ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Έρχονται μέτρα για μείωση της τιμής στο ρεύμα

Η Υπουργός Ενέργειας θα προβεί σε ανακοινώσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νάτασα Πηλείδου θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την Κυβέρνηση για αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΑΗΚ, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, δήλωσε ότι η ΑΗΚ για ακόμα μια φορά είναι διατεθειμένη να κάνει κάποια σημαντικά βήματα για την προστασία των καταναλωτών και τη διευκόλυνση των νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων κατά τη δύσκολη περίοδο που ακόμη διανύουμε λόγω των περιοριστικών μέτρων και του αρνητικού αντίκτυπου του COVID.

«Προχωρούμε με κάποια βήματα τα οποία μας έχουν διαβεβαιώσει τα μέλη του ΔΣ ότι θα γίνουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς ούτως ώστε να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που έχουν συζητηθεί, αλλά και μπορέσουμε να μελετήσουμε κάποιες πολύ καλές ιδέες για μακροπρόθεσμα μέτρα, επιπρόσθετα αυτών που επεξεργάζεται το Υπουργείο μας ώστε έτσι να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε μια σειρά από μέτρα. Κάποια από τα οποία θα έχουν άμεση ισχύ για ανακούφιση των καταναλωτών ελπίζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ κάποια άλλα θα προσφέρουν πιο μακροπρόθεσμες λύσεις», είπε η κα. Πηλείδου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι η έκπτωση θα είναι στο τιμολόγιο αλλά μελετάται από πού, διότι έχει και η ΡΑΕΚ κάποιες εισηγήσεις όσον αφορά το κομμάτι, το οποίο θα επηρεάζεται από τις μειώσεις.

Ερωτηθείσα κατά πόσο η μείωση θα είναι κοντά στο 10%, ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να κάνει κάποια ανακοίνωση αυτή τη στιγμή, ωστόσο η προσπάθεια είναι να υπάρξει αισθητή η μείωση, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίζεται και η θέση της ΑΗΚ όσον αφορά τις επενδύσεις και τη βιωσιμότητα.

Ερωτηθείσα για τον χρόνο κατά τον οποίο θα ισχύει η μείωση, ανέφερε ότι ο χρόνος θα εξαρτηθεί και από την έκδοση των τιμολογίων και όπως είπε είναι κάτι που επεξεργάζεται η ΑΗΚ και ενδεχομένως να γίνει από την επόμενη διμηνία.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X