόμο προς την Ειρήνη», καταλήγει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X