ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Μας συγκλόνισαν - Τα άγρια φονικά που «στιγμάτισαν» το 2021 (pics)

Οι πιο σοκαριστικές δολοφονίες που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο στο νησί μας

24news team

Ακόμα μια χρονιά φτάνει στο τέλος της... Μια χρονιά που κυρίαρχο θέμα ήταν ξανά η πανδημία του κορωνοϊού που βασανίζει όλους μας τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, πλέον οι ζωές των ανθρώπων έχουν μπει σε μια - κάποια κανονικότητα.

Δυστυχώς όμως, πέραν των υπολοίπων γεγονότων και αυτή τη χρονιά, υπήρξαν άτομα που έβαψαν τα χέρια τους με αίμα, στέλνοντας άλλους συνανθρώπους μας στο χώμα, ενώ αυτοί κατέληξαν στη φυλακή. Ανάμεσα στα φονικά που διαπράχθηκαν το 2021, ωστόσο, υπάρχουν και ανεξιχνίαστα εγκλήματα, αφού οι δράστες, δεν κατέστη δυνατόν μέχρι στιγμής να εντοπιστούν.

Μερικά - από τα αρκετά - εγκλήματα που διαπράχθηκαν το 2021, συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. 

Στις πιο κάτω αράδες, ακολουθεί ρεπορτάζ με τα πιο στυγερά εγκλήματα της χρονιάς (2021):

11/12/2021 - Οικογενειακή τραγωδία στους Εργάτες 

Συγκλονισμένη ήταν η κοινωνία μετά το στυγερό διπλό φονικό που διαπράχθηκε γύρω στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου.

Ο 59χρονος πατέρας και σύζυγος σκότωσε με μαχαίρι την 52χρονη γυναίκα του και τον 21χρονο γιο τους. 

Τις φωνές άκουσε η δίδυμη αδερφή της 52χρονης, η οποία διαμένει σε παρακείμενο σπίτι και έφθασε στο σπίτι όπου είδε το φρικτό θέαμα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και απέκλεισε την σκηνή. 

Η 52χρονη εντοπίστηκε εκτός σπιτιού ενώ ο 21χρονος γιος εντός της οικίας.

Ο 59χρονος δράστης εγκατέλειψε το σημείο και οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Ελικόπτερο της δύναμης συμμετείχε στις έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό του οχήματος που ο δράστης διέφυγε. Σημειώνεται πως ο 59χρονος εντοπίστηκε γύρω στις 10:30 στις Χαλεπιανές, κρυμμένος σε εγκαταλειμμένο υποστατικό ενώ είχε και στη κατοχή του μαχαίρι. Ο 59χρονος ακολούθως οδηγήθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω τραυμάτων που διαπιστώθηκε ότι έφερε. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε να φέρει εκδορές και αίματα στα χέρια του, τα οποία μερικά εξ αυτών φαίνεται να προκάλεσε μόνος του με το μαχαίρι που κρατούσε.

Ο 59χρονος, όπως αποκαλύφθηκε πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα, φέρεται να λαμβάνει σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Μετά την σύλληψή του, εξετάστηκε από ψυχίατρο ο οποίος διέγνωσε ότι ο 59χρονος είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του και μπορεί να καταθέσει για την υπόθεση.

Ο Βοηθός Αρχηγού Αστυνομίας Επιχειρήσεων Δημήτρης Δημητρίου, σε δηλώσεις από την σκηνή είχε αναφέρει:«Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά από μια οικογενειακή τραγωδία, Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής υπό διερεύνηση στοιχεία, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 06:00 το πρωί, όταν ο 59χρονος φερόμενος δράστης επέφερε θανάσιμα τραύματα στην σύζυγό του και στο γιο του. Στην συνέχεια τραυμάτισε το μεγαλύτερο γιο, 25 ετών με μαχαίρι και με καλώδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο δράστης εγκατέλειψε την σκηνή».

23/3/2021 -  Πτώμα σε χωράφι αποκάλυψε φρικτό έγκλημα

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές το πρωί της Τρίτης (23/3) όταν λήφθηκε πληροφορία από την Αστυνομία η οποία ανέφερε ότι εντοπίστηκε νεκρό πρόσωπο σε χωράφι στα σύνορα Αθηένου - Λουρουτζίνας.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, οι Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, αλλά και μέλη των Ηνωμένων Εθνών αφού το σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα γυναίκας, εμπίπτει στη νεκρή ζώνη.

Λίγο αργότερα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη προσώπου για την υπόθεση, αφού μετά από σοβαρότατες ενδείξεις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 38χρονης από την Ουκρανία, επήλθε έπειτα από εγκληματική ενέργεια. Συγκεκριμένα, μετά από εντατικές έρευνες η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον 32χρονου Αιγυπτιακής καταγωγής, το οποίο εκτέλεσε άμεσα, αφού ο ύποπτος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Λευκωσία.

Από τις εξετάσεις, προέκυψε επίσης ότι η εγκληματική ενέργεια, διαπράχθηκε αλλού και ο θύτης μετέφερε το άψυχο σώμα του θύματός του στο σημείο όπου εντοπίστηκε, αργότερα.

Ο 32χρονος που συνελήφθη είχε ερωτικές σχέσεις με την άτυχη γυναίκα.

Η σορός της γυναίκας αν και εντοπίστηκε την Τρίτη (23/3) ο θάνατός της φαίνεται να επήλθε προηγουμένως, συγκεκριμένα, περίπου 6 μήνες πριν.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στη Λευκωσία ενώ η σορός της άτυχης γυναίκας ήταν κρυμμένη σε υπόνομο, στη περιοχή Αγλαντζιάς, πριν μεταφερθεί στο χωράφι όπου εντοπίστηκε.

Τα κλειστά κυκλώματα και η σύλληψη συνεργών:

Στη σύλληψη ακόμα δύο προσώπων, προχώρησε η Αστυνομία. Οι δύο συνελήφθησαν για την διάπραξη των αδικημάτων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και συνέργεια μετά τη διάπραξη εγκληματικής ενέργειας. Και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι τουλάχιστον αρχικά, δεν γνώριζαν για το φονικό.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνούσε την υπόθεση, έφτασε στα ίχνη τους έπειτα από αξιολόγηση όλων των στοιχείων και μελέτη βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Οι τρεις ύποπτοι, οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης μετά τη σύλληψή τους. Όπως ακούστηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου, οι ύποπτοι αφότου έθαψαν την σορό στο χωράφι, αργότερα επέστρεψαν εκεί έχοντας μάλιστα στην κατοχή τους καυστικό οξύ. Σκοπός τους φαίνεται να ήταν το κάψιμο της σορού.

Ο ένας εκ των δύο συνεργών του 32χρονου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών λίγο καιρό αργότερα. Το δεύτερο πρόσωπο, αφέθηκε ελεύθερο αφού αναστάλθηκε η ποινική δίωξή του. Σημειώνεται ότι ο 2ος ήταν αυτός που ισχυρίστηκε ότι νόμιζε πως πήγαν να θάψουν σκύλο στο χωράφι. Το εν λόγω πρόσωπο, φαίνεται να μην είχε εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο 39χρονος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης, είναι το πρόσωπο που αποκάλυψε στις Αρχές την ύπαρξη πτώματος σε χωράφι στην Αθηένου, ενώ όπως ισχυρίστηκε δεν γνώριζε από την αρχή για τον φόνο, αλλά το έμαθε αργότερα από γεγονότα που συνέβησαν, λέγοντας μάλιστα ότι ο 32χρονος τον απειλούσε.

19/4/2021 - Νεκρός μέσα στο πολυτελές όχημά του ο «Μαριούθκιας»

Νεκρός έπεσε το βράδυ της Δευτέρας (19/4) από πυρά, 34χρονος Ελληνοκύπριος στον δρόμο Μενεού - Κιτίου, στη Λάρνακα ο οποίος επέβαινε στο πολυτελές όχημά του, μάρκας Lamborghini που μόλις πριν λίγες ώρες είχε παραλάβει από τη Λευκωσία. Πρόκειται για τον Μάριο Γεωργίου, άλλως «Μαριούθκιας».

Ένα πρόσωπο που ήταν καλά γνωστό στις Αρχές, αφού απασχόλησε με διάφορες υποθέσεις, ενώ είχε καταδικαστεί και για υπόθεση ναρκωτικών στην οποία στη συνέχεια, βγήκε μάρτυρας κατηγορίας.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από πολίτη ότι γύρω στις 21:15 το βράδυ, εντόπισε το θύμα της επίθεσης εντός του οχήματός του τραυματισμένο από πυροβολισμούς και άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη σκηνή για εξετάσεις.

Ο ή οι δράστες, σύμφωνα με τα στοιχεία φέρονται να είχαν καλά σχεδιασμένη την φονική επίθεση και να γνώριζαν τις κινήσεις του θύματος. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τον 34χρονο γάζωσαν όταν επέστρεφε στο σπίτι του από το γυμναστήριο, σε μια διαδρομή που ακολουθούσε συνέχεια. Ο ή οι δράστες φαίνεται να ήξεραν ακόμη και τις λεπτομέρειες του δρόμου και της περιοχής. Κατάφεραν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τον Γεωργίου όταν έφτασε με το όχημα που οδηγούσε σε σημείο του δρόμου όπου υπήρχε κύρτωμα και αναγκαστικά έπρεπε να ελαττώσει ταχύτητα.

Οι δράστες φαίνεται να ήταν κρυμμένοι πίσω από κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή και αφού πυροβόλησαν, εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στη σορό του 34χρονου, ο θάνατός του οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων από πυροβόλο όπλο. Το θύμα πλήγηκε από τρεις σφαίρες, μια στον κρόταφο, μια στο αριστερό χέρι και μια στο δεξί χέρι η οποία έπληξε και ζωτικά όργανα. Ο θάνατος του 34χρονου ήταν ακαριαίος.

Η Αστυνομία, από τη πρώτη στιγμή απέδωσε την εγκληματική ενέργεια σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο, δεν προέκυψε καμία μαρτυρία εναντίον προσώπου που να συνδέεται με την υπόθεση και ως εκ τούτου ούτε και σύλληψη.

Οι Αρχές είχαν διερευνήσει πληροφορίες που έφτασαν κοντά τους και ανέφεραν ότι ο 34χρονος ήταν στόχος εγκληματικής ενέργειας, με τον ίδιο μάλιστα να εκφράζει φόβους για τη ζωή του. Επίσης η Αστυνομία είχε εντοπίσει οπλισμό και εκρηκτικά σε ανοικτό χώρο στη Λάρνακα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν ληφθεί επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για να βγάλουν από τη μέση τον «Μαριούθκια».

Όλα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τη σκηνή όπου έπεσε νεκρός ο Μάριος Γεωργίου οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έγινε από επαγγελματίες εκτελεστές ωστόσο, δεν έχουν εντοπιστεί.

Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

5/7/2021 - Σκότωσε τον πατέρα μπροστά στον γιο του

Φονικό διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/7) στην περιοχή της Μονής στη Λεμεσό, με θύμα τον 58χρονο Ελληνοκύπριο, Χρήστο Σιακού από τη Λεμεσο. Το θύμα, έπεσε νεκρό μπροστά στα μάτια του 30χρονου γιού του.

Ο 30χρονος γιος του Σιακού έκλεισε ραντεβού για αγοραπωλησία ναρκωτικών μαζί με τον 33χρονο φερόμενο δράστη.

Σε κάποια στιγμή, οι δύο νεαροί φαίνεται να ήρθαν σε αντιπαράθεση και ο πατέρας του 30χρονου, ο οποίος βρισκόταν εντός του οχήματος με το οποίο μετέβησαν στη περιοχή, κατέβηκε για να χωρίσει τα δύο πρόσωπα.

Τότε, ο 33χρονος Ελληνοκύπριος που θεωρείτο ύποπτος για τη διάπραξη του φόνου, φαίνεται να άρπαξε χρήματα από τον 30χρονο ενώ εισήλθε και εντός του οχήματός του και κινούμενος προς τoν Σιακού, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να τον παρασύρει για περίπου 10 μέτρα τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο 58χρονος υπέκυψε στα τραύματα του γύρω στις 6 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ο 30χρονος γιος του θύματος, παρά το σοκ που υπέστη και ενώ είχε τραυματιστεί και αυτός, ελαφρά, ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, ως αυτόπτης μάρτυρας, για το τι ακριβώς συνέβη πριν πέσει νεκρός ο πατέρας του.

Οι Αρχές εξασφάλισαν το πρωί της Δευτέρας (5/7) ένταλμα σύλληψης εναντίον του 33χρονου υπόπτου, το οποίο εκτελέστηκε άμεσα όταν ο φερόμενος δράστης εντοπίστηκε στη Λάρνακα όπου και συνελήφθη. Όπως προέκυψε από τις εξετάσεις φαίνεται ότι υπήρξε διαφωνία στο ποσό πληρωμής ποσότητας ναρκωτικών και αυτό ήταν το κίνητρο πίσω από τον φόνο του 58χρονου Χρήστου Σιακού.

Η Αστυνομία εντόπισε το όχημά του 33χρονου στην περιοχή των Κλαυδιών της Λάρνακας, κτυπημένο. Μάλιστα, οι Αρχές κατείχαν μαρτυρία από πρόσωπο που φέρεται να ήταν αυτό που ειδοποιήθηκε για να παραλάβει τον 33χρονο από την περιοχή των Κλαυδιών όπου εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο το όχημά του.

Όπως ακούστηκε εντός της δικαστικής αίθουσας όπου οδηγήθηκε ο 33χρονος - για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης - από τον ανακριτή της υπόθεσης, όταν μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην οικία του υπόπτου ώστε να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης εναντίον του, αυτός εντοπίστηκε κρυμμένος στο ερμάρι. Επίσης στο σπίτι εντοπίστηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών.

Ο 33χρονος αργότερα, παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

11/8/2021 - Σκότωσε τον γείτονα για ένα... parking

Απίστευτο φονικό σημειώθηκε σε γειτονιά στο Γέρι για ένα χώρο στάθμευσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τη διερεύνηση της υπόθεσης, γύρω στις 9:00 το πρωί της Τετάρτης, 11 Αυγούστου, 58χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον του 29χρονου Σταύρου Αντωνίου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο 58χρονος επίσης πυροβόλησε εναντίον του 52χρονου πατέρα του Σταύρου που βρισκόταν στη σκηνή, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Οι τρεις άνδρες, ζούσαν στην ίδια γειτονιά στο Γέρι.

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας τα οποία εντόπισαν τον 58χρονο, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει αλλά ανακόπηκε και συνελήφθη. Συγκεκριμένα, ο 58χρονος εντοπίστηκε πίσω από οικία και κρατούσε κυνηγετικό όπλο και μάλιστα, στη θέα των μελών της Δύναμης, το έστρεψε εναντίον τους. Ωστόσο, μετά από διαβουλεύσεις, οι αστυνομικοί έπεισαν τον συγκεκριμένο άνδρα να παραδώσει το όπλο και τα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του, χωρίς να χρειαστεί να ανταλλάξουν είτε πυρά είτε να ασκηθεί οποιασδήποτε μορφής βίας.

Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό διάταγμα κράτησης για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, ενώ με την ολοκλήρωση των εξετάσεων από το ΤΑΕ Λευκωσίας, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση. Το Δικαστήριο παρέπεμψε τον 58χρονο κατηγορούμενο σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου. 

Στη συνέχεια, ο ίδιος άνδρας, ηλικίας 58 ετών, παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης των πυροβολισμών που σκότωσαν τον 29χρονο Σταύρο και τραυμάτισαν σοβαρά τον πατέρα του. Μάλιστα είπε στους αστυνομικούς: «Έπαιξα τους γιατί είπαν μου θα με θάψουν».

Να σημειωθεί ότι ο 58χρονος δεν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, ωστόσο φαίνεται ότι δράστης και θύματα είχαν μικροδιαφορές και στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να θεωρούνταν σημαντικές. Ο 58χρονος, δικάζεται για παράνομη κατοχή όπλου και εκρηκτικών υλών, ενώ εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για φόνο εκ προμελέτης και απόπειρα φόνου.

Όπως διαπιστώθηκε, ο λόγος του φονικού ήταν ο χώρος στάθμευσης έξω από τις οικίες των θυμάτων και του φερόμενου δράστη, τα σπίτια των οποίων συνορεύουν. Αρχικά, φαίνεται ότι μεταξύ τους πετάχτηκαν ντομάτες, στη συνέχεια κτυπήθηκαν με ξύλο και στο τέλος ο 58χρονος άρπαξε το κυνηγετικό και να πυροβόλησε εναντίον πατέρα και γιού.

Ο πατέρας του 29χρονου Σταύρου, νοσηλεύθηκε σε σοβαρή κατάσταση σε καταστολή. Σημειώνεται ότι έφερε τραύματα στο θώρακα. Ο 29χρονος Σταύρος που έχασε τη ζωή του, έφερε τραύματα στη μια πλευρά της κεφαλής του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σπίτι την ώρα του φονικού βρισκόταν όλη η οικογένεια των θυμάτων.

4/12/2021 - Σκότωσε δύο γυναίκες σε εξοχικό, μπλεγμένοι κι άλλοι

Σοκ υπέστη η Κυπριακή κοινωνία, με το άκουσμα ότι ένας άνδρας, φαίνεται να σκότωσε δύο αλλοδαπές γυναίκες σε εξοχικό, το οποίο μάλιστα δεν του άνηκε. Ο 32χρονος από τη Συρία, είναι παντρεμένος με Ελληνοκύπρια.

Η διερεύνηση της υπόθεσης φόνου των δύο γυναικών, άρχισε στις 4 Δεκεμβρίου, όταν ο 32χρονος, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την εξαφάνιση δύο γυναικών, ηλικίας 33 και 43 ετών, που είχαν δηλωθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, τη διάπραξη του διπλού φονικού, ενώ την ίδια μέρα, μετά από υπόδειξή του, εντοπίστηκαν θαμμένες στην αυλή οικίας στην επαρχία Λεμεσού, οι σοροί δύο γυναικών, που ομοίαζαν με την περιγραφή των δύο ελλειπουσών.

 

Η εξαφάνιση των δύο γυναικών καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από φιλικό τους πρόσωπο, στις 19 Νοεμβρίου, 2021. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ίχνη των δύο γυναικών είχαν χαθεί από τις 17 Νοεμβρίου. Τη διερεύνηση της υπόθεσης είχε αναλάβει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι ο 32χρονος σχετίζεται με την εξαφάνιση των δύο γυναικών. Εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη στις 26 Νοεμβρίου και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Μετά τον εντοπισμό των δύο σορών, ο 32χρονος συνελήφθη εκ νέου δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το ΤΑΕ Λεμεσού. Όπως είναι γνωστό πλέον, οι σοροί των δύο αλλοδαπών γυναικών έχουν εντοπιστεί, έπειτα και από υπόδειξη του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, ενώ σύμφωνα με τις νεκροτομές επί των σορών τους, ο θάνατός της 33χρονης Mariia Gazibagandova, επήλθε από τραυματική ρήξη πνεύμονα προκληθείσα από πυροβόλο όπλο ενώ της 43χρονης Khaiat Alraeesi, από πολλαπλές ρήξεις ζωτικών οργάνων (πνεύμονα, ήπαρ και καρδιά) προκληθέντα από πυροβόλο όπλο.

Ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι σκότωσε μόνος του τις δύο γυναίκες, αφού πίστεψε πως τον χλεύαζαν.

*Οι δύο άτυχες γυναίκες σε φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Αστυνομία κατά την εξαφάνισή τους

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, προέκυψαν στοιχεία εναντίον και του 44χρονου κατηγορούμενου - αδελφού του 32χρονου, ο οποίος συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, στις 14 Δεκεμβρίου, και τέθηκε υπό κράτηση, επίσης με δικαστικό διάταγμα.

Ο 44χρονος, ο οποίος είχε ανακριθεί και παλαιότερα για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη λίγο καιρό αργότερα μετά την αξιολόγηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και τη διαπίστωση ότι το κινητό του τηλέφωνο εξέπεμπε σήμα από την περιοχή του Κάτω Αμιάντου, κατά τις ημερομηνίες διάπραξης του εγκλήματος , στις 16 και 17 Νοεμβρίου. 

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, κατά τη διαδικασία προσωποκράτησής του, ο 44χρονος είχε αρχικά ανακριθεί στις 30 Νοεμβρίου, εκφράζοντας άγνοια για τα γεγονότα και ότι είχε συναντήσει τον αδελφό του στη Λεμεσό. Όταν συνελήφθη και ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, παραδέχθηκε πως βρισκόταν στη σκηνή, το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου, αλλά ότι δεν μπήκε ποτέ εντός της εξοχικής κατοικίας. Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι παρέμεινε στο αυτοκίνητο του γιατί πίστευε ότι κάποιοι ήθελαν να κάνουν κακό στον αδελφό του και πως το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, ημερομηνία δολοφονίας των δυο γυναικών, επέστρεψε στη Λεμεσό και μετέφερε στην εξοχική κατοικία ένα πρόσωπο, με σκοπό να ανοιχθεί λάκκος στην αυλή της οικίας, για να δημιουργηθεί γούρνα.

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι επέστρεψε στη Λεμεσό και αργότερα πίσω στην εξοχική κατοικία, όπου είδε δυο άγνωστους αλλοδαπούς να ανοίγουν τον λάκκο και ακολούθως τους μετέφερε στη Λεμεσό, ενώ αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε για το έγκλημα και τα δυο πτώματα που είχε κρύψει ο αδελφός του στην κατοικία. Εξάλλου, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, υπάρχει μαρτυρία, σύμφωνα με την οποίαν, ο 44χρονος μετέφερε κυνηγετικό όπλο, από το αυτοκίνητο του αδελφού του, σε άλλο αυτοκίνητο, πριν αυτό παραληφθεί για εξετάσεις από την Αστυνομία.

Τρίτο πρόσωπο, άντρας ηλικίας 30 ετών, που επίσης είχε συλληφθεί στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης φόνου των δύο γυναικών, αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς, σχετικά με την υπόθεση. Ο εν λόγω άνδρας, συνδέθηκε με την σκηνή μέσω γενετικού υλικού. Συγκεκριμένα, το τεκμήριο που «πρόδωσε» τον 30χρονο και έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές, είναι ένα προφυλακτικό που εντοπίστηκε σε κάδο σκουπιδιών, στο οποίο έπειτα από εξέταση, διαπιστώθηκε ότι φέρει γενετικό υλικό του συλληφθέντα. Ωστόσο, δεν είχε προκύψει οτιδήποτε άλλο εναντίον του γι' αυτό και απαλλάχθηκε από την υπόθεση.

Το Δικαστήριο διέταξε την παραπομπή των δύο αδελφών σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, με την δίκη να ξεκινά στις 11 Φεβρουαρίου, 2022.

28/12/2021 - Εκτέλεσαν τον πεθερό του «Μαριούθκια»

Μόλις λίγες ημέρες πριν το τέλος του 2021, άλλο ένα φονικό ήρθε για να συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Θύμα των δύο -όπως όλα δείχνουν- εκτελεστών, ο Αντρέας Ευαγγέλου, 53 ετών. Το θύμα του άγριου φονικού, όπως έγινε γνωστό, είναι πατέρας προσώπου που ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών, ενώ ήταν και πεθερός του Μάριου Γεωργίου άλλως «Μαριούθκια», ο οποίος δολοφονήθηκε στις 19/4/2021. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ο γιος τους Ευαγγέλου, κατέθεσε ήδη ενώπιον Δικαστηρίου για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο Ευαγγέλου δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές για οποιοδήποτε αδίκημα, γι' αυτό οι ανακριτές ψάχνουν να βρουν την άκρη του νήματος, όσον αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας. Πάντως, από πλευράς Αστυνομίας διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα και το ενδεχόμενο εκφοβισμού άλλων προσώπων ή και για εκδίκηση.

Κλειστά κυκλώματα της περιοχής, τα οποία περισυνέλλεξε και διερευνά η Αστυνομία, φαίνεται να έχουν καταγράψει καρέ - καρέ τις κινήσεις των δραστών. Μάλιστα, φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένη κάμερα, το υλικό της οποίας βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, που έχει καταγράψει τις τελευταίες κινήσεις του δράστη, αυτού δηλαδή που κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε (σ.σ. με ακόμη ένα πρόσωπο), να πλησιάζει τον Ευαγγέλου και να τον πυροβολεί μέχρι θανάτου. Επίσης, καταγράφονται και κινήσεις μετά τον φόνο, η επιστροφή δηλαδή του δράστη στην μοτοσικλέτα και η διαφυγή του από το σημείο με τον άλλο άνδρα.

Όπως προέκυψε ακόμη ένα πρόσωπο, φαίνεται να επέβαινε στο όχημά του άτυχου Ανδρέα Ευαγγέλου το βράδυ της Τρίτης (28/12) που δολοφονήθηκε. Μάλιστα, ο άνδρας που βρισκόταν μαζί του στο όχημα όταν έφτασαν στον χώρο στάθμευσης, φαίνεται να είδε το σκηνικό με τους θανάσιμους πυροβολισμούς που δέχθηκε ο 53χρονος και αμέσως να τράπηκε σε φυγή.

Αυτό, διαπιστώθηκε μέσω κλειστού κυκλώματος της περιοχής που ελέγχθηκε από τις Αρχές και άμεσα αναζήτησαν και εντόπισαν τον εν λόγω άνδρα. Ωστόσο, δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι εναντίον του, ούτε να γνωρίζει οτιδήποτε.

Η εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου

Γύρω στις 8:30μ.μ. της Τρίτης (28/12), λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, για ρίψη πυροβολισμών σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στη Λάρνακα. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν εντός του εν λόγω χώρου στάθμευσης, ένα αυτοκίνητο. Εντός του οχήματος, εντοπίστηκε νεκρός ο 53χρονος, ο οποίος έφερε αριθμό τραυμάτων, που φαίνεται να προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Από τις μαρτυρίες που συνέλεξε η Αστυνομία, φαίνεται ότι μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ, στην οποία επέβαιναν δύο πρόσωπα, ακολουθούσε το όχημα του 53χρονου.

Στην προσπάθεια του θύματος, να σταθμεύσει στον πιο πάνω χώρο στάθμευσης, ένας από τους επιβάτες της μοτοσικλέτας, προσέγγισε το αυτοκίνητο και φέρεται να πυροβόλησε τον 53χρονο.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία για διενέργεια εξετάσεων, κατά τις οποίες παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια.
Η σορός του 53χρονου, μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή.

Αυτό που κατέδειξε η νεκροτομή επί της σορού του είναι ότι τους πυροβολισμούς το θύμα, τους δέχθηκε πισώπλατα αφού όπως διαπιστώθηκε τα τραύματα που φέρει είναι, τέσσερα στην πλάτη, ένα στο χέρι και ένα στο κεφάλι, στο ύψος του αυτιού.

Ο θάνατος του Ευαγγέλου, αποδίδεται σε εσωτερική αιμορραγία, συνεπεία πολλαπλών κακώσεων σώματος και ζωτικών οργάνων, τα οποία προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση