ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Έριξε κροτίδα σε αστυνομικούς - Εξερράγη μπροστά τους

Πέντε συλλήψεις της Αστυνομίας, στο πλαίσιο ερευνών για εκδηλώσεις - διαμαρτυρίες

Στη σύλληψη πέντε προσώπων προχώρησε η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων για εφαρμογή και τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Οι επιχειρήσεις αστυνόμευσης διεξήχθησαν μετά από πληροφορίες που προέκυψαν τις προηγούμενες μέρες, για προγραμματισμένες συγκεντρώσεις προσώπων σε σημεία στις διάφορες επαρχίες για σκοπούς διαμαρτυρίας κατά των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ανάμεσα στις πληροφορίες που αξιολογήθηκαν από την Αστυνομία ήταν και ανάρτηση σε διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, που προέτρεπε το κοινό σε μαζική συγκέντρωση στις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Νοεμβρίου, σε διάφορα σημεία σε όλες τις επαρχίες.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι δικαιούχος και χρήστης του λογαριασμού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου έγινε η ανάρτηση, είναι 41χρονη. Εναντίον της εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, με το οποίο αυτή συνελήφθη στην Πάφο, λίγο πριν τις 3.30 χθες το απόγευμα, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος, αμέλειας για τη διάδοση νόσων επικίνδυνων για τη ζωή και παράβασης του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Η 41χρονη κατηγορήθηκε γραπτώς για τα υπό εξέταση αδικήματα και αφέθηκε ελεύθερη γύρω στις 7.00 το βράδυ, ενώ το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Επίσης στην Πάφο, γύρω στις 5.30 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, μέλη της Αστυνομίας προσέγγισαν πρόσωπα που βρίσκονταν στην Πλατεία Δημαρχείου, για να προβούν σε συστάσεις προς αυτούς σχετικά με την τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Νεαρός που βρισκόταν στο μέρος, άρχισε να φωνάζει και εξύβρισε τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί για τα αυτόφωρα αδικήματα της δημόσιας εξύβρισης και της πρόκλησης ανησυχίας σε δημόσιο μέρος, καθώς και για παρακοή διατάγματος σχετικά με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Με τη σύλληψή του, δεύτερος νεαρός επίσης άρχισε να φωνάζει προς τους Αστυνομικούς προκαλώντας ανησυχία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτός από τα μέλη της Αστυνομίας.

Οι δύο νεαροί, ηλικίας 23 και 20 χρόνων, οδηγήθηκαν για εξετάσεις στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου, όπου στη συνέχεια, αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Άλλα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν στην Λεμεσό, επίσης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αστυνόμευσης για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην περιοχή της Πλατείας Διοικητηρίου, γύρω στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου, 23χρονος κατευθύνθηκε προς τα μέλη αστυνομικής αντιοχλαγωγικής ομάδας που βρισκόταν στην περιοχή και έριξε προς τους αστυνομικούς μία κροτίδα η οποία εξερράγη μπροστά τους. Μέλος της Αστυνομίας προχώρησε στη σύλληψη του 23χρονου, στην κατοχή του οποίου ανευρέθηκαν στη συνέχεια ακόμη δύο εργοστασιακές κροτίδες.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού, όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, αφέθηκε ελεύθερος.

Λίγο αργότερα, στις 6.50 το απόγευμα, επίσης στην περιοχή της Πλατείας Διοικητηρίου, 54χρονος άρχισε φωνάζοντας να εξυβρίζει αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή. Μέλος της Αστυνομίας προχώρησε στη σύλληψή του, ωστόσο με τη βοήθεια άλλων προσώπων που βρίσκονταν στο σημείο, ο 54χρονος διέφυγε της σύλληψης. Αυτός εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ, βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με το ΤΑΕ Λεμεσού να συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X