ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πρόστιμο όταν στολίσετε χριστουγεννιάτικα το όχημα εάν…

Γενικότερα, επιτρέπεται το στόλισμα των οχημάτων, υπό όρους όμως!

24news team

Διανύσαμε ήδη την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, του τελευταίου μήνα του έτους. Παρά τα όποια ζητήματα προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού, κάποιοι ήδη έχουν μπει στο κλίμα των Χριστουγέννων, στολίζοντας τα σπίτια τους αλλά και τα αυτοκίνητά τους.

Όσον αφορά το δεύτερο, προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο επιτρέπεται βάσει νομοθεσίας να στολίζονται τα οχήματα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, κάτι που παρατηρείται να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, κ. Γιαννάκη Γεωργίου, με τον οποίο επικοινώνησε το 24news, το στόλισμα των οχημάτων δεν είναι παράνομο, ωστόσο υπάρχουν παράμετροι που πρέπει να προσεχθούν από τους ιδιοκτήτες.

Για παράδειγμα, απαγορεύεται να τοποθετηθεί έξτρα φωτισμός στο αυτοκίνητο εξαιτίας του ότι θα προκύπτει παραπλάνηση όσον αφορά το μέγεθος του οχήματος. Μέσω νομοθεσίας, έχει καθοριστεί πόσα φώτα επιτρέπεται να είναι τοποθετημένα σε όχημα.

Επίσης, η χαρακτηριστική κόκκινη μύτη που συνήθως τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του οχήματος, δεν πρέπει να καλύπτει καθόλου μέρος των πινακίδων εγγραφής αφού πρέπει να είναι ευδιάκριτες. Το συγκεκριμένο παράπτωμα, τιμωρείται με 85 ευρώ πρόστιμο.

Τέλος, θα πρέπει το οποιοδήποτε έξτρα αντικείμενο τοποθετηθεί σε όχημα, να μην περιορίζει την ορατότητα στον δρόμο τόσο του ίδιου του οδηγού, όσο και των υπολοίπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X