ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πέθανε από έμφραγμα αλλά κατηγορείται άνδρας για το θάνατό του

Καταχωρείται άμεσα η υπόθεση

24news team

Εξέλιξη προκύπτει σχετικά με το θάνατο του 50χρονου Ελισσαίου Κεσίδη που ενεπλάκη σε συμπλοκή σε πολυσύχναστο δρόμο της Λευκωσίας, αλλά ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια. 

Συγκεκριμένα, για τον θάνατο του 50χρονου Κεσίδη, ο οποίος απεβίωσε από πρόσφατο έμφραγμα επί εδάφους παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου, αναμένεται να κατηγορηθεί ο ένας από τους δύο φίλους του, με τους οποίους πιάστηκαν στα χέρια, πριν πέσει λιπόθυμος στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Καλλιπόλεως.

Τα γεγονότα

Ήταν γύρω στις 10:40 το βράδυ της 20ής Μαϊου, όταν δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι σε δρόμο στη Λευκωσία, έξω από περίπτερο, βρισκόταν λιπόθυμος άνδρας. Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν άμεσα στη σκηνή, όπου εντόπισαν στο έδαφος, τον 50χρονο.

Ο Κεσίδης, παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου λίγη ώρα αργότερα, στις 11.30μ.μ., απεβίωσε.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, εξασφαλίστηκε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο 50χρονος, λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του, ενεπλάκη σε συμπλοκή με άλλα δύο πρόσωπα, στην περιοχή όπου εντοπίστηκε αναίσθητος.

Από περαιτέρω διερεύνηση, διαπιστώθηκε ότι τα δύο άλλα πρόσωπα, που συμμετείχαν στη συμπλοκή ήταν 41χρονος και 32χρονος και οι δύο κάτοικοι Λευκωσίας. Εναντίον τους εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Τα δύο πρόσωπα μάλιστα, βάσει μαρτυριών ήταν φιλικά πρόσωπα του 50χρονου αποβιώσαντα.

Ανατροπή με την νεκροτομή

Και ενώ οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για υπόθεση φόνου, εντούτοις βάσει των ευρημάτων της νεκροτομής, άλλαξαν τα δεδομένα. Σύμφωνα με την νεκροτομή  των ιατροδικαστών Αγγελικής Παππέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου,ο θάνατος του 50χρονου Ελισσαίου Κεσίδη οφείλεται σε πρόσφατο έμφραγμα επί εδάφους παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Οι δύο συνέχισαν να τελούν υπό κράτηση, μέχρις ότου να ληφθεί απόφαση για τον χειρισμό της υπόθεσης, τόσο από την Νομική Υπηρεσία, όσο και από το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία ο ένας

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, η απόφαση που ελήφθη είναι όπως ο ένας από τους δύο κρατούμενους, κατηγορηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για υπόθεση ανθρωποκτονίας, ενώ ο άλλος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι το έμφραγμα που κόστισε τη ζωή στον 50χρονο, προκλήθηκε από την συμπλοκή και το πρόσωπο που αναμένεται να κατηγορηθεί φέρεται να κτύπησε τον αποβιώσαντα, ενώ το δεύτερο πρόσωπο όχι.

Η υπόθεση αναμένεται να καταχωρισθεί άμεσα ενώπιον Δικαστηρίου και συγκεκριμένα, την Παρασκευή (28/5).

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X