ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πήρε αναβολή το αίτημα των ανεμβολίαστων για αναστολή των μέτρων

Το Δικαστήριο όρισε εκ νέου ακρόαση τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου

24news team

Την Παρασκευή 07 Ιανουαρίου 2022, ήταν ορισμένη για ακρόαση η υπόθεση των πολιτών οι οποίοι ζητούν όπως λάβουν εξαίρεση από την απαγόρευση εισόδου τους σε χώρους εστίασης, γάμους, βαπτίσεις κλπ, λόγω του ότι δεν έχουν λάβει οποιοδήποτε εμβόλιο εναντίον της Covid-19.

Υπενθυμίζουμε ότι, κατά την προηγούμενη δικάσιμο, στις 03 Ιανουαρίου 2022, το Δικαστήριο είχε διατάξει όπως η Εισαγγελία καταχωρίσει την ένστασή της μέχρι την Παρασκευή.


 Κύπρος: Ζητούν αναστολή των μέτρων οι ανεμβολίαστοι


Στις 10:30, οι Ενάγοντες, εκπροσωπούμενοι από τον δικηγόρο τους, κο. Γιάννο Γεωργιάδη και οι Εναγόμενοι, δηλαδή το Υπουργείο Υγείας και ο τέως Υπουργός Υγείας στην αγωγή, εκπροσωπούμενοι από την Εισαγγελία, προέβησαν ενώπιον του Δικαστηρίου για την ακρόαση της αίτησης για το ενδιάμεσο αυτό διάταγμα. Παρόλα αυτά, η αίτηση δεν ακούστηκε, εφόσον, η Εισαγγελία παρόλο που καταχωρήθηκε η ένστασή της, δεν ήταν έτοιμη με την γραπτή της αγόρευση.

Αποτέλεσμα αυτού, το Δικαστήριο να ορίσει εκ νέου για ακρόαση την εν λόγω υπόθεση, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στις 09:30.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα τα οποία είναι υπό εξέταση για την έκδοση διατάγματος θα έληγαν στις 15 Ιανουαρίου 2022, όπου πλέον τα άτομα τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα. Παρόλα αυτά, βάσει του τελευταίου διατάγματος του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 05 Ιανουαρίου 2022, αυτά έχουν επεκταθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2022.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση