ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - «Aναμένεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σήμερα»

Κρίσιμη εβδομάδα

Υπό την σκιά των νέων μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Δρ Πέτρος Καραγιάννης δηλώνει στην «Κ», ότι η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται κρίσιμη σε ότι αφορά στον περαιτέρω χειρισμό της πανδημίας και σε ενδεχόμενα νέα μέτρα. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται σήμερα αυξημένος αριθμός κρουσμάτων.

Όπως εξηγεί ο ίδιος εργαστήρια στη Λεμεσό δεν εργάστηκαν τη Κυριακή και γι' αυτό αναμένει αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Ο Δρ Καραγιάννης εξέφρασε την ελπίδα για περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες. «Αναμένουμε να δούμε εάν τα μέτρα θα φέρουν αποτέλεσμα», σημειώνει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της κατάστασης στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη που θα έχουν οι επιδημιολόγοι με τον Υπουργό Υγείας.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων όπως το τοπικό lockdown ο Δρ Καραγιάννης τονίζει ότι αυτό είναι ένα σενάριο που σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να ακολουθήσει. Ωστόσο, βρίσκεται επί τάπητος εάν η επιδημιολογική κατάσταση χειροτερέψει.

 

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση