ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Η βόλτα που μετατράπηκε σε... εφιάλτη - «Πείραζε» συνάδελφο

Η έφεση και το «όχι» του Ανωτάτου

24news team

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση ενάντια σε γυναίκα που δούλευαν μαζί στον ίδιο οργανισμό.

Ο καταδικασθέντας, ο οποίος ήταν και πρόεδρος της οργάνωσης άσκησε έφεση για την ποινή του ωστόσο «έφαγε» πόρτα από το Ανώτατο. 

Το κατηγορητήριο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες των πρώτων τριών κατηγοριών καταλογίζεται στον εφεσείοντα (καταδικασθέντας) ότι κατά ή περί το έτος 2013 και στις 17.6.2014 στο Στρόβολο της Επαρχίας Λευκωσίας παράνομα και άσεμνα επιτέθηκε εναντίον της παραπονούμενης, δηλαδή την χαΐδευε στην πλάτη, στο πόδι, στο χέρι και στο μάγουλο (1η κατηγορία), στις 17.6.2014, ενώ βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης του ΧΧΧΧΧΧ στην Έγκωμη, προσπάθησε να τη φιλήσει στο στόμα (2η κατηγορία) και την ίδια ημέρα, στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς, ενώ η παραπονούμενη επέβαινε στο όχημα του εφεσείοντα, αυτός έβαλε το χέρι του στα γεννητικά της όργανα (3η κατηγορία). Με την τέταρτη κατηγορία του καταλογίζεται ότι, ενώ εργαζόταν ως πρόεδρος στην συγκεκριμένη οργάνωση και η παραπονούμενη ως κοινωνική λειτουργός, προέβη στις άσεμνες επιθέσεις που περιγράφονται στις πρώτες τρεις κατηγορίες.

Την «πείραζε» στην δουλεία

Η παραπονούμενη από το 2009 μέχρι και τις 11.7.2014 εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός στην συγκεκριμένη οργάνωση. Ο εφεσείων κατά τον εν λόγω χρόνο και μέχρι τις 7.7.2014 ήταν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης με τον οποίον η παραπονούμενη είχε άμεση καθημερινή επαφή, αφού αυτός είχε την ευθύνη να επιβλέπει τον τρόπο που εργαζόταν, να υπογράφει τις διάφορες επιστολές και τα πρακτικά των συνεδριάσεων, να ελέγχει τα οικονομικά και άλλα. Οι σχέσεις των δύο ήταν αρχικά καλές συναδελφικές σχέσεις, στα πλαίσια των οποίων είχαν συνομιλίες για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.



Περί τον Μάρτιο 2013 ο εφεσείων, ενώ βρισκόταν μαζί της στο χώρο του γραφείου, της χάιδευε την πλάτη ενώ εργαζόταν στον υπολογιστή ή την άγγιζε στο πόδι ή στο χέρι ή στο μάγουλο όταν μιλούσε στο τηλέφωνο. Η ίδια επειδή ένοιωθε άβολα είτε άλλαζε θέση, είτε προφασιζόταν ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα και έφευγε από εκεί. Επίσης, ο εφεσείων στάθμευε έξω από το ΧΧΧΧΧ και την περίμενε την ώρα που θα σχόλανε, κάτι που πρόσεξαν και εργαζόμενοι.

Προσπάθησε να την φιλήσει - Ο εφιάλτης της γυναίκας

«Συγκεκριμένα τη δεδομένη μέρα (17/6/2014) ο κατηγορούμενος πήγε στο γραφείο της Οργάνωσης για να ετοιμάσουν τα πρακτικά για τη συνεδρίαση της επόμενης μέρας και για να ρυθμίσει τον καινούριο υπολογιστή. Όταν τελείωσαν την παρακάλεσε να τον πάρει στη ΧΧΧΧΧ για να διευθετήσει προσωπικές του συναλλαγές. Η ίδια του είπε εντάξει και πήγαν με το αυτοκίνητό του και η αυτή κάθισε συνοδηγός ενώ κρατούσε και τη τσάντα της πάνω στα γόνατα της για περισσότερη ασφάλεια. Αντί να την πάρει στην τράπεζα, κατευθύνθηκε σε παγωταρία και παρόλο που η ίδια εκνευρίστηκε, δεν το έδειξε και του είπε ότι πρέπει να είναι πίσω γρήγορα διότι η ώρα 1 είχε συνάντηση. Πήγαν στην παγωταρία στις 12:10 και κατέβηκε για να του αγοράσει το παγωτό που ήθελε λόγω του ότι έχει κινητικά προβλήματα και αυτός ήταν και ο λόγος που πήγαινε μαζί του για τη διευθέτηση των προσωπικών του υποχρεώσεων, σε συνάρτηση με τα καθήκοντα της αλλά και το ότι ο κατηγορούμενος ήταν πρόεδρος της Οργάνωσης που την εργοδοτούσε.

Όταν του ζήτησε να επιστρέψουν αυτός αντί να το κάνει ξεκίνησε να οδηγά το αυτοκίνητο του στο ΧΧΧΧ και σταμάτησε εκεί χωρίς να σβήσει τη μηχανή. Όταν η ίδια τον ρώτησε γιατί ακολουθούν αυτή τη διαδρομή αυτός της είπε ότι ήθελε να της δείξει που κάνει μαθήματα οδήγησης της κόρης του. Η ίδια θύμωσε και του είπε ότι δεν έπρεπε να την πάρει εκεί και τότε αυτός έβγαλε τη ζώνη ασφαλείας και επιχείρησε να την φιλήσει στο στόμα.

Η ίδια αντέδρασε έντονα, κράτησε πιο σφικτά τη τσάντα της πάνω της και για να τον απωθήσει τον έσπρωξε και του φώναξε να σταματήσει και να την πάρει αμέσως πίσω στο γραφείο. Αυτός τότε έκανε πίσω έβαλε ξανά τη ζώνη και ξεκίνησε να οδηγεί το αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Στρόβολο, δηλαδή μπροστά από ιδιωτική κλινική. Ενώ αντελήφθη ότι επέστρεφε προς το γραφείο, τελικά έστριψε δεξιά και κατευθύνθηκε προς Αρχάγγελο.

Η ίδια έτρεμε από το φόβο της και έχοντας καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά τον κάλεσε έντονα να επιστρέψει αμέσως στο γραφείο, αλλά αυτός την αγνόησε και πήρε το δρόμο προς τον κυκλικό κόμβο Ανθούπολης και μετά έστριψε προς τον αυτοκινητόδρομο για Κοκκινοτριμιθιά. Η παραπονούμενη ήταν σε κατάσταση σοκ, έτρεμε δεν μιλούσε από το φόβο της και έβλεπε μόνο μπροστά, ενώ ήταν σφιγμένη, είχε ταχυπαλμία από το στρες και φόβο που της προκάλεσε. Σε κάποιο σημείο άρχισε να την αγγίζει ψηλά στη γάμπα και της φώναζε να φύγει την τσάντα της από πάνω της επειδή ήταν ζέστη και προσπαθούσε συνεχώς να βάλει το χέρι του στα γεννητικά της όργανα πράγμα το οποίο πέτυχε προς στιγμής, αλλά η ίδια τον έσπρωξε δυνατά και έχασε λίγο τον έλεγχο του οχήματος, δηλαδή έκανε στραβοτιμονιά αλλά δεν χτύπησαν κάπου. Εν τέλει, μετά από αυτά έστριψε στην έξοδο της Κοκκινοτριμιθιάς, επέστρεψε πίσω στον αυτοκινητόδρομο παίρνοντας κατεύθυνση προς τη Λευκωσία. Μετά από αυτά την πήρε τελικά στο γραφείο της.

Ο φόβος και η παραίτηση από τον οργανισμό

Μετά από τα πιο πάνω περιστατικά, η ίδια ήταν εντελώς αποσυντονισμένη και φοβισμένη και τελικά ανέφερε τα διαδραματισθέντα στη ΧΧΧ και στη ΧΧΧ, ενώ την επόμενη μέρα ενημέρωσε και το ΧΧΧ. Τρεις μέρες μετά ενημέρωσε και το σύζυγό της, ο οποίος πήρε τον εφεσείοντα τηλέφωνο όπου ο τελευταίος υποσχέθηκε ότι θα παραιτείτο από την Οργάνωση. Για ανθρωπιστικούς λόγους η παραπονούμενη και ο σύζυγος της αποφάσισαν να μην τον καταγγείλουν στην Αστυνομία. Όμως, η παραπονούμενη προέβη σε καταγγελία στο Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης, καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης. Ο εφεσείων δεν παραιτήθηκε και στις 7.7.2014 σε Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης παύθηκε προσωρινά, ενώ στις 11.7.2014 υπέβαλε παραίτηση και η παραπονούμενη.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου «Η παραπονούμενη κρίθηκε, χωρίς καμία αμφιβολία, μάρτυρας της αλήθειας. Η αξιολόγηση της μαρτυρίας της υπήρξε ενδελεχής και η κατάληξη του Δικαστηρίου ήταν ότι η ποιότητα της μαρτυρίας της επί όλων των ουσιωδών γεγονότων ήταν εξαιρετικής υφής που αισθανόταν σιγουριά και ασφάλεια ότι απόφαση στηριζόμενη στη μαρτυρία αυτή θα είναι προϊόν αληθούς εξιστόρησης των όσων πράγματι διέπραξε ο εφεσείων».

Η έφεση απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X