ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπριος χορευτής ανέβηκε στη σκηνή με πανό κατά Λιγνάδη (pic)

Αποχώρησε η Μενδώνη

24news team

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατά συρροή βιασμούς δύο ανηλίκων χωρίς ελαφρυντικά.

Aπλοί πολίτες και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, έδειξαν την έντονη αγανάκτησή τους μέσα από τα social media αλλά και από διαμαρτυρίες στους δρόμους και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας. 

Καλλιτέχνες διαμαρτυρήθηκαν και επι σκηνής.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, Κύπριος χορευτής ανέβηκε στη σκηνή με πανό στο οποίο αναγραφόταν ότι «οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή». Μάλιστα, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα messiniapress.gr, η πράξη του Πάνου Μαλακτού, αποτέλεσε την αιτία που αποχώρησε η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Το πανό ανέβηκε κατά τη διάρκεια της παράστασης, ωστόσο, η πληροφορία είχε γίνει γνωστή από πριν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και έτσι η κα Μενδώνη δεν βρισκόταν ανάμεσα στους θεατές. Όπως αναφέρει το messiniapress.gr, η κίνηση της υπουργού να αποχωρήσει από την πρεμιέρα του Φεστιβάλ έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, καθώς επισκίασε την πρεμιέρα.

Πάντως, δεν ήταν μόνο οι καλλιτέχνες του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας που διαμαρτυρήθηκαν για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στη Μικρή Επίδαυρο, όπου παρουσιάστηκε το έργο «Ρίζες από βαμβάκι» της Κάλλιας Παπαδάκη, ο Χάρης Τζωρτζάκης διάβασε εκ μέρους των συντελεστών κείμενο με το οποίο ζητούν την άμεση άρση της δικαστικής απόφασης για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση