ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Οι ποινές-τσεκούρι που «τρέμουν» οι οδηγοί

Εκστρατεία της Αστυνομίας

24news team

Στους δρόμους από σήμερα τα μέλη της Αστυνομικής δύναμης μέχρι και την Κυριακή, 25 Απριλίου, με στόχο την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τραυματισμών σε τροχαίες συγκρούσεις και γενικότερα την εμπέδωση οδικής συνείδησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Η εβδομάδα δράσεων για την τήρηση του ορίου ταχύτητας στο οδικό δίκτυο θα διεξάγεται σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL και τους Αστυνομικούς Οργανισμούς που είναι μέλη του. Επίκεντρο της εβδομάδας θα αποτελέσει ο Μαραθώνιος Ταχύτητας – Speed Marathon, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, την Τετάρτη, 21 Απριλίου, με συντονισμένες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων για την τήρηση του ορίου ταχύτητας».

Η παράβαση του ορίου ταχύτητας είναι ένας από τους κύριους παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Συγκαταλέγεται στις πρώτες αιτίες πρόκλησης θανάτων και σοβαρών τραυματισμών σε τροχαία δυστυχήματα. Το γεγονός αναδεικνύει η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που προκύπτουν από την εξέταση των τροχαίων συγκρούσεων και την ανάλυση των αιτιών πρόκλησής τους.

Οι ποινές 

Θυμίζουμε πως από την 1η Οκτωβρίου 2020 είναι σε ισχύ οι νέες πρόνοιες στις νομοθεσίες που αφορούν τις τροχαίες παραβάσεις.

Οι αναθεωρημένες ποινές στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στη συμμόρφωση των πολιτών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο εκσυγχρονισμός των ποινών, αφορά μεταξύ άλλων, τροχαίες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών, ή οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης ή ζώνη ασφαλείας, η οδήγηση χωρίς κράνος, ή ασφάλιστρο κ.ά.

Όλες τις αναθεωρημένες ποινές, μπορείτε να τις βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο της ιστοσελίδας www.roadsafetycyprus.gov.cy.

Δείτε και ΕΔΩ αναλυτικά τις ποινές

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση