ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Το παρασκήνιο κλειδώματος των μέτρων

Η προσοχή αποφυγής στοχοποίησης Λεμεσιανών και Παφιτών και η πρόταση Κωστρίκη

Στην τελευταία σύσκεψη των επιδημιολόγων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, κλείδωσε το νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε με το διάγγελμα του κ. Αναστασιάδη, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε σχέση με παλαιότερες συσκέψεις όπου είχαν παρατηρηθεί διαφορετικές απόψεις μεταξύ των επιδημιολόγων, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, συγκέντρωσαν την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ειδικών. Έχοντας ενώπιον τους τα στοιχεία της επιδημιολογικής κατάστασης των τελευταίων ημερών, πολιτική ηγεσία και επιδημιολόγοι συμφώνησαν πως τα υπό συζήτηση μέτρα θα έπρεπε να κινηθούν στη λογική της πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων. Πολιτική που πρόκρινε τη λήψη μέτρων σε τοπικό επίπεδο και εκεί όπου η πανδημία παρουσίαζε ανησυχητικά σημάδια. Στο πνεύμα αυτό ο προβληματισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του Υπουργού Υγείας ήταν να μην στοχοποιηθούν οι κάτοικοι της Λεμεσού και Πάφου κάτι που φάνηκε από τις αναφορές του Νίκου Αναστασιάδη στο διάγγελμά του.

Ο Λεόντιος Κωστρίκης

Η μοναδική διαφορετική άποψη που παρουσιάσθηκε ενώπιον της σύσκεψης στο Προεδρικό, για το γεωγραφικό εύρος των μέτρων ήταν αυτή του Λεόντιου Κωστρίκη. Εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες απόψεις που κατατέθηκαν, υπέρ των περιορισμών σε τοπικό επίπεδο, ο επιδημιολόγος υποστήριξε όπως τα μέτρα να μην εστιάσουν σε Λεμεσό και Πάφο αλλά να επεκταθούν σε Παγκύπρια βάση για καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Μετά από συζήτηση η σύσκεψη υιοθέτησε τους τοπικούς περιορισμούς σημειώνοντας πως εάν το επόμενο διάστημα παρατηρηθεί διασπορά της πανδημίας όπως τα μέτρα επεκταθούν προς τις περιοχές εκείνες όπου καταγράφεται δραστηριότητα της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy / Tου Απόστολου Τομαρά

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση