ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Αθωώθηκε ο δάσκαλος για τον θάνατο μαθητή το 2018

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔ

Εξέλιξη προκύπτει σχετικά με την διερεύνηση θανατηφόρου ατυχήματος μαθητή, στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού το 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, αποδείχθηκε ότι ο δάσκαλος, ουδεμία ευθύνη δεν είχε σχετικά με το τραγικό συμβάν και επομένως αθωώθηκε.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ τα βάζει με το Υπουργείο Παιδείας, με αφορμή το συγκεκριμένο, αλλά και με το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρεται, έχουν αυξηθεί οι δημόσιες απειλές για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για διάφορους λόγους,

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε τον διδασκαλικό κόσμο αλλά και την κοινή γνώμη, ότι ο συνάδελφος εκπαιδευτικός, ο οποίος είχε διωχτεί πειθαρχικά από το ΥΠΠΑΝ και διασύρθηκε δημόσια με εμφανή σκοπιμότητα και ευθύνη του ΥΠΠΑΝ, μετά το θανατηφόρο ατύχημα μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού, αποδείχθηκε ότι ουδεμία ευθύνη δεν είχε σχετικά με το τραγικό συμβάν και επομένως αθωώθηκε. Η ΠΟΕΔ στήριξε από την πρώτη μέρα τον συνάδελφο με κάθε τρόπο και έτσι θα συνεχίσει να πράττει σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που το ΥΠΠΑΝ προχωρεί σε ενέργειες που πλήττουν το κύρος και την αξιοπρέπεια εκπαιδευτικών, πριν καν αρχίσει η οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία.

Με αφορμή το συγκεκριμένο, αλλά και με το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι δημόσιες απειλές για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για διάφορους λόγους, από τον ίδιο τον πολιτικό προϊστάμενο του ΥΠΠΑΝ, τόσο για θέματα που αφορούν καθαρά τη λειτουργία των σχολείων όσο και για λόγους που αφορούν την προσωπική τους ζωή και δράση εκτός σχολείου, τονίζουμε πως δεν θα γίνουν ανεχτές παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

Οι δημόσιες απειλές και εξαγγελίες για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών είναι ξεκάθαρο για την ΠΟΕΔ, ότι μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών σε μια προσπάθεια είτε επιβολής των θέσεων και προτάσεων του ΥΠΠΑΝ, είτε φίμωσης της αντίθετης άποψης. Είναι σε όλους γνωστό ότι αν το ΥΠΠΑΝ επιθυμεί να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον οποιοδήποτε λειτουργού, υπάρχουν συγκεκριμένες εσωτερικές διαδικασίες που οφείλει να ακολουθήσει βάσει και τη νομοθεσίας. Σε καμία περίπτωση η διαδικασία, δεν περιλαμβάνει τη δημόσια προβολή και τη δημοσιοποίηση αυτής της πρόθεσης/ενέργειας, η οποία διασύρει εκπαιδευτικούς για έρευνα που μπορεί και να αποδειχθεί στο τέλος παντελώς αβάσιμη.

Καλούμε τον ΥΠΠΑΝ, όπως αποφύγει την επανάληψη μιας τέτοιας τακτικής στο μέλλον, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε ως ΠΟΕΔ, να προχωρήσουμε σε μέτρα αντίδρασης, με μοναδικό στόχο την διαφύλαξη των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και του κύρους του κάθε εκπαιδευτικού.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/athoos-o-daskalos-gia-thanato-toy-10hronoy-stayroy-sto-dimotiko-alethrikoy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X