ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Τέλος οι ερωτικές σκηνές μεταξύ ηθοποιών - Θα απολυμαίνονται

Τέλος και οι ηθοποιοί που θεωρούνται ευπαθείς ομάδες

24news team

Ο χώρος του θεάματος, είναι από αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερα από όλους μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, αφού οι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και όλοι όσοι εργάζονταν σε αυτό τον χώρο, αναγκάστηκαν να αναστείλουν την εργασία τους, ενώ φαίνεται ότι η επιστροφή τους στα στούντιο και τις σκηνές, δεν θα είναι όπως ήταν προηγουμένως.

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου, δημοσίευσε στην σελίδα που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έναν σύντομο οδηγό με τα βασικότερα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για κινηματογράφηση, για όταν επιτραπεί ξανά η έναρξη των γυρισμάτων και οι εργαζόμενοι επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους.

Στον οδηγό αναφέρεται ότι, η ασφάλεια όλων είναι καθήκον όλων μας. Μάλιστα, καλεί τους εργαζόμενους εάν παρατηρήσουν μη συμμόρφωση των μέτρων να ειδοποιηθεί αμέσως το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Αναφέρει επίσης ότι, τα πιο κάτω δεν αποτελούν όλα τα μέτρα ασφάλειας αλλά είναι βασικά σημεία που θα ήταν καλό να προσέξει ένας σκηνοθέτης.

-          Πρόσληψη Λειτουργού Ασφάλειας – Πριν ξεκινήσει η παραγωγή/ κινηματογράφηση, το άτομο αυτό είναι υπεύθυνο ούτως ώστε οι συντελεστές πρέπει να εξοικειωθούν με τους κινδύνους και τα μέτρα. Αυτή η εξοικείωσε πρέπει να επιβεβαιωθεί γραπτώς.

-          Ο υπεύθυνος ασφαλείας αναλαμβάνει τον έλεγχο θερμοκρασίας κάθε συντελεστή, συνεργάτη. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 37,5C.

-          Προσωπική υγιεινή και απολύμανση – Όλο το Συνεργεί, ηθοποιοί, πελάτες και διαφημιστές πρέπει να έχουν τον απαραίτητο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.

-          Απολύμανση χώρων – Όλοι οι χώροι που θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της παραγωγής/ κινηματογράφησης θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν και μετά την είσοδο σε αυτούς των εργαζομένων.

-          Ο σκηνοθέτης θα πρέπει να έχει πάντα το δικό του ατομικό μόνιτορ.

-          Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι στο χώρο υπάρχει δυνατότητα απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των εργαζομένων. Ο αριθμός στο σετ θα εξαρτηθεί από τα τετραγωνικά του χώρου.

-          Να αποφεύγεται η πρόσληψη και η συμμετοχή ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όπως, εγκυμονούσες, γαλουχούσες, άτομα με προβλήματα υγείας, άτομα άνω των 65 ετών.

-          Πρόβα/ Λήψη – Γίνεται με γάντια και μάσκες, παρόντες μόνο οι ηθοποιοί – σκηνοθέτης και απαραίτητο προσωπικό. Όπου είναι δυνατόν, η πρόβα να γίνεται με ανοικτές τις πόρτες ή παράθυρα για συνεχή εξαερισμό. Περιορισμό του αριθμού των λήψεων (ίσως τρεις λήψεις)

-          Εάν στην σκηνή απαιτείται η σωματική επαφή – οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι υποχρεωμένοι να απολυμαίνουν τα χέρια τους πριν και μετά την λήψη. Καλό είναι να αποφεύγονται οι σκηνές όπου ο ηθοποιός πρέπει να ακουμπήσει το πρόσωπο άλλου ηθοποιού ή σκηνές που συμπεριλαμβάνουν άμεση επαφή μεταξύ των ηθοποιών όπως φιλιά, ερωτικές σκηνές κλπ.

-          Στο στάδιο προ παραγωγής να αποφεύγονται οι περιττές συναντήσεις όπου μπορούν να γίνουν με τηλεδιασκέψεις. Η δοκιμή στο ενδυματολογικό τμήμα θα πρέπει να γίνεται σε ένα άτομο ανά ώρα. Η διαδικασία των castings συνιστάτε να γίνεται με τηλεδιασκέψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X