ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξήγηση για την απότομη πτώση των κρουσμάτων στη Κύπρο

Ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία πλέον η Κύπρος…

24news team

Από τότε που «αγγίξαμε» τα σχεδόν 1.000 κρούσματα ανά ημέρα και η κατάσταση φαινόταν να ξεφεύγει, σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων στην Κύπρο πλέον εντοπίζονται λιγότερα από 100 νέα περιστατικά, με το ποσοστό θετικότητας να είναι κάτω από το 0.2% το τελευταίο διάστημα.

Αυτό αποδίδεται σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη, με τον οποίο επικοινώνησε το 24news, στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού αλλά και στην αλλαγή του καιρού. «Δούλεψαν τα εμβόλια, ενώ πλέον λόγω καιρού οι συναθροίσεις γίνονται σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που βοηθά στο να μη γίνεται διασπορά του ιού», ήταν το σχόλιό του, ερωτηθείς για την απότομη πτώση στον εντοπισμό νέων κρουσμάτων που παρατηρείται.

Επίσης, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης, ρωτήθηκε για την απαγόρευση κυκλοφορίας (σ.σ. curfew) και τον λόγο που στις 29 Μαΐου επεκτείνεται στις 1:00 το ξημέρωμα αντί στις 00:00 και μέχρι τις 5:00 το πρωί, ενώ στις 10 Ιουνίου καταργείται εντελώς. «Για να μην ξεφύγουμε όλοι το ίδιο διάστημα. Το μέτρο είναι προληπτικό και θα γίνει σταδιακή άρση του. Επίσης στις 10 Ιουνίου ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα άρα έπρεπε να φύγει ο περιορισμός γιατί ο συγκεκριμένος κλάδος κατά κανόνα δουλεύει αργά το βράδυ».

Για το «τοίχος ανοσίας» που επιθυμούν οι αρμόδιοι να… κτιστεί για να επανέλθουμε σχεδόν πλήρως στη κανονικότητα που γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Καραγιάννης εξήγησε ότι πρέπει να φθάσουμε την εμβολιαστική κάλυψη του 65-70% του πληθυσμού. «Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, αυτό αναμένεται να συμβεί στο τέλος Ιουνίου» εξήγησε, ενώ σημείωσε ότι οι αποστάσεις και τα μέτρα αυτοπροστασίας θα μείνουν για αρκετό καιρό. «Ο ιός θα υπάρχει στη κοινότητα, δεν πρέπει να μας ξεφύγει ξανά», τόνισε.

Όσον αφορά γάμους και βαφτίσεις, το μέλος της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι ήδη άλλαξαν οι αριθμοί ατόμων που επιτρέπεται να παρευρίσκονται στους χώρους, ενώ το επόμενο διάστημα, αν όλα πάνε καλά, θα δοθεί το «οκ» για περισσότερα πρόσωπα. «Ίσως όπως πέρσι το καλοκαίρι ή και περισσότεροι», ήταν το σχόλιό του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X