ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Καταργούνται οι περιορισμοί αλλά... θα υπάρχει ένας!

Καταργούνται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις

24news team

Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από την εφαρμογή της Β’ φάσης της άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν από την Κυβέρνηση για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην κοινότητα, στην οποία θα γίνει το μεγαλύτερο «ξεκλείδωμα».

Από την Πέμπτη, 21 Μαΐου καταργούνται πλήρως τα SMS στο 8998, καθώς επίσης και η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 10:00 το βράδυ με 6:00 το πρωί.

Σημειώνεται ότι, θα επιτρέπονται και η ελεύθερη διακίνηση σε πάρκα, παιδότοπους σε εξωτερικούς χώρους, πλατείες, μαρίνες, κτλ, νοουμένου όμως ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10. Αυτός είναι και ο μοναδικός περιορισμός που θα υπάρχει. 

Πλέον θα επιτρέπεται η επίσκεψη σε σπίτια, η θάλασσα, οι βόλτες κτλ, χωρίς να χρειάζεται η έγκρυση μέσω μηνύματος, αλλά με την πιο πάνω προϋπόθεση. 

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη δεύτερη φάση, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα (21 Μαΐου):

- Από την 21η Μαΐου, αίρονται όλοι ανεξαρτήτως οι περιορισμοί διακίνησης των πολιτών.

- Ελεύθερη θα είναι η παρουσία σε πάρκα, παιχνιδότοπους σε ανοιχτούς χώρους, πλατείες, μαρίνες κ.λ.π, νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10.

- Επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις εστίασης μόνο για εξωτερικούς χώρους, στη βάση αυστηρών πρωτοκόλλων που θα εκδώσει το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Υγείας.

- Από την 21η Μαΐου επαναλειτουργούν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής.

-Καθόσον αφορά την παιδεία έχει ήδη ανακοινωθεί ανοίγουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια από την 21η Μαϊου

-Επιτρέπονται συναθροίσεις σε οικίες μέχρι και 10 άτομα

Από 23 Μαϊου

-Επιτρέπεται ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές λατρείας νοουμένου ότι θα τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλά. Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν για γάμους βαφτίσεις και κηδείες

- Ανοίγουν οι οργανομένες παραλίες με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

-Επαναλειτουργούν τα πρακτορεία στοιχημάτων

Από 1η Ιουνίου

-Επαναλειτουργούν βιβλιοθήκες, μουσεία αρχαιολογικοί χώροι και λιμάνια με εξαίρεση αποβίβαση επιβατών από κρουαζιερόπλοια

Η λειτουργία των πιο πάνω επιχειρηματικών ή άλλων δραστηριοτήτων,  θα ρυθμίζεται αυστηρά από τους όρους και προϋποθέσεις που καθορίζουν τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X