ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - «Συμπεριφορά απαράδεκτη και απερίγραπτα χυδαία»

Στο κελί 27χρονος για παιδική πορνογραφία

Το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 27χρονο κατηγορούμενο που παραδέχθηκε ενοχή σε 7 κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα, στην κατοχή του κατηγορουμένου βρέθηκαν 106 αρχεία με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Το Κακουργιοδικείο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στην επιβολή της ποινής, τόνισε την σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους όσο και από την ποινή δεκαετούς φυλάκισης που προβλέπει ο σχετικός Νόμος.

Τονίστηκε, επίσης, ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε για τους παράνομους σκοπούς του το διαδίκτυο, έναν χώρο που αποτελεί μέσο επικοινωνίας νεαρών κυρίως προσώπων όχι για να επικοινωνήσει αλλά για να κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο, πρόκειται για συμπεριφορά απαράδεκτη και απερίγραπτα χυδαία που προκαλεί αποστροφή στο κάθε υγιές μέλος της κοινωνίας και δεν μπορεί παρά να βρίσκει αντιμέτωπο της τον Νόμο με την επιβολή αποτρεπτικών ποινών.

Σημειώνεται επίσης ότι η πιο πάνω παράνομη συμπεριφορά, αυξάνει την ζήτηση και ενθαρρύνει τους εμπνευστές σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων να συνεχίσουν το απεχθές έργο τους.

Το Κακουργιοδικείο, συνεχίζει η ανακοίνωση, έλαβε μεταξύ άλλων υπόψη για σκοπούς μετριασμού της ποινής, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, την άμεση παραδοχή του, το μικρό σχετικά αριθμό πορνογραφικού υλικού που βρέθηκε στην κατοχή του και το χρονικό διάστημα που διέρρευσε από την διάπραξη των αδικημάτων.

Το Κακουργιοδικείο απέρριψε αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης για αναστολή της ποινής φυλάκισης. Κρίθηκε ότι όλοι οι πιο πάνω ελαφρυντικοί παράγοντες, λήφθηκαν υπόψη για σημαντικό μετριασμό της ποινής δεν είναι όμως τέτοιας έκτασης που να δικαιολογούν την αναστολή της ποινής φυλάκισης, η οποία διατάχθηκε όπως εκτελεστεί άμεσα, καταλήγει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Αλέξανδρος Παναγιώτου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X