ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Τα μέτρα που στέλνουν οι επιδημιολόγοι στο Υπουργικό

Οι εισηγήσεις που «κλείδωσαν»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (01/02) η σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και των επιδημιολόγων στην οποία αξιολογήθηκε η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας και το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων. Όπως προκύπτει, η αύξηση που παρατηρήθηκε στους αριθμούς του τελευταίου τριημέρου, έβαλε φρένο στη συζήτηση για σημαντικές χαλαρώσεις.

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα ξεπέρασαν χθες Δευτέρα (31/1) τις 3,000 (3,396) αποτελώντας ίσως το κερασάκι στην τούρτα της αμφιβολίας με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή να προβαίνει σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τις χαλαρώσεις. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιδημιολόγων φέρεται να υπήρξε ταύτιση απόψεων σχετικά με την πλειοψηφία των χαλαρώσεων; που ενδέχεται να μπουν στο συρτάρι για άλλες δύο περίπου εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι εισηγήσεις που «κλείδωσαν» και θα βρεθούν στο τραπέζι του Υπουργικού είναι η είσοδος ανεμβολίαστων παιδιών (ηλικίας 12-17 ετών) σε χώρους εστίασης με την προϋπόθεση ότι συνοδεύονται από τους (εμβολιασμένους) γονείς τους αλλά και έχοντας στην κατοχή τους αρνητικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου 24 ωρών. Επιπρόσθετα, ενώπιον Υπουργικού θα τεθεί η μείωση της χρονικής περιόδου για λήψη της ενισχυτικής δόσης από 5μιση σε 5 μήνες, ενώ θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για τα γεροκομεία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση