ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: «Πιο δραστικά μέτρα εάν…»

Οι λόγοι που επιβλήθηκαν μέτρα σε Λεμεσό και Λευκωσία

24news team

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» μίλησε η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου, εξηγώντας μεταξύ άλλων τους λόγους που λήφθηκαν μέτρα που αφορούν Λευκωσία και Λεμεσό.

Επίσης, εξήγησε με την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται, βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή. Αν αυτό συμβεί, όπως σημείωσε, πρόκειται να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν για τις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας: «Είχαμε δει το προηγούμενο διάστημα να ίσχυαν τα ίδια μέτρα στην επαρχία Λάρνακας. Το σκεπτικό στηρίχθηκε στον αυξημένο ο αριθμό κρουσμάτων που είδαμε να καταγράφεται. Θέλουμε να προλάβουμε μεγάλη διασπορά του ιού και για αυτό αποφασίστηκε να ληφθούν τα μέτρα αυτά έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η μετάδοση του ιού. Στη Λάρνακα καταγράφεται μια αρκετά σημαντική μείωση και αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχαν αποτέλεσμα τα μέτρα. Στην ίδια λογική κινήθηκε και η απόφαση για τη Λευκωσία και τη Λεμεσό».

Για το κλείσιμο των κερκίδων σε αθλητικούς αγώνες: «Το μέτρο αυτό αφορά όλα τα αθλήματα. Είναι έκτακτα τα μέτρα, δεν είναι μέτρα που ήρθαν για να μείνουν. Είναι απλά τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούμε. Στο χώρο του αθλητισμού χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Είναι μια απόφαση που είδαμε ότι δούλεψε στην περίπτωση της Λάρνακας. Θεωρούμε ότι έστω και προληπτικά έπρεπε να ληφθεί αυτό το μέτρο στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας. Τα μέτρα είναι προσωρινά, ελπίζουμε να αποδειχθούν τέτοια. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχουμε θα ληφθούν και ανάλογες αποφάσεις».

Για το διάταγμα στην επαρχία Λάρνακας: «Λήγει αύριο τα μεσάνυχτα το διάταγμα στην επαρχίας Λάρνακας. Για τις ακαδημίες λήγει στις 18 του μήνα. Προς το παρόν δεν φαίνεται να προκύπτει ανάγκη ανανέωσης του. Φαίνεται ότι η Λάρνακα έχει παρουσιάσει αρκετά αισθητή μείωση κρουσμάτων».

Για τη σύσταση που έγινε στους Λεμεσιανούς και του Λευκωσιάτες να μην πηγαίνουν σε αγώνες εκτός των επαρχιών τους: «Αντιλαμβάνεστε για παράδειγμα ότι δεν μπορούμε να περιορίσουμε ένα οπαδό της Ανόρθωσης που ζει στη Λευκωσία να μεταβεί στη Λάρνακα για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του, από τη στιγμή που ο οπαδός της ίδιας ομάδας που ζει στη Λάρνακα μπορεί να πάει. Για αυτό είναι σύσταση και όχι απαγόρευση. Κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί και να κάνουν υπομονή αυτό το διάστημα».

Για το χθεσινό μεγάλο αριθμό κρουσμάτων: «Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και μεγάλη ανησυχία. Είμαστε σε πολύ οριακό σημείο. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει η κατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση αντιλαμβάνεστε ότι θα ληφθούν πιο δραστικά μέτρα. Έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι επαφές που χρειάζεται να ιχνηλατηθούν. Τώρα γνωρίζουμε ότι η οικονομία και η κοινωνία είναι ανοιχτή. Επομένως ένα άτομο μπορεί να έχει ένα μεγάλο αριθμό επαφών».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση