ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Δεν τους βρίσκουν πουθενά - Στο κάδρο εγκληματικές ενέργειες (pics)

Δύο εξαφανίσεις τον Φεβρουάριο και μια τον Μάρτιο

Τα ίχνη τριών ανδρών, δύο Ελληνοκύπριων και ενός Σύρου, αναζητούν τις τελευταίες εβδομάδες οι Αρχές.

Πρόκειται για τον 31χρονο Σύρο Ahmed Zaidan, που δεν έδωσε σημεία ζωής από τις 14 Φεβρουαρίου 2020, για τον 26χρονο Ιάκωβο Κουμή, που ελλείπει από την οικία του στην Λεμεσό, από τις 28 Φεβρουαρίου 2020 και τον 28χρονο Δημήτρη Αντωνίου, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν από τις 15 Μαρτίου 2020.

-Ahmed Zaidan

Στην πρώτη περίπτωση, θεωρείται δεδομένη η διάπραξη εγκληματικής ενέργειας. Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση ήδη έχουν συλληφθεί πρόσωπα για το αδίκημα της απαγωγής με σκοπό τον φόνο. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού.

Βάσει συγκεκριμένης πληροφορίας που λήφθηκε από τις Αρχές, σε περιοχή της Λεμεσού, είχε συμβεί ένα επεισόδιο στο οποίο φαίνεται ότι εμπλέκεται ο 31χρονος Σύρος.


Εξαφάνιση - θρίλερ: «Ήταν ένα φίδι που του πήραμε το κεφάλι»


Με βάση την πληροφορία, στο συγκεκριμένο σημείο, δύο άτομα τον είχαν παγιδεύσει στο σημείο και με την απειλή όπλου και τη ρίψη πυροβολισμών σύμφωνα με τη μαρτυρία, τον τραυμάτισαν, πιθανόν να έθεσαν τέρμα στη ζωή του, στη συνέχεια τον φόρτωσαν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου και διέφυγαν από τη σκηνή.

Δυστυχώς, επειδή είχε παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία που έχει γίνει το περιστατικό, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί ο 31χρονος, είτε ζωντανός είτε νεκρός, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται.

-Ιάκωβος Κουμή

Δεκατέσσερις ημέρες αργότερα, μετά την εξαφάνιση του 31χρονου Σύρου, χάνονται τα ίχνη και του 26χρονου Ιάκωβου Κουμή, ο οποίος διέμενε με τους γονείς του στην Λεμεσό.

Σχεδόν δύο μήνες αργότερα, αφότου ο 28χρονος δεν έδωσε σημεία ζωής, οι Αρχές αφήνουν ανοιχτό και διερευνούν το ενδεχόμενο, ο Ιάκωβος να απήχθη με σκοπό να φονευθεί.


Εξαφάνιση Ιάκωβου - Ενδεχόμενο μέχρι και φόνου


Οι έρευνες της Αστυνομίας Λεμεσού, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές έχουν πλήρη εικόνα, για τον πρότερο βίο του 26χρονου.

Δημήτρης Αντωνίου

Από τις 15 Μαρτίου, ελλείπει από το εξοχικό του στην Πάφο ο 28χρονος Δημήτρης Αντωνίου, ωστόσο οι έρευνες για εντοπισμό του επικεντρώνονται στην Λεμεσό, αφού υπήρξαν πολίτες που ισχυρίστηκαν ότι τον είδαν να κινείται σε διάφορες περιοχές.

Σε αυτή την περίπτωση, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει υπόνοια για εγκληματική ενέργεια. 

Το 24news είχε επικοινωνήσει το προηγούμενο με τον πατέρα του 28χρονου, τον κ. Κυριάκο, ο οποίος μεταξύ άλλων καταγγέλλει ότι η Αστυνομία δεν δίνει την αρμόζουσα σημασία στην υπόθεση και ότι οι απλοί πολίτες είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ερευνών.

Ο πατέρας του 28χρονου, είχε τονίσει ότι: «Είμαστε σε απελπιστική κατάσταση, πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ζωντανός, πρέπει να έπαθε κάτι ή αμνησία, να είναι ταλαιπωρημένος και να μην μπορεί να επικοινωνήσει».

Ο κ. Κυριάκος, εξιστόρησε στην ιστοσελίδα μας, όλα τα γεγονότα από την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού του.


Καταγγέλλει ο πατέρας του Δημήτρη: «Μας έδωσαν ψεύτικη πληροφορία, παίζουν με τον πόνο μας»


Όπως μας εξήγησε, βρίσκονταν στην Βουλγαρία και όταν επέστρεψαν, λόγω του κορωνοϊού, έπρεπε να μείνουν 14 ημέρες σε αυτοπεριορισμό. Ο Δημήτρης, προτίμησε να πάει στο σπίτι που έχουν σε χωριό της Πάφου, ώστε να μπορεί να γυμνάζεται, αφού ήταν κάτι που του άρεσε πολύ να κάνει, παρά να μείνει κλεισμένος στο σπίτι στην πόλη.

Την ημέρα της εξαφάνισής του, κάμερες από περιοχή στο Λατσί, τον δείχνουν να κάνει τροχάδην προς τα Λουτρά της Αφροδίτης και κατευθυνόταν προς το σημείο όπου του άρεσε να πηγαίνει πάντα. Στις εικόνες που καταγράφηκαν, ο Δημήτρης φοράει το καπελάκι του, κρατάει μπουκάλι με νερό και φαίνεται υγιής. Σημειώνεται ότι σε αυτά τα σημεία, εντοπίστηκαν το όχημα του 28χρονου και τα ρούχα του.

Στην συνέχεια, χάνονται τα ίχνη του και οι πληροφορίες που δόθηκαν από πολίτες αναφέρουν ότι τον είδαν στην Λεμεσό. Τα κλειστά κυκλώματα, στα σημεία όπου αναφέρθηκε ότι πολίτες είδαν τον Δημήτρη, δεν τον εντοπίζουν.

Όσοι υποστηρίζουν ότι τον είδαν, τον περιγράφουν ως φοβισμένο, σαν χαμένο και αξύριστο, ενώ φαίνεται ότι τα ρούχα που φοράει δεν είναι δικά του, αφού φαίνονται μεγάλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X