ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Τι χρειάζεται για να μπεις σε «ξένο» αυτοκίνητο

Δεν μπαίνεις έτσι απλά σε όχημα άλλου προσώπου, σύμφωνα με το Διάταγμα

24news team

«Έκλεισαν» σχεδόν τα πάντα στην Κύπρο από τις 10 Ιανουαρίου και οι μετακινήσεις του κόσμου γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο, αφού στο νησί πλέον εφαρμόστηκε ξανά το lockdown.

Οι τρόποι με τους οποίους οι πολίτες δικαιούνται να μετακινούνται, είναι λίγο-πολύ γνωστοί (SMS ή έγγραφο). Αυτό όμως που προκαλεί κάποια σύγχυση είναι πώς οι πολίτες μπορούν να κινούνται με τα αυτοκίνητά τους. Δηλαδή, ποιοι μπορούν να επιβαίνουν σε αυτά, πόσα άτομα επιτρέπεται να μεταφέρουν κ.α.


Κύπρος: Επιτρέπονται οι κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες; Οι εξαιρέσεις


Στο νέο Διάταγμα του υπουργού Υγείας αναφέρονται τα ακόλουθα, τα οποία είναι πέρα για πέρα, διαφωτίστηκα. Σημαντικό ότι πρόσωπα που για διάφορους λόγους δεν οδηγούν, πρέπει να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ώστε να εισέλθουν σε «ξένο» όχημα.

Οι επιτρεπόμενες κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις, οι οποίες προνοούνται στην παράγραφο, υπόκεινται στους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις:

- απαγορεύεται η μετακίνηση προσώπων από τις 21.00 μ.μ. μέχρι τις 05.00 π.μ., εξαιρουμένων όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου, Έντυπο Α, και το οποίο πιστοποιεί την αναγκαιότητα της μετακίνησης κατά τις πιο πάνω ώρες,

- όλα τα πρόσωπα των οποίων η διακίνηση επιτρέπεται ως ανωτέρω, φέρουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, ως πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο, όταν αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

- σε ιδιωτικά οχήματα δύναται να επιβαίνουν άτομα του ιδίου νοικοκυριού, αναλόγως της χωρητικότητας του οχήματος χωρίς τη χρήση μάσκας, 12

- σε περιπτώσεις μετακίνησης με ιδιωτικό όχημα, ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, δύναται να επιβαίνουν στο ίδιο όχημα μέχρι τρία άτομα συμπεριλαμβανομένου του οδηγού με απαραίτητη τη χρήση μάσκας,

- σε περιπτώσεις μετακίνησης για σκοπούς εργασίας με ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας μεγαλύτερης των πέντε ατόμων, επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τέσσερα άτομα με απαραίτητη τη χρήση μάσκας,

- στην περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο αδυνατεί να οδηγεί, επιτρέπεται σε σύζυγο ή συγγενή πρώτου και δεύτερου βαθμού ή άλλο πρόσωπο, να το μεταφέρει κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης του συγκεκριμένου προσώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X