ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Aνατροπή με το πρωτόκολλο της εστίασης; «Πολλοί δεν θα ανοίξουν»

«Μπορεί να τους βολεύει να μην ανοίξουμε»

Πάρια Ευσταθίου

Την άμεση αντίδραση του Παγκύπριου Σύνδεσμου Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής (ΠΑ.Σ.Ι.ΚΑ) προκάλεσε το πρωτόκολλο που αφορά την επαναλειτουργία της εστίασης. Λίγο μετά την δημοσιοποίηση του πρωτοκόλλου, την Κυριακή (15/3), ο ΠΑ.Σ.Ι.ΚΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν καφετέριες και εστιατόρια.

Σε επικοινωνία που είχε το 24News με τον ΓΓ του ΠΑ.Σ.Ι.ΚΑ, Φάνο Λεβέντη, μας αναφέρθηκε πως το βράδυ της Κυριακής σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το Αρμόδιο Τμήμα των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας,  τέθηκαν στο τραπέζι σοβαρά ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν για τη σωστή επαναλειτουργία της εστίασης.


Ανατροπή για τους χώρους εστίασης; Τι θα εξετάσουν


Αυτά αφορούν κυρίως το ξεκαθάρισμα του ορισμού του εξωτερικού χώρου αλλά και τη μουσική. Όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντης, δεν διαθέτουν όλοι οι χώροι τρεις ανοικτές πλευρές όπως καθορίζει το πρωτόκολλο, ενώ και η μουσική είναι ένα θέμα που προβληματίζει τους ιδιοκτήτες, αφού δεν είναι διακριτό τι θεωρείται απαλή, ακουστική μουσική.

«Εφοσον δεν υπάρχει χορός και ξεφάντωμα και πίστα, γιατί να απαγορεύεται να περάσω καλά αν κάθομαι στο τραπέζι μου;» διερωτήθηκε.

Σε ερώτημά μας κατά πόσον θα μπορέσει το Yπουργείο να κάνει τις ανάλογες τροποποιήσεις που εξυπηρετούν τους Ιδιοκτήτες των Κέντρων Εστίασης, από τη στιγμή μάλιστα που οι χώροι ξεκίνησαν ήδη να λειτουργούν από το πρωί της Τρίτης (16/3), ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Mας φέρνουν προ τετελεσμένου, καταρχήν ο κόσμος δεν ξέρει καν αν θα ανοίξει σήμερα. Αν επιμένουν στον τρόπο που διατυπώνονται αυτές οι πρόνοιες, πολλοί δεν θα ανοίξουν».

Αναφερόμενος στο αν υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς Υπουργείου σχετικά για την ανακοίνωση που εξέδωσαν αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Μπορεί να τους βολεύει να μην ανοίξουμε.»

Πάντως, μετά τα αιτήματα που έθεσε ο ΠΑ.Σ.Ι.ΚΑ, ο Υπουργός Υγείας και το αρμόδιο τμήμα των Υγειονομικών Υπηρεσιών πραγματοποιούν σύσκεψη και πιθανόν εντός της ημέρας να ανακοινωθούν τροποποιήσεις σχετικά με το πρωτόκολλο.

Όσσν αφορά τους ελέγχους που θα πραγματοποιούνται σχετικά με την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αυτοί θα γίνονται από τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας και όχι από την Αστυνομία.

«Ελπίζουμε να είναι όλα όπως πρέπει να είναι, διαφορετικά, τα προβλήματα θα είναι πάρα πολλά. Ιδιαίτερα αν ξεκινήσουν οι πρώτες ποινές με το παραμικρό», σημείωσε τονίζοντας μάλιστα πως: «Eνώ υπάρχουν κρατήσεις, από την άλλη Υπάρχει μούδιασμα και αμφιβολία από πλευράς των πολιτών, αφού έχει μπερδευτεί», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

 Δείτε ΕΔΩ το το υγειονομικό πρωτόκολλο για το άνοιγμα της εστίασης

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση