ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Εδώ θα μεταφερθούν τα τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Όλες οι εξελίξεις

Μεταφέρονται στις 7 απόψε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο έχει επιλεγεί να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο Αναφοράς, τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που διαγνώστηκαν σήμερα.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αναφέρουν ότι τα τέσσερα κρούσματα θα φιλοξενηθούν σε ένα από τα δύο τμήματα, που έχουν ήδη εκκενωθεί, για να νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορωνοϊό, δηλαδή το Γυναικολογικό και το Παιδιατρικό Τμήμα.

Τα δύο Τμήματα είναι πλήρως απομονωμένα από το υπόλοιπο Νοσοκομείο και δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο τη λειτουργία του υπόλοιπου νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού οι χώροι εγκρίθηκαν μετά από οδηγίες που δόθηκαν από ειδικούς λοιμοξιολόγους.

Συνολικά τα δύο τμήματα διαθέτουν 28 κλίνες, ενώ σε περίπτωση πανδημίας ή επιδημίας θα υπάρχουν στο Νοσοκομείο συνολικά 120 κλίνες διαθέσιμες για να μεταφερθούν τα οποιαδήποτε κρούσματα κορωνοϊού τυχόν παρουσιαστούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το γεγονός ότι τα δύο τμήματα είναι πλήρως απομονωμένα διασφαλίζουν ότι δεν κινδυνεύουν ούτε οι ασθενείς αλλά ούτε και οι κάτοικοι της περιοχής.

Σημειώνεται ότι για την θεραπεία του κορωνοϊού χρειάζονται ειδικοί γιατροί, όπως εντατικολόγοι, παθολόγοι και πνευμονολόγοι που μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο έχει ήδη ειδικευτεί, βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, για να συνδράμουν και να βοηθήσουν τους ασθενείς ανάλογα με το περιστατικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X