ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Με όποιον θες στο αυτοκίνητο αλλά με... μάσκα - Τι επιτρέπεται

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Ανακοινώσεις

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με βάση τον Κανονισμό 8 (1) του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 20) του 2022 (Κ.Δ.Π. 186/2022), εκδίδει τις ακόλουθες κατευθυντήριες οδηγίες:

1.   Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές

Ο μέγιστος αριθμός επιβατών που δύνανται να μεταφέρουν τα Μέσα Δημόσιας Μεταφοράς – Μ.Δ.Μ. (Λεωφορεία τακτικών επιβατών με κόμιστρο ανά επιβάτη, Λεωφορεία με Άδεια Ε, Λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για Υπηρεσίες κλειστών θυρών λεωφορείων από και προς τα αεροδρόμια (shuttle), ταξί), καθώς και ιδιωτικά λεωφορεία, που κατέχουν άδεια οδικής χρήσης, σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, καθορίζεται ως το αδειοδοτημένο της χωρητικότητας του κάθε οχήματος, δηλαδή ως το 100% της χωρητικότητας του οχήματος τηρουμένων των αναφερόμενων στις παραγράφους 3 και 4.

 2.   Ιδιωτικές Επιβατικές Μεταφορές

Στα ιδιωτικά οχήματα μπορούν να επιβαίνουν άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά, ανάλογα με τη χωρητικότητα του οχήματος, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

3.   Επιπρόσθετες οδηγίες για τις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές με λεωφορείο

3.1. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφεύγεται συνωστισμός κατά την επιβίβαση και αποβίβαση.

3.2. Τα λεωφορεία πρέπει να καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο καθαρισμός σε όλα τα λεωφορεία πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα στις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά όπως χερούλια, χειρολαβές, μεταλλικές επιφάνειες, ζώνες ασφαλείας, ράγες κλπ, με χρήση απολυμαντικών και υλικών που συστήνονται από το Υπουργείο Υγείας.

4.   Χρήση Προστατευτικής Μάσκας

Η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου από τους εργαζόμενους στις δημόσιες επιβατικές μεταφορές και πρόσωπα ηλικίας 12 χρονών και άνω που επιβαίνουν σε όλα τα Λεωφορεία Τακτικών Επιβατικών Μεταφορών με κόμιστρο ανά επιβάτη, καθώς και σε όλα τα μέσα δημόσιων μεταφορών (ταξί, τουριστικά λεωφορεία, υπηρεσίες κλειστών θυρών λεωφορείων από και προς τα αεροδρόμια (shuttle)), συνεχίζει να είναι υποχρεωτική σε όλες τις επαρχίες.

5. Τα πιο πάνω μέτρα εφαρμόζονται από την δημοσίευση τους στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X