ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Θα θρηνήσουμε και νεαρούς - Χειροτερεύει η κατάσταση»

Σε τεντωμένο σχοινί κινείται η Κύπρος, όσον αφορά την πανδημία

24news team

Για την πολύ επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου τις τελευταίες ημέρες μίλησε ο Επιδημιολόγος, Μιχάλης Βωνιάτης στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του ΟΜΕΓΚΑ.

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί κυρίως το σχόλιό του που αφορά νεαρά άτομα τα οποία πιθανόν να θρηνήσουμε, αν η κατάσταση συνεχίσει να χειροτερεύει.

«Νόμισαν ότι τα πράγματα έχουν καλυτερεύσει. Έχουν χειροτερεύσει όσο ποτέ… Αν δεν προσέξουμε θα θρηνήσουμε θύματα και νεαρά άτομα γιατί δεν θα μπορούμε να τους περιθάλψουμε όλους, έγκαιρα και σωστά» ανάφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Βωνιάτης απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων και στο άνοιγμα των χώρων εστίασης. «Ειδικά στις καφετέριες υπάρχει συνωστισμός και μη χρήσης μάσκας. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί διαφορετικά αν κρίνουμε ότι μέσα στο Μάρτιο ολόκληρο ,παρόλο που είχαν ανοίξει τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα, δεν είχαμε τέτοια εκτόξευση κρουσμάτων. Άρα τι άλλο άλλαξε; Δεν φαίνεται να φταίνε τα σχολεία» είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα κατά τον κ. Βωνιάτη δεν είναι η εκτόξευση και η αύξηση των κρουσμάτων, αλλά οι μεγάλοι αριθμοί των νοσηλειών, με τις μονάδες εντατικής θεραπείας, να φτάνουν στο όριό τους, όπως εξήγησε.

«Θα πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα» σημείωσε επίσης ο κ. Βωνιάτης. Σχολίασε επίσης ότι για τον ίδιο η μετάδοση του ιού και η τήρηση των μέτρων είναι και θέμα πειθαρχίας αλλά και αυτοπειθαρχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X