ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Παραλία: «Με 40 βαθμούς θέλουν να κλειδωθούμε σπίτι;»

Η ζέστη, οι περιορισμοί και η... παραλία

24news team

Μέσα σε μερικές εβδομάδες όλα όσα γνωρίζαμε ήρθαν τούμπα. Στην ζωή μας μπήκε ένας «αόρατος» εχθρός, όπως χαρακτηρίστηκε, ανατρέποντας την καθημερινότητά μας.

Το Πάσχα πέρασε υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, και όλοι για το καλό όλων προσαρμοστήκαμε στα μέτρα που έλαβαν οι αρμόδιοι στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τον θανατηφόρο ιό.

Και τώρα;

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας κάνει λόγο για θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, τα μέτρα μετακίνησης έχουν χαλαρώσει αφού πλέον οι πολίτες έχουν στην διάθεσή τους 3 SMS. Παράλληλα, επιτρέπεται η πρόσβαση στις παραλίες, ωστόσο υπάρχει ο περιορισμός που λέει ότι όσοι θα μεταβούν πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο για άθληση.

Στο... κόκκινο η θερμοκρασία 

Το 24news επικοινώνησε με τον κ. Κλεάνθη Νικολαΐδη, Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο οποίος και μας ενημέρωσε ότι θα υπάρχει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Μάλιστα, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και την Δευτέρα, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου, ίσως και λίγο περισσότερο.

Τι πρέπει να κάνουμε εάν θέλουμε να πάμε θάλασσα;

- Μήνυμα στο 8998 (αριθμό 6 για σωματική άσκηση)

- Δίνεται εύλογο χρονικό διάστημα (μέχρι 3 ώρες περίπου)

- Oι πολίτες θα πρέπει να επιστρέφουν στον χώρο διαμονής τους το αργότερο μέχρι τις 10 μ.μ., οπότε και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 6π.μ.

- Δικαίωμα για μέχρι δύο ενήλικες στο αυτοκίνητο (εξαιρούνται οι ανήλικοι)

- Δεν επιτρέπεται η ηλιοθεραπεία ή η παραμονή στην παραλία για άλλο σκοπό αν δεν είναι για άθληση (κολύμβηση, περπάτημα, τρέξιμο κ.λπ.)

- Οι κάτοικοι παράλιων περιοχών δικαιούνται να μεταβούν μόνο σε θάλασσα της πόλης τους

Το 24news επικοινώνησε με Λευκωσιάτες βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις τους:

«Εγώ θα στείλω το μήνυμα που δικαιούμαι και θα πάω παραλία να κολυμπήσω και να φύγω. Εντάξει, θα ήθελα να μείνω περισσότερο, αλλά τι να κάνω; Θα τηρήσω τα μέτρα… Δεν έχω λεφτά για πέταμα!»

«Θα πάω με τον κολλητό μου. Δεν καταλαβαίνω αυτά που μας λένε. Τι θα πει να μην κάτσω λίγο αφότου βγω; Ακατανόητο. Μπορώ να κολυμπήσω αλλά όταν βγω πρέπει να φύγω;»

«Να μας αφήσουν ήσυχους! Κάτσαμε σπίτι για όσο μας είπαν. Με 40 βαθμούς θέλουν να κλειδωθούμε σπίτι; Δεν είναι λογικό».

«Δεν θα πάω, θα περιμένω. Δεν έχει μείνει πολύς καιρός, άρα ποιος ο λόγος να διαμαρτυρηθώ; Οι ειδικοί κάτι ξέρουν περισσότερο από εμάς. Εγώ προσωπικά και τους εμπιστεύομαι και τους ακούω».

«Θα είναι καμίνι, εννοείται ότι θα πάω. Σοβαρομιλάτε; Θα πελλάνουμε στο τέλος. Ό,τι δικαιούμαι θα το κάμω, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».

«Θα πάω με την οικογένειά μου μια βόλτα στην παραλία. Θα τηρήσουμε τα μέτρα, αλλά θα εκμεταλλευτούμε και αυτά που μας είπαν ότι μπορούμε να κάνουμε».

«Κανεί! Ό,τι έπρεπε να γίνει έγινε. Τα κρούσματα που ανακοινώνονται δείχνουν ότι τηρήσαμε αυτά που μας είπαν. Σπίτι με τόση ζέστη δεν θα μείνω».

40 βαθμοί και ώρα για παραλία… με μέτρο!

Συμπερασματικά, με βάση τα όσα ακούσαμε, η «κούραση» (κυρίως ψυχολογική) είναι το κυρίαρχο συναίσθημα πλέον στους πλείστους πολίτες.

Λέμε κούραση διότι οι μέρες περιορισμού φαίνεται να εξάντλησαν αρκετούς εξ αυτών, αν όχι όλους. Η ζέστη σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα φαντάζει τρομακτική.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχουμε περάσει στην τελική ευθεία για επιστροφή στην κανονικότητά μας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση