ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Χιλιάδες 300ευρα - Ποιο μέτρο... αγνόησαν περισσότερο οι πολίτες!

Πέραν των 6 χιλιάδων πολιτών καταγγέλθηκαν σε δύο μήνες

24news team

Για διάφορα αδικήματα που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, καταγγέλλονται καθημερινά πολίτες, από την πρώτη μέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού. 

Πιο κάτω, το 24news παρουσιάζει επίσημα στοιχεία από την Αστυνομία, που αφορούν τις καταγγελίες πολιτών για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων, για τους μήνες Απριλίου και Μαΐου 2021.  Όπως θα δείτε, οι καταγγελίες είναι χιλιάδες, αλλά υπάρχει ένα μέτρο το οποίο πάρα πολλοί πολίτες δεν εφάρμοζαν και καταγγέλλονταν γι’ αυτό. 


Κύπρος: Τα εκατομμύρια που... μαζεύτηκαν από τα κορωνοεξώδικα!


Θυμίζουμε, ότι από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 9 Μαΐου, η Κύπρος βρισκόταν σε περίοδο lockdown, ενώ τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα άρθηκαν στις 10 Μαΐου, ωστόσο, μπήκε στη ζωή μας το SafePass.

Από την 1/4/2021 – 30/5/2021 λοιπόν, έγιναν συνολικά Παγκύπρια 488,287 έλεγχοι από μέλη της Αστυνομίας, από τους οποίους προέκυψαν 160 καταγγελίες υποστατικών και 6,664 καταγγελίες πολιτών, για αδικήματα που αφορούν τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Συγκεκριμένα, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα καταγγέλθηκαν:

  • 960 πρόσωπα που ήταν πεζά σε δρόμους/πλατείες και κυρίως δεν έφεραν προστατευτική μάσκα.
  • 1,141 πρόσωπα, τα οποία επέβαιναν σε οχήματα και δεν έφεραν προστατευτική μάσκα.
  • 594 πρόσωπα, τα οποία εντοπίστηκαν να διακινούνται κατά τις ώρες που απαγορευόταν η κυκλοφορία (χωρίς δικαιολογητικό) .
  • 3,294 πρόσωπα τα οποία διακινούνταν χωρίς τη σχετική έγκριση μέσω sms (πεζοί και με οχήματα).
  • 106 πρόσωπα τα οποία διακινούνταν χωρίς να έχουν στην κατοχή τους το σχετικό έντυπο για τη μετακίνησή τους (πεζοί και με οχήματα).
  • 328 καταγγελίες για υπεράριθμους επιβαίνοντες σε οχήματα.
  • 241 πρόσωπα για άλλα αδικήματα κατά παράβαση του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Όπως προκύπτει από τα πιο πάνω στοιχεία, το μέτρο που αγνοούσαν περισσότερο οι πολίτες και δεν εφάρμοζαν, ήταν η αποστολή SMS στο 8998, ενώ αρκετές καταγγελίες έγιναν σε επιβαίνοντες οχημάτων.

Θυμίζουμε ότι, οι εξώδικες ρυθμίσεις που εκδίδονται σε πολίτες από την Αστυνομία για αδικήματα που αφορούν τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, είναι €300.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του 24news αναρτήθηκαν στοιχεία για τις καταγγελίες πολιτών σχετικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, από την πρώτη μέρα εφαρμογής τους, δηλαδή από τις 28 Μαρτίου 2020 (Δες ΕΔΩ). 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X