ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Χάνονται ανθρώπινες ζωές και δεν συγκινούνται»

Φωνές για δρόμο - «καρμανιόλα» στον Ακάμα

Αγανακτισμένος δηλώνει στην «Καθημερινή» ο Κοινοτάρχης Νέου Χωριού, Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος καταγγέλλοντας κωλυσιεργία εκ μέρους των αρμοδίων αρχών σχετικά με την βελτίωση και επιδιόρθωση του δρόμου στην περιοχή «Κακοσκάλι» δίπλα από τα Λουτρά της Αφροδίτης στην Πάφο όπου το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα όταν ζευγάρι που επέβαινε σε τετράτροχη μοτοσικλέτα έπεσε από γκρεμό 40 περίπου μέτρων.

Ο Κοινοτάρχης χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο δρόμο ως «καρμανιόλα» ενώ το νέο ατύχημα ξυπνά μνήμες καθώς στις 20 Οκτωβρίου του 2018 ζεύγος τουριστών που επέβαινε οχήματος κατέπεσε στον γκρεμό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο κ. Μάχιμος κάλεσε τους υπεύθυνους για τη διόρθωση του δρόμου σε παραίτηση.

«Πέρασαν δύο χρόνια εμπαιγμού. Χάνονται ανθρώπινες ζωές και δεν συγκινούνται», τόνισε ο Κοινοτάρχης προσθέτοντας ότι η διαπλάτυνση του δρόμου δεν έγινε ακόμη.

Τι απαντά το Τμήμα Δασών

Η «Καθημερινή» επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη η οποία ξεκίνησε πέρυσι με πρωτοβουλία του Τμήματος στην οποία συγκαταλέγεται η διαπλάτυνση του συγκεκριμένου δασικού δρόμου στο πλαίσιο της εφαρμογής του διαχειριστικού σχεδίου της χερσονήσου του Ακάμα. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου η διαπλάτυνση προβλέπεται εκεί όπου χρειάζεται ενώ η συγκεκριμένη μελέτη αναμένεται ν’ ολοκληρωθεί μέσα του 2021 και τα κατασκευαστικά έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, μετά το θανατηφόρο δυστύχημα «έγινε ομαλοποίηση του οδοστρώματος ώστε να μπορούν να περνούν μεγάλα οχήματα». Σχετικά με την τοποθέτηση στηθιαίου, ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρει ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί σήμερα καθώς αρχικά θα πρέπει να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα γίνει μελέτη σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θ’ αναλάβει το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Πηγή: Η Καθημερινή / Της Άντρης Θρασυβούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X