ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Έτσι θα γίνονται οι γάμοι και οι βαφτίσεις

Τι επιτρέπεται από 1η Ιουνίου

24news team

Στο περίμενε ήταν εδώ και ένα μεγάλο διάστημα πολλά ζευγάρια που ήθελαν να παντρευτούν ή να βαφτίσουν το παιδί τους, αφού τα μέτρα δεν τους επέτρεπαν να πραγματοποιήσουν τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις όπως θα ήθελαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις σημερινές χαλαρώσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, από 1η Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουνίου, επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων γάμων και βαφτίσεων σε υποστατικά εστίασης ή ξενοδοχειακές μονάδες ή σε άλλες αίθουσες εκδηλώσεων, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ως ακολούθως:

150 άτομα σε εσωτερικό χώρο για γεύμα ή δείπνο, ή
280 άτομα σε εξωτερικό χώρο για γεύμα ή δείπνο
Επιτρέπεται η δεξίωση/cocktail party με 250 άτομα ανά πάσα στιγμή μόνο σε εξωτερικό χώρο.

Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου, επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων γάμων και βαφτίσεων σε υποστατικά εστίασης ή ξενοδοχειακές μονάδες ή σε άλλες αίθουσες εκδηλώσεων, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ως ακολούθως:

250 άτομα σε εσωτερικό χώρο για γεύμα ή δείπνο ή
350 άτομα σε εξωτερικό χώρο για γεύμα ή δείπνο
Επιτρέπεται η δεξίωση/cocktail party με 250 άτομα ανά πάσα στιγμή μόνο σε εξωτερικό χώρο.

Σε περιπτώσεις διεξαγωγής γευμάτων/δείπνων γάμων και βαφτίσεων σε οικίες, θα πρέπει να προσκομίζεται αποδεικτικό στοιχείο διενέργειας γάμου/βάφτισης (π.χ. πρόσκληση), όπως επίσης και τα διαθέσιμα τετραγωνικά της οικίας, έτσι ώστε να καθοριστεί ο μέγιστος αριθμός παρευρισκόμενων βάσει του σχετικού πρωτοκόλλου. Τα στοιχεία θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο healthservices@mphs.moh.gov.cy για έγκριση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση είναι η προσκόμιση SafePass.

Από την 1η Ιουνίου, επιτρέπεται η παρουσία πιστών με ανώτατο όριο τη φυσική παρουσία στο 50% της χωρητικότητας του χώρου θρησκευτικής λατρείας. Το ανώτατο όριο φυσικής παρουσίας ατόμων στο 50% της χωρητικότητας ισχύει και για την τέλεση θρησκευτικών τελετών όπως οι γάμοι, οι βαφτίσεις και οι κηδείες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την φυσική παρουσία πιστών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας είναι η προσκόμιση SafePass.

Ποιες είναι οι αποδεκτές προϋποθέσεις για το SafePass;

Απαραίτητη προϋπόθεση για μετάβαση σε συγκεκριμένους χώρους είναι η προσκόμιση ενός από τα πιο κάτω αποδεικτικά στοιχεία:

- Πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον με μια δόση και αφού έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων, ή

- Αποδεικτικό ότι ένα άτομο έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, ή

- Εάν δεν ισχύει ένα από τα πιο πάνω, και ως προσωρινή λύση μέχρι να προχωρήσει περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη, δίνεται η επιλογή στους πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ωρών.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 10 Ιουνίου, η απαγόρευση μετακινήσεων τερματίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X