ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Επιτρέπεται ή όχι το... ραντεβού συντρόφων από άλλες επαρχίες;

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση της λειτουργού Τύπου του Υπουργείου Υγείας

24news team

Από την πρώτη φορά που η Κύπρος εισήλθε σε καθεστώς Lockdown, στους πολίτες δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που μπορούν να μετακινούνται μέσω της αποστολής SMS στο 8998.

Από τις 10 Ιανουαρίου η Κύπρος βρίσκεται ξανά στην ίδια πραγματικότητα, ωστόσο φαίνεται να είναι λίγο πιο χαλαρές οι εξαιρέσεις που δίνονται ως προς τους λόγους που χρειάζεται να αποστείλουμε SMS για μετακίνηση.

Μια από τις πιο συχνές απορίες των πολιτών, είναι κατά πόσο μπορούν τα ζευγάρια που ζουν σε διαφορετικές επαρχίες να συναντιόνται. Η κα. Μαργαρίτα Κυριάκου, λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας η οποία φιλοξενήθηκε διαδικτυακά στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΑΝΤ1, εξήγησε: «Δυστυχώς, πέραν από τους λόγους που αναφέρονται και μπορεί κάποιος να μετακινηθεί, δεν εμπίπτει σε αυτό, οπότε δυστυχώς θα πρέπει να στερηθούν την σχέση τους για κάποιες ημέρες».

Επιπλέον, η κα. Κυριάκου, έδωσε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την χρήση των SMS στην πλατφόρμα 8998 και λύνοντας αρκετές απορίες.

Σημαντική τοποθέτηση που έγινε από καλά ενημερωμένη πηγή στο 24news, αφορά στον τρόπο χρήσης των SMS. «Κάποιοι πάντα θεωρούν ότι μπορούν να ξεγελάσουν το σύστημα και το προσπαθούν. Κάποιοι θυμήθηκαν να κάνουν πράγματα που ποτέ δεν έκαναν στην ζωή τους απλά και μόνο για να μετακινούνται. Παράκληση είναι οι πολίτες να μην εκμεταλλεύονται την κατάσταση και να συμμορφωθούν στα μέτρα, για όσες ημέρες έχουν απομείνει».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση